Προειδοποιητικά πυρά και βόμβες της Ρωσίας κατά του Βρετανικού Βασιλικού ναυτικού στη Μαύρη θάλασσα

Το Βρετανικό πλοίο ήταν 3 χιλιόμετρα μέσα στα ύδατα της Ρωσίας, από τον χώρο της Κριμαίας, όπως υποστηρίζει η Μόσχα και μετά τα προειδοποιητικά πυρά, άλλαξε πορεία.

Θερμό επεισόδιο, σύμφωνα με το Bloomberg, σημειώθηκε την Τετάρτη (23/6) στη Μαύρη θάλασσα, με τη Ρωσία να χρησιμοποιεί βόμβες αλλά και να ρίχνει “προειδοποιητικές βολές” απέναντι στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας από τη Μόσχα.

Ένα Su-24 αεροπλάνο έριξε τέσσερις βόμβες στη θάλασσα, κοντά στο Η.Μ.S. Defender του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, ενώ η περίπολος έριξε με το πυροβόλο της στο βρετανικό πλοίο, το οποίο «εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας από την Κριμαία και αρνήθηκε να ακούσει τις προειδοποιήσεις», ανέφερε το Υπουργείο.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Βρετανικό πλοίο βρισκόταν 3 χιλιόμετρα (2 μίλια) εντός των υδάτων της και όταν έριξαν τα προειδοποιητικά πυρά, το Βρετανικός πλοίο άλλαξε πορεία.

Να σημειώσουμε, πως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια, όταν η Μόσχα προσάρτησε την περιοχή από την Ουκρανία το 2014.