Έρχεται η γερμανική δύναμη πυροσβεστών, έφτασαν Σέρβοι και Τσέχοι (vids)

Έρχεται η γερμανική δύναμη πυροσβεστών, έφτασαν Σέρβοι και Τσέχοι (vids)
Η μεγαλύτερη δύναμη πυροσβεστών που έστειλε χώρα στην Ελλάδα, αυτή της Γερμανίας, η οποία δεν έχει αεροπλάνα και υπάρχει λόγος.

Τη μεγαλύτερη δύναμη πυροσβεστών στέλνει η Γερμανία, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η DW, συνολικά η Γερμανία στέλνει 219 πυροσβέστες με 44 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ έχουν ξεκινήσει για την Ελλάδα 56 πυροσβέστες μαζί με 19 πυροσβεστικά οχήματα και δύο της Γερμανικής Πολιτικής Προστασίας THW, μαζί με προσωπικό συντονισμού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο Κάρτσεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης μιλώντας στη «DW» εξήγησε ότι «οι δυνάμεις που θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα υποβοηθούμενοι από τα πυροσβεστικά οχήματα που φέρνουν μαζί τους, έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν διαφόρων ειδών πυρκαγιές.
Αφενός με τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα και γύρω από τα δάση, δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά με νερό, αφετέρου, να ανοίγουν διαδρόμους και να εμποδίζουν τις αναζωπυρώσεις, να πηδά μια φλόγα από τη μια μεριά σε άλλη.

Θα προσανατολιστούμε στις εντολές που θα πάρουμε από τις ελληνικές επιχειρησιακές μονάδες. Εμείς επιχειρούμε για λογαριασμό των ελληνικών αρχών και τις στηρίζουμε επί τόπου σε ό,τι έχουν ανάγκη».

Αυτάρκεις μονάδες

Στη συνέχεια ο Κάρτσεν Σνάιντερ υποστήριξε: «Απόψε το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε έξω από το Ίνσμπρουγκ και αύριο το μεσημέρι θα πάρουμε το ferry boat από την Αγκόνα για την Πάτρα. Τρίτη μεσημέρι θα βρισκόμαστε σε ελληνικό έδαφος. Μετά θα στήσουμε το κάμπινγκ μας για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Φέρνουμε σκηνές, το δικό μας φαγητό, πόσιμο νερό, στρώματα, χημικές τουαλέτες, ντους για να μπορέσουμε στο διάστημα που θα μείνουμε να είμαστε σχετικά αυτάρκεις και να δρούμε χωρίς να χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια».

Ο Κάρστεν Σνάιντερ ανέφερε στη συνέχεια: «Πρέπει να πάρουμε πολύ στα σοβαρά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, χαιρόμαστε που βοηθάμε και στέλνουμε στους πυροσβέστες τη σκέψη μας, τελειώνοντας την αποστολή τους να επιστρέψουν όλοι υγιείς πίσω».

Δεν έχει αεροπλάνα η Γερμανία

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Γερμανία δεν έχει κανένα πετούμενο μέσο. Δεν έχει αεροπλάνα πυρόσβεσης, κι αν χρειαστεί θα νοικιάσει από άλλες χώρες, καθώς κάνουν ειδικές μελέτες στα δάση τους. Πρώτον είναι φυτεμένα με δέντρα που δεν είναι φιλικά στη φωτιά όπως το πεύκο. Κάνουν συνεχώς δράσεις αφαιρώντας τα ξερά και σάπια δέντρα, κλαδιά κτλ. ανοίγουν διαδρόμους και έχουν αριθμημένο το κάθε δέντρο δρώντας άμεσα σε όποιο έχει πρόβλημα.