Στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους η ταινία «Καλάβρυτα 1943» (pics & vid)

Newsroom
Στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους η ταινία «Καλάβρυτα 1943» (pics & vid)
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ από την τελευταία ταινία του θρυλικού Μαξ φον Σίντοφ που πέθανε το 2020.

Στην κυκλοφορία βρήκε το τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη ταινία «Καλάβρυτα 1943», η οποία στις 11 Νοεμβρίου θα προβληθεί στους κινηματογράφους, όπως αναφέρει το kalavrytanews.com. Μία σύγχρονη παραγωγή της Foss Productions, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μαξ Φον Σίντοφ, Αστριντ Ρους, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάρτιν Λάερ, Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, ενώ είναι σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρόπουλου και το σενάριο του Δημήτριου Κατσαντώνη.

To story

1

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» έχει αναφορά όπως καταλαβαίνει κανείς στη σφαγή των Καλαβρύτων από τους Ναζί. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ενάντια στις αξιώσεις της Ελλάδας για τις κατοχικές αποζημιώσεις, επισκέπτεται τη χώρα μας και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο της εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν αλλά μέσα από την αντιπαράθεση θα έρθουν πιο κοντά και θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: Την αναζήτηση της ελπίδας.

Η τελευταία ταινία του Μαξ φον Σίντοφ

2

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ο διάσημος Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ πριν τον θάνατό του το 2020, σε ηλικία 90 ετών. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο βραβευμένος και υποψήφιος για Όσκαρ Μαξ φον Σίντοφ έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους σε φιλμ όπως «Η Έβδομη Σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, «Ο Εξορκιστής» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο «Πελέ, ο Κατακτητής» του Μπιλ Όγκουστ, το «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» του Στίβεν Ντάλντρι, το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Εκτός όμως από τον κινηματογράφο και τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες όπως οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Ντέιβιντ Λιντς, Μάρτιν Σκορσέζε, έχει συμμετάσχει και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι «The Simpsons» και το «Game of Thrones».

2

Στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» («Echoes of the Past»), υποδύεται τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. «Έχω ζήσει με αυτές τις μνήμες για τόσο καιρό που έχουν γίνει οι πληγές μου», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ ο χαρακτήρας.

Συντελεστές

1

Σενάριο Δημήτριος Κατσαντώνης, Σκηνοθεσία Νικόλας Δημητρόπουλος
Παραγωγοί: Στέλιος Κοτιώνης, Δημήτριος Κατσαντώνης, Executive Producers Cia Souleles, Athanasios Souleles, Pauline Seretakis Adams, John Adams, Jean Diamond, Πρωταγωνιστούν Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Ραχματούλιν, Μοντάζ Γιάννης Χαλκιαδάκης, Μουσική Alex Sid, Production design Ράνια Γερογιάννη, Διευθυντής Παραγωγής Ιωσήφ Αδαλόγλου, Κοστούμια Boudoir, Casting Director Σοφία Δημοπούλου, Ήχος Σταύρος Αβραμίδης, Makeup Designer Αλεξάνδρα Μυτά, Hair stylist Κωνσταντίνος Σαββάκης, Post Production Supervisor Γιώργος Ταμπακάκης, VFX Producer-Supervisor Πάνος Ξενάκης- MASCISTA, SFX Σόλων Γιαννούτσος, Line Producer Στέλιος Κοτιώνης, Associate producer Άννα Λουδάρου, Εκτέλεση Παραγωγής Foss Productions, Διανομή Tanweer Alliances, Συμπαραγωγοί EΡT, Cosmote Tv, Χορηγοί Aegean Airlines, Μια παραγωγή της Foss Productions