Υγιεινές συνταγές για να νιώσεις... πρωταθλητής!

Υγιεινές συνταγές για να νιώσεις... πρωταθλητής!
Θες να μοιάσεις στον αγαπημένο σου αθλητή; Βάλε τις βάσεις από την διατροφή σου! Πέντε σούπερ συνταγές με κοτόπουλο που θα απογειώσουν την διάθεση και την φυσική κατάσταση!

Το κοτόπουλο αποτελεί μια σταθερή πηγή πρωτεΐνης με υψηλή θρεπτική αξία, που δεν λείπει ποτέ από καμία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ειδικά αν κάποιος είναι αθλητής το έχει σίγουρα στο διατροφικό του πρόγραμμα.

Όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κοτόπουλο. Αυτό επέλεξε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παραγγέλνοντας 50 κομμάτια για εκείνον και την οικογένειά του. Αυτό επιλέγουν και σπουδαίοι Ολυμπιονίκες, όπως ο Μάικλ Φελπς, η Σιμόν Μπάιλς και πολλοί ακόμα, όπως έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους.

Αν θέλεις να νιώσεις κι εσύ... πρωταθλητής και να βελτιώσεις την διατροφή σου, σου έχουμε πέντε τρομερές συνταγές, υγιεινές κι ελαφριές, με κοτόπουλα Αγγελάκης.

Τα κοτόπουλα Αγγελάκης εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, στις καλύτερες συνθήκες και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για τη διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η Αγγελάκης διαθέτει τη μοναδική σειρά προϊόντων Ελαιοπουλάκι®, ένα κοτόπουλο που έχει τραφεί με 100% φυτικές τροφές, με πρωταγωνιστές το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο, που συμβάλλουν στη μοναδική γεύση και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Η πατενταρισμένη διατροφή και ο ποιοτικός τρόπος εκτροφής του, κάνουν το κρέας του ζουμερό, λαχταριστό και χρυσαφένιο, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για κάθε γεύμα.

Αποτελεί πηγή σεληνίου, ενός ιχνοστοιχείου, με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β3 και Βιταμίνη Β6, που μεταξύ άλλων, θωρακίζει και το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος.

Πάμε να δούμε πέντε υγιεινές συνταγές που θα φέρουν «αέρα» πρωταθλητισμού στο πιάτο σου!

1. Φιλέτο στήθος διπλοψημένο με σαλάτα κολοκυθιού, πολύχρωμα τοματίνια και baby ρόκα
Επιμέλεια: Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Κοτόπουλο με κολοκύθι, ντοματίνια και ρόκα

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Χρόνος Μαγειρέματος: 12-14'

Συστατικά
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κολοκυθάκια
8 τοματίνια κόκκινα
8 τοματίνια κίτρινα
8 τοματίνια μαύρα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
40 γρ ρόκα baby
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
  • Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά, τα κόβετε σε 4-5 φέτες το κάθε ένα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με την σαλάτα κολοκυθιού και την baby ρόκα από πάνω.

2. Καλαμάκια κοτόπουλου με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, σερβιρισμένα με ψητά λαχανικά
Επιμέλεια: Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Καλαμάκι κοτόπουλο με ψητά λαχανικά

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Μαγειρέματος: 8-10'

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα:
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για τα ψητά λαχανικά:
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
200 γρ. πλευρώτους
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το dip γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
  • Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα πλευρώτους, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λεμόνια σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  • Περνάτε τις μπουκιές με το μπούτι κοτόπουλο σε σιδερένια καλαμάκια μαζί με τις φέτες λεμονιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 4-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ψήνετε τα καλαμάκια κοτόπουλο για 8-10 λεπτά συνολικά από όλες τις μεριές.
  • Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Όταν τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το ραβδωτό τηγάνι και τα σερβίρετε στην πιατέλα με τα ψητά λαχανικά και το dip γιαουρτιού.

3. Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι
Επιμέλεια: Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη, σπανακόρυζο και κατίκι

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 25'
Χρόνος Μαγειρέματος: 20'

Συστατικά
1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης
200 γραμμάρια καστανό ρύζι
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
100 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
  • Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρετε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

4. Αρακάς λεμονάτος με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και πράσινα λαχανικά
Επιμέλεια: Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Αρακάς λεμονάτος με μπούτι κοτόπουλο και λαχανικά

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30'

Συστατικά
2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
700 γραμμάρια αρακά
1000 γραμμάρια σπανάκι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσο ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκι
2 πράσινη πιπεριά
16 baby πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιά αλεύρι
300 ml λευκό κρασί
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες στα 6 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι αέτομες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σεδυνάτη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
  • Στα τελευταία 6-7 λεπτά προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

5. Κοτόπουλο με βραστά λαχανικά, δροσερή σάλτσα πιπεριάς και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Κοτόπουλο με βραστά λαχανικά, σάλτσα πιπεριάς και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'

Συστατικά
600 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
1 μπρόκολο Μεγάλο
2 σακουλάκια baby σπανάκι
300 γρ γιαούρτι
100 γρ πιπεριά φλωρίνης σε Άλμη
60 γρ κουκουνάρι
30 γρ ελαιόλαδο
60 γρ παρμεζάνα
20 γρ μαϊντανό
1 λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

  • Θωρακίζουμε το φιλέτο στήθος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό, περίπου 1εκ. από την επιφάνεια.
  • Το αφήνουμε να πάρει βράση, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10’. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο με το χυμό από το λεμόνι και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  • Παράλληλα βράζουμε για 5’ τους ανθούς από το μπρόκολο και κρυώνουμε με νερό.
  • Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το μπρόκολο και το σπανάκι στο ελαιόλαδο με το λεμόνι. Σερβίρουμε τοποθετώντας το φιλέτο στήθος σε μια πινελιά από τη σάλτσα γιαουρτιού.