Κατάληψη σε σχολείο του Αγρινίου με πανό κατά του σεξισμού και της βίας: «Κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας»

Newsroom
Κατάληψη σε σχολείο του Αγρινίου με πανό κατά του σεξισμού και της βίας: «Κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας»
Το 15μελες του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου είχε καταθέσει αίτημα, για τη διοργάνωση ημερίδας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Κατάληψη, με αιτήματα ενάντια στο σεξισμό και τη βία κατά γυναικών, πραγματοποιείται στο 2ο Λύκειο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί πανό κατά του σεξισμού στα οποία αναγράφεται: «Καμία μόνη απέναντι στο σεξισμό που βιάζει σκοτώνει παρενοχλεί» και «Στο σπίτι – στο δρόμο – στο σχολείο – στη δουλειά μας, κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας».

Μυστήριο αποτελεί το γιατί οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, με αυτά τα αιτήματα.

Κατάληψη σεξισμός

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, που επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, το 15μελες του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου είχε καταθέσει αίτημα, για τη διοργάνωση ημερίδας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, έπειτα από όλα αυτά τα περιστατικά με θύματα γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατάληψη σεξισμός

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση του σχολείου είναι θετική στην πραγματοποίηση της εν λόγω ημερίδας, με την παρουσία κάποιου ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού που θα μιλήσει στα παιδιά, αλλά παρόλα αυτά οι μαθητές προχώρησαν στο κλείσιμο του σχολείου.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη τελούν επίσης, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, που συστεγάζονται με το Λύκειο, αλλά με άλλα αιτήματα.