Να που απέτυχε διαφήμιση με Σερένα Ουίλιαμς, Στεφ Κάρι και Τομ Μπράντι και ο λόγος είναι η Ραπίνο (vid)

Να που απέτυχε διαφήμιση με Σερένα Ουίλιαμς, Στεφ Κάρι και Τομ Μπράντι και ο λόγος είναι η Ραπίνο (vid)
Η αρχηγός της ποδοσφαιρικής Εθνικής των ΗΠΑ θεωρείται εχθρός των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που μποϊκοτάρουν τα διάσημα σαντουιτσάδικα. Και η αλήθεια είναι πως είδαν πτώση στις πωλήσεις τους.

Στην Αμερική έχουν τα δικά τους! Έχουν δικαστεί (πάλι) με την αρχηγό της Εθνικής ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο και την… πλήρωσαν τα Subway. Η αλυσίδα σάντουιτς που είναι πολύ δημοφιλείς στις ΗΠΑ με 22.000 καταστήματα. Τα Subway, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκαναν μια σπουδαία και ακριβή διαφήμιση. Προσέξτε πασαρέλα ονομάτων και αθλητικών προσωπικοτήτων: Σερένα Ουίλιαμς (τένις), Στεφ Κάρι (μπάσκετ), Τομ Μπράντι (αmerican football) και Μέγκαν Ραπίνο (γυναικείο ποδόσφαιρο). Ελίτ…

Η… μισή Αμερική, δεν είδε με καλό μάτι όμως τη Ραπίνο να πρωταγωνιστεί. Γιατί; Εξηγούμαστε… Η Ραπίνο ήταν η πρώτη που ακολούθησε τον Κάπερνικ και ξεκίνησε να γονατίζει στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως στη χώρα της κυριαρχεί η διάκριση και ο ρατσισμός. Η Ραπίνο δεν έκρυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη και μάχεται για την ισότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν αυτή που είχε πει, μετά το χρυσό της γυναικείας Εθνικής ομάδας στο Ρίο πως «δεν θα πήγαινα στον γα….νο λευκό οίκο», κάτι που είχε εξοργίσει τον ήδη… εξοργισμένο μαζί της Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία έβαλε κατά της.

Μην τα πολυλογούμε… Όσοι θαυμάζουν τη Ραπίνο για τη στάση της και την προσπάθειά της για ισότητα, υπάρχουν άλλοι τόσοι, οι Ρεπουμπλικανοί για να ακριβολογούμε, που τη θεωρούν προδότρια, που δεν σέβεται τη χώρα και τον Εθνικό ύμνο της Αμερικής κτλ.

Γι αυτό λοιπόν, με το που κυκλοφόρησε η διαφήμιση από τα καταστήματα Subway, δέχτηκαν εκατοντάδες μηνύματα που τους ζητούσαν να την αποσύρουν, γιατί θα έκαναν μποϊκοτάζ. Η εταιρεία δεν είπε κάτι, αλλά είδε μέρα με τη μέρα να πέφτουν οι πωλήσεις, οπότε κατάλαβαν πως όντως κάτι συμβαίνει…

«Μποϊκοτάρετε τα Subway έως ότου διώξουν τον αντι-αμερικάνα Μέγκαν Ραπίνο, που δεν σέβεται τον εθνικό μας ύμνο και γονατίζει στην ανάκρουσή του», είναι ένα μόνο από τα πολλά μηνύματα.

Σε ένα forum που έγινε από μαγαζιά-franchise, πολλοί που έχουν αγοράσει το όνομα των Subway και καταβάλουν στη «μάνα» 4.5% των εσόδων τους, εξέφρασαν την άποψη να βγει η Ραπίνο από τη διαφήμιση: «Το να ξοδεύουμε τα χρήματά μας για να κάνουμε μια πολιτική δήλωση είναι εντελώς εκτός ορίων»!

Μια πιο ήρεμη φωνή ανέφερε: «Είμαστε τόσο πολιτικά διχασμένοι σε αυτήν τη χώρα που τα Subway θα έπρεπε να έχουν κάνει πιο προσεκτική επιλογή»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει όλο αυτό που γίνεται και μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει χολή για το ότι οι ΗΠΑ δεν πήραν το χρυσό στο Τόκιο (ήταν το φαβορί) αλλά το χάλκινο: «Αν η ποδοσφαιρική μας ομάδα, με επικεφαλής μια ριζοσπαστική ομάδα «Αριστερών Μανιακών», ξυπνούσε, θα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο αντί για το χάλκινο»!