Εκπτώσεις σε ταξί και κουπόνια για φαγητό: Το σχέδιο για να εμβολιαστούν οι νέοι στη Βρετανία

Εκπτώσεις σε ταξί και κουπόνια για φαγητό: Το σχέδιο για να εμβολιαστούν οι νέοι στη Βρετανία
Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας προσπαθεί να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν - Εταιρείες διανομής φαγητού και ταξί προσφέρουν «δώρα» για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Oι νέοι στη Βρετανία διστάζουν να εμβολιαστούν. Για αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να τους προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια για φαγητό και ταξί, ώστε πειστούν και να εμβολιαστούν.

Οι εταιρείες παράδοσης τροφίμων και οι εταιρείες ταξί, συμπεριλαμβανομένων των Uber, Bolt, Deliveroo και Pizza Pilgrims, θα προσφέρουν κίνητρα στους νέους να εμβολιαστούν.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας δήλωσε ότι λεπτομέρειες για περισσότερες συνεργασίες θα ανακοινωθούν «εν ευθέτω χρόνω». Είπε ότι περίπου το 67% των 18 έως 29 ετών στην Αγγλία έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Πάνω από το 72% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει και τις δύο δόσεις μέχρι τώρα, ενώ το 88,5% έχει μία.

Η εταιρεία Uber θα στείλει υπενθυμίσεις σε όλους τους χρήστες τον Αύγουστο, καλώντας τους να εμβολιαστούν - και θα προσφέρει μειωμένες βόλτες και γεύματα στην πλατφόρμα Uber Eats για νέους που έχουν εμβολιαστεί.

Η Bolt, μια άλλη εταιρεία εφαρμογών ταξί, θα προσφέρει «δωρεάν ταρίφα» στα κέντρα εμβολιασμού, ενώ η εταιρεία παροχής τροφίμων Deliveroo θα δώσει κουπόνια σε νέους ανθρώπους που εμβολιάζονται. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας πρόσθεσε ότι οι εταιρείες δεν θα ζητήσουν ή θα αποθηκεύσουν προσωπικά δεδομένα υγείας των χρηστών.

Όλοι οι πολίτες στην Βρετανία άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν από τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: Reader.gr