Τα δέκα σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η Coca Cola συστήνεται στην ελληνική αγορά

Τα δέκα σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η Coca Cola συστήνεται στην ελληνική αγορά
Σαν σήμερα το 1969 η Coca Cola συστήθηκε στην ελληνική αγορά.

Το 1969 η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ιδρύει τα γραφεία της στην Αθήνα και γίνεται επίσημα εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company.

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. δημιουργήθηκε το 2000, μετά τη συγχώνευση της Coca-Cola Beverages Plc. με την τότε Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (3Ε).

Στις 29 Απριλίου 2013, η Coca-Cola HBC AG αποκτά το σύνολο των κοινών μετοχών της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε, έπειτα από δημόσια πρόταση ανταλλαγής μετοχών και εισάγεται στην premium κατηγορία της Επίσημης Αγοράς της UK Listing Authority.

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία εντάσσεται στους δείκτες FTSE 100 και FTSE All Share του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Παράλληλα συμπεριλαμβάνεται στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) για το έτος 2014, για έβδομη συνεχόμενη φορά, ενώ κατατάσσεται 1η στην Ευρώπη και στον κόσμο μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών ποτών όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Στις 24 Ιουλίου 2014, η Coca-Cola HBC AG ανακοινώνει την έξοδό της από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι μετοχές της εταιρείας ανήκουν κατά 23.3% στην εταιρία χαρτοφυλακίου Κar-Τess Holding, 23.2% στην The Coca-Cola Company, ενώ το υπόλοιπο 53.5% διαπραγματεύεται στα Χρηματιστήρια Λονδίνου και Αθηνών

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 10ης Αυγούστου…

1788: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ολοκληρώνει τη Συμφωνία αρ. 41, γνωστή και ως «Του Διός».

1793: Ανοίγει τις πύλες του το μουσείο του Λούβρου.

1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (28 Ιουλίου με το παλαιό ημερολόγιο).

1932: Ένας μετεωρίτης βάρους 5,1 κιλών σπάει σε τουλάχιστον επτά κομμάτια και προσγειώνεται στο Μιζούρι.

1947: Γεννήθηκε ο Ίαν Άντερσον, άγγλος μουσικός, η ψυχή του συγκροτήματος «Jethro Tull».

1948: Η Candid Camera κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, μετά από ένα χρόνο στο ραδιόφωνο ως Candid Microphone.

1953: Ολοκληρώνονται οι ισχυρότατοι σεισμοί στα Ιόνια νησιά. 871 νεκροί, 1.690 τραυματίες, 145.052 άστεγοι. Ζάκυνθος και Ιθάκη, Κεφαλονιά χάνουν πολύ ψηλό ποσοστό των οικοδομών τους.

1960: Γεννήθηκε ο Αντόνιο Μπαντέρας, Ισπανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, με διεθνή καριέρα.

1969: Η Coca Cola κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

1988: Εγκλεισμός των Ιαπώνων Αμερικανών: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν υπογράφει το Νόμο περί Πολιτικών Ελευθεριών του 1988, παρέχοντας 20.000 δολάρια σε Ιάπωνες Αμερικανούς που είτε κρατήθηκαν είτε μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.