Καθηγήτρια στην Γερμανία έκανε πρόταση για bonus 500 ευρώ σε όσους κάνουν το εμβόλιο

Καθηγήτρια στην Γερμανία έκανε πρόταση για bonus 500 ευρώ σε όσους κάνουν το εμβόλιο
Κίνητρο 500 ευρώ για να ανέβει ο ρυθμός των εμβολιασμών προτείνει η γερμανίδα οικονομολόγος Νόρα Στσεχ, λίγες ημέρες αφότου η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μπόνους 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται.

Κίνητρο 500 ευρώ για να επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού 85% στη Γερμανία προτείνει η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Καρλσρούη Νόρα Στσεχ. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η καθηγήτρια εκτιμά η παροχή οικονομικών κινήτρων στον πληθυσμό βοηθά να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ εκτιμά ότι τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο.

«Αναλογιστείτε ότι χρειάζονται συνήθως δύο δόσεις και δεν αποκλείεται για ένα, δύο βράδια οι εμβολιασμένοι να μην είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεται συνεπώς ένα είδος αποζημίωσης. Το οικονομικό ινστιτούτο IFO αποτιμά την αξία του εμβολιασμού για την κοινωνία στα 1.500 ευρώ, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν ανταμείβονται. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει», είπε η κυρία Στσεχ.«Η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται τόσο γρήγορα που θα πρέπει να προσφερθούν στο κόσμο περισσότερα, δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ. Βάσει των μελετών μας μόνο έτσι θα αγγίξουμε ένα ποσοστό 90%» πρόσθεσε.

class="banner-place banner-place--sticky-600">
id="block-dfptaginline1">
class="dfp__ad__wrrapper" id="inline1">
class="dfp__ad__container">
class="inline1" id="js-dfp-tag-inline1">

id="head-0">«Να τα πάρουν και όσοι έχουν εμβολιαστεί»

Η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας πιστεύει ότι και όσοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο θα πρέπει να λάβουν το δώρο των περίπου 500 ευρώ: «Δεν θέλουμε να δώσουμε άθελά μας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να περιμένουν μήπως αυξηθούν τα ποσά. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κοιτάξουμε τα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν, θα υπάρξει και τρίτη δόση. Καλό θα ήταν ο κόσμος να είναι βέβαιος εξαρχής ότι όλοι τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης όποτε κι αν κάνουν το εμβόλιο».

«Χαμός» για ραντεβού στη Γαλλία

Από την άλλη πάλι, στη Γαλλία που ανακοινώθηκαν... αντικίνητρα για τους ανεμβολίαστους, δηλαδή θα χρειάζεται πιστοποιητικό για να μπει κανείς σε μπαρ και εστιατόρια, έγινε... πανικός για να κλείσουν ραντεβού. Ο Μακρόν σε διαγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας είπε ότι τα εμβόλια θα καταστούν υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όποιος θέλει να πάει στον κινηματογράφο, σε ένα εστιατόριο ή να ταξιδέψει με τρένο ή λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί ή να έχει αρνητικό τεστ. Πρόσθεσε ότι το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει για τα τεστ από το φθινόπωρο, εκτός και αν συνταγογραφούνται από γιατρό.

Πηγή: href="https://www.reader.gr/diethni/378732/germania-kathigitria-ekane-protasi-gia-bonus-500-eyro-se-osoys-kanoyn-embolio" rel="sponsored nofollow">Reader.gr