Στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του Ράλι Ακρόπολις ο τελικός του eSports WRC (vid)

Στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του Ράλι Ακρόπολις ο τελικός του eSports WRC (vid)
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναγνωρίζει επίσημα τον ηλεκτρονικό αθλητισμό.

Το Ράλι Ακρόπολις θα σημάνει και την επιστροφή των gaming events με κόσμο στη χώρα μας, αφού ανακοινώθηκε επίσημα ότι στο πλαίσιό του θα διοργανωθεί και ο τελικός eSports για το WRC. Το πρωτάθλημα eSports WRC θεωρείται ένα από τα κορυφαία σε όλο τον κόσμο για τον τομέα του κυβερνοαθλητισμού και οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με το WRC 9 videogame.

8 κορυφαίοι παίκτες θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο που είναι ένα Toyota GR Yaris, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα ένα τόσο σημαντικό event για τη διοργάνωση και μάλιστα με την παρουσία κόσμου. Ο τελικός θα γίνει λίγο πριν την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα με αυτήν την ανακοίνωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με νέο αθλητικό νομοσχέδιο, βάζει επίσημα στον αθλητικό χάρτη τα eSports, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού, ενώ για τις ιδιωτικές εταιρείες προβλέπεται να συστήσουν σωματεία σύμφωνα με τη νομοθεσία, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού. Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή μίνιμουμ αριθμών σωματείων, με γνώμονα την ανάπτυξη του είδους.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ακόμη και τη διάθεση wildcard για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας ουσιαστικά μια θέση στον τελικό στον νικητή των αγώνων που θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

eSports WRC Calendar

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση τα παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ελληνικό και τον μεγάλο τελικό θα βρείτε στο επίσημο site του.

Δείτε τι έγινε στην Ουαλία, την τελευταία φορά που διοργανώθηκε τελικός eSports WRC με παρουσία θεατών (το 2019).

Πηγή εικόνας: WRC.com