Τζένη Μπότση: «Εγώ είμαι κοντή και ψευδή, δεν είναι βρισιά αν μου το πει κάποιος»

Newsroom
 Τζένη Μπότση: «Εγώ είμαι κοντή και ψευδή, δεν είναι βρισιά αν μου το πει κάποιος»
«Κατηγορούμαστε ότι είπαμε ψέματα», είπε η Τζένη Μπότση σχετικά με τις καταγγελίες, αναφερόμενη στο ελληνικό #ΜeΤoo

Η Τζένη Μπότση παραχώρησε συνέντευξη στην Real L!fe και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo αλλά και ποια θα είναι η πορεία από εδώ και πέρα.

Παράλληλα μίλησε και για ένα περιστατικό που της συνέβη, όταν ανήρτησε μια φωτογραφία με την φίλη της Κατερίνα Βρανά και δέχτηκε πολλά αρνητικά μηνύματα λόγω του χαρακτηρισμού «ανάπηρη». Η ίδια τόνισε πως εκείνη είναι κοντή και ψευδή και δεν θεωρεί πως είναι βρισιά αν της το πει κάποιος.

Δηλαδή η μητρότητα σε ώθησε να μιλήσεις;

«Νομίζω, ότι αν δεν μιλούσε η Σοφία Μπεκατώρου, μπορεί να μην είχα μιλήσει ακόμα. Για εμένα αυτές οι γυναίκες, με τις οποίες μιλάμε αλλά λόγω κορονοϊού δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε όλες μαζί, μου δίνουν μεγάλη δύναμη, Έχουμε πει πολλά προσωπικά πράγματα. Δεν έχω γνωρίσει ούτε την Λουκία Μιχαλά, που έχει το ίδιο επώνυμο με τον άντρα μου, όμως μιλάμε συνεχώς στο τηλέφωνο. Έχουμε κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ αλλά η δική μας υπόθεση έχει παραγραφεί. Εμείς κάναμε καταγγελία για να σταματήσει ο εκφοβισμός».

Υπήρξε κάποια επικοινωνία από την άλλη πλευρά, κάποια συγγνώμη;

«Όχι σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας κάνει αυτό που εξυπηρετεί την ψυχή του σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς κατηγορούμαστε ότι όλα αυτά που είπαμε είναι ψέματα, ότι είμαστε όλες ψεύτρες. Αλλά δεν έχει σημασία. Εμείς ελευθερωθήκαμε. Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που νομίζει ότι είπαμε ψέματα, μαζευτήκαμε 20 άγνωστες και είπαμε «πάμε» όλες μαζί. Έχουμε ακούσει ψέματα αλλά υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Για αυτό λέμε για την Δικαιοσύνη. Οι δικηγόροι θα κάνουν την δουλειά τους, αυτοί θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, η Δικαιοσύνη καταλαβαίνει, ο κόσμος καταλαβαίνει. Έτσι πηγαίνει ο κόσμος παρακάτω, θέλει δύναμη. Είμαστε τυχεροί που το κάναμε, γιατί, αν συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια, μπορεί αν μην υπήρχε ανταπόκριση. Εγώ πέρασα πολύ καιρό που κάθε μέρα λάμβανα μηνύματα από τον κόσμο και έκλαιγα. Από γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί, από ανθρώπους που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους. Θα πρέπει τα θύματα να μάθουν ότι δεν πρέπει να νιώθουν ενοχή. Αλλά μη χάσουμε το μέτρο, μη χάσουμε κι αυτά που ξέραμε», τόνισε.

«Θέλω να πω ότι χάρη του #Me Too μη χάσουμε το φλερτ, αν μας φωνάξουν στη δουλειά δεν μας κάνουν bullying. Θυμάμαι πέρυσι έκανα repost μία φωτογραφία της Κατερίνας (Βρανά), που ήμασταν η Κατερίνα, ο Κώστας Μακεδόνας κι εγώ, και η Κατερίνα είχε γράψει: "Τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η ανάπηρη;" Και με έβριζαν για το πως μιλάω έτσι για τη φίλη μου και, αν την αγαπούσα, δεν θα την έλεγα ανάπηρη. Η Κατερίνα εξήγησε ότι το έχει πει η ίδια για τον εαυτό της ότι είναι ανάπηρη. Εγώ είμαι κοντή, δεν είναι κακό που είμαι κοντή αλλά είναι χαρακτηριστικό μου. Επίσης είμαι και ψευδή, δεν είναι βρισιά να μου πει κάποιος ότι είμαι ψευδή», συμπλήρωσε.