5 videogames που πρέπει να έχετε στη συλλογή του PS5 σας

Παύλος Παπαπαύλου
5 videogames που πρέπει να έχετε στη συλλογή του PS5 σας
5 σημαντικά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για το σύστημα νέας γενιάς της Sony.

Το PS5 φτάνει τους 8 μήνες στην αγορά και μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια. Σίγουρα όχι όσα θα θέλαμε και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ίδια η διαθεσιμότητα της κονσόλας είναι προβληματική (όπως άλλωστε και των περισσότερων εμπορικών προϊόντων στην αγορά της τεχνολογίας, λόγω της πανδημίας).

Στη χώρα μας η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται τις τελευταίες μέρες, με τις περισσότερες προ-παραγγελίες να έχουν εξυπηρετηθεί, οπότε το Gazzetta καταγράφει πέντε παιχνίδια που πρέπει να έχετε στη συλλογή σας.

Final Fantasy VII Remake Intergrade
To Final Fantasy VII παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά RPGs στην ιστορία των videogames και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του PlayStation. Επέστρεψε με τη μορφή Remake στο PS4 και είναι διαθέσιμο σε ακόμη καλύτερη έκδοση για το PS5 με τον τίτλο Final Fantasy VII Remake Intergrade και έξτρα περιεχόμενο, όπως ένα κεφάλαιο με την Yuffie. Αν έχετε αγοράσει την έκδοση του PS4, μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν σε αυτήν του PS5.

Immortals: Fenyx Rising
Ένα παιχνίδι που ήρθε από το πουθενά και θύμισε εξ’ αρχής το The Legend of Zelda, αλλά κατάφερε να χτίσει το δικό του χαρακτήρα και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Βασισμένο στην ελληνική μυθολογία, το παιχνίδι βάζει την πρωταγωνίστρια στο ρόλο μιας ηρωίδας που καλείται να βοηθήσει τους Θεούς του Ολύμπου, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προκλήσεις που γεμίζουν έναν τεράστιο κόσμο. Από απλές μάχες με μικρούς και μεγάλους εχθρούς, μέχρι και έξυπνα puzzles που μπορεί να σας κρατήσουν κολλημένους για ώρες, το Immortals: Fenyx Rising είναι από τις εκπλήξεις των τελευταίων μηνών.

Ratchet & Clank: Rift Apart
Η απόλυτη περιπέτεια για τους φίλους των action platform games με το αγαπημένο δίδυμο να καλείται για άλλη μια φορά να σώσει τον κόσμο. Ο Dr. Nefarious κλέβει μια μηχανή που επιτρέπει το ταξίδι ανάμεσα σε διαστάσεις και ο παίκτης χρησιμοποιεί τον Ratchet, τον Clank και την πανέμορφη Rivet για να μαζέψει γρανάζια και να εξοντώσει όλους τους κακούς. Τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS5, όπως ο SSD και ο πανίσχυρος επεξεργαστής, εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις και καταιγιστικό ρυθμό.

Resident Evil Village
Το νεότερο μέρος της δημοφιλούς σειράς Resident Evil κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και φέρνει τους παίκτες λίγο μετά τα γεγονότα του Resident Evil 7: biohazard. Για άλλη μια φορά ελέγχετε τον Ethan Winters και καλείστε να ταξιδέψετε σε ένα χωριό της Ευρώπης για να βρείτε απαντήσεις. Ο σκοτεινός κόσμος και οι επικίνδυνοι εχθροί που σας περιμένουν σε κάθε γωνία του, δίνουν τα απαραίτητα εχέγγυα για μια μοναδική εμπειρία τρόμου.

Returnal
H Housemarque είναι μια ομάδα που πάντα συνόδευε τις κυκλοφορίες κονσολών PlayStation τα τελευταία χρόνια, με παιχνίδια που είχαν ιδιαίτερο χρώμα και αισθητική. Το Returnal είναι ένα roguelike third person shooter που βρίσκει την Selene Vassos να καταλήγει στον πλανήτη Atropos. Εκεί πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στον πολιτισμό, αλλά το παιχνίδι έχει μια τρομερή ιδιαιτερότητα. Κάθε φορά που ο παίκτης χάνει, πρέπει να κάνει τα πάντα από την αρχή, κάνοντας τυπικά ένα ταξίδι στο χρόνο.