Ο αυτόματος πιλότος του Tesla ακινητοποίησε το όχημα με μεθυσμένο Νορβηγό οδηγό (vid)

Ο αυτόματος πιλότος του Tesla ακινητοποίησε το όχημα με μεθυσμένο Νορβηγό οδηγό (vid)
Ο αυτόματος πιλότος του Tesla σταμάτησε το όχημα σε νορβηγικό αυτοκινητόδρομο όταν διαπίστωσε ότι ο οδηγός δεν ανταποκρινόταν.

Τύχη βουνό αλλά και... αυτόματο πιλότο είχε ένας 24χρονος στη Νορβηγία, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος αποφάσισε να οδηγήσει το Tesla (Model S) του, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να τον πάρει ο ύπνος και ενώ ο αυτόματος πιλότος ήταν ενεργοποιημένος.

Το σύστημα υψηλής τεχνολογίας εντόπισε ότι ο 24χρονος οδηγός δεν ανταποκρινόταν και η υποβοήθηση κατάφερε να κρατήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη λωρίδα του και στη συνέχεια να το σταματήσει με ασφάλεια.

Οδηγός που βρισκόταν πίσω από το Tesla τράβηξε με το κινητό του βίντεο, όταν συνειδητοποίησε ότι ο 24χρονος ήταν αναίσθητος πάνω στο τιμόνι.

Λίγο αργότερα το Tesla Model S σταμάτησε από μόνο του και οι οδηγοί που κινούνταν στον ίδιο δρόμο προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον 24χρονο που ήταν ακόμα αναίσθητος. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία που διαπίστωσε ότι ο οδηγός του Tesla ήταν μεθυσμένος.

Σε δημόσια δήλωση, η αστυνομία είπε ότι ο οδηγός αρνήθηκε ότι οδηγούσε: «Στο 0540 ένα Tesla σταματά στο τούνελ. Αποδεικνύεται ότι είναι ένας άντρας 24 ετών που έχει αποκοιμηθεί πίσω από το τιμόνι. Είναι επίσης μεθυσμένος, αλλά αρνείται πεισματικά ότι οδηγούσε. Αν και υπάρχει ένα βίντεο του από το αυτοκίνητο… Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα δείγματα».

Στο παρελθόν, μεθυσμένοι οδηγοί που οδηγούσαν το Tesla Autopilot, χρησιμοποίησαν το σύστημα υποβοήθησης οδηγού ως δικαιολογία για να αποφύγουν τις κατηγορίες για «οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών» υποστηρίζοντας ότι το σύστημα οδηγούσε και όχι αυτοί.

Ωστόσο, το Tesla Autopilot δεν είναι ένα σύστημα αυτο-οδήγησης αλλά ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού και ο οδηγός είναι πάντα υπεύθυνος για το όχημα και πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση και να είναι έτοιμος να πάρει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.