Συλλήψεις για τη δολοφονία μάρτυρα σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Συλλήψεις για τη δολοφονία μάρτυρα σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Φέρεται να προμήθευσαν με νοθευμένη ηρωίνη τον 26χρονο, με σκοπό να τον βγάλουν από τη μέση της υπόθεσης.

Στη σύλληψη τριών Ελλήνων οι οποίοι είναι ύποπτοι για τη δολοφονία 26χρονου μάρτυρα σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με νοθευμένη ηρωίνη στην Κάλυμνο, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο μάρτυρας της υπόθεσης είχε πεθάνει στις 2 Απριλίου 2021 και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε υπερβολική δόση ηρωίνης, αλλά μετά από εκτεταμένη έρευνα, οι αστυνομικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τους τρεις Έλληνες.

Ο λόγος, ήταν πως φέρεται να προμήθευσαν με νοθευμένη ηρωίνη τον 26χρονο, με σκοπό να τον βγάλουν από τη μέση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στη σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί έπειτα από έκδοση σχετικών ενταλμάτων για ανθρωποκτονία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων υπόθεση θανάτου 26χρονου ημεδαπού ο οποίος είχε καταλήξει την 2 Απριλίου 2021 στην Κάλυμνο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το πρωί (28 Ιουνίου 2021) στην Κάλυμνο τρεις ημεδαποί ηλικίας 23, 32 και 39 ετών, έπειτα από έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης μετά από συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων προέκυψαν προδικαστικά δεδομένα που προσδιόρισαν τους τρεις κατηγορούμενους ως υπαίτιους θανάτου του 26χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω".