To Airbnb γιορτάζει τα γενέθλια του «Macarena», αλλά το νόημα του τραγουδιού δεν είναι για χαρές (vids)

To Airbnb γιορτάζει τα γενέθλια του «Macarena», αλλά το νόημα του τραγουδιού δεν είναι για χαρές (vids)
Η μεγάλη επιτυχία των 90's «Macarena» γιορτάζει τα 25 της χρόνια με διαμονή στη βίλα των Los Del Rio, ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πραγματικό νόημα των στίχων του τραγουδιού.

Πριν από 25 χρόνια το ντουέτο των Los Del Rio από την Ισπανία δεν φανταζόταν καν, ότι ένα τραγούδι τους θα σημάδευε γενιές και θα γινόταν το απόλυτο hit σε πάρτι και εκδηλώσεις. Το «Macarena» κυκλοφόρησε το 1993 στο άλμπουμ «Ami me gusta» και η αρχική του εκτέλεση ήταν η παρακάτω.

Ωστόσο, η εκτόξευση ήρθε τρία χρόνια αργότερα όταν κυκλοφόρησε η remix εκδοχή του. Γρήγορα το τραγούδι αναδείχθηκε σε φαινόμενο για όλο τον πλανήτη λόγω της εθιστικής μελωδίας του, αλλά και της χορευτικής του μανίας. Το «Macarena» αποτελεί πλέον τραγούδι-σύμβολο σε παιδικά πάρτι αλλά και διάφορες εκδηλώσεις αφού ο ξέφρενος ρυθμός του είναι καθηλωτικός.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εκτόξευση του τραγουδιού, η Airbnb γιορτάζει την επέτειο της ημερομηνίας-σταθμού με μια ξεχωριστή διαμονή στην ισπανική βίλα των Los Del Rio, που δημιούργησαν το «Macarena.

Στις 28 Ιουνίου όσοι αγάπησαν και χόρεψαν το «Macarena» τη δεκαετία του ‘90 μπορούν να ζητήσουν να κάνουν κράτηση για διαμονή δύο διανυκτερεύσεων για τις 3 Αυγούστου στην ανδαλουσιανή βίλα, που ενέπνευσε τη μουσική του ντουέτου.

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Los Del Rio και να χαλαρώσουν με τις ανέσεις που προσφέρει η βίλα, η οποία βρίσκεται στην πόλη Ντος Χερμάνας. Η βίλα θα είναι διαθέσιμη για έως και τέσσερις επισκέπτες έναντι 25 ευρώ ανά διανυκτέρευση συν φόρους και τέλη, ενώ οι κρατήσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας.

Το πραγματικό νόημα των στίχων

Το «Macarena» μπορεί να έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία λόγω του ξέφρενου χορευτικού ρυθμού του, όμως εξαιτίας αυτού πολλοί λίγοι έδωσαν σημασία στους στίχους του.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, το «Macarena» δεν ήταν ποτέ αυτό που νομίζαμε, δηλαδή ένα χαρούμενο, διασκεδαστικό τραγουδάκι.

Το τραγούδι μιλά για ένα κορίτσι που λέγεται «Macarena», η οποία απατά το αγόρι της που είναι φαντάρος με δύο φίλους.

Δώσε χαρά στο κορμί σου, Μακαρένα

Επειδή το κορμί σου είναι φτιαγμένο για να δίνει χαρά και όμορφα πράγματα

Δώσε χαρά στο κορμί σου, Μακαρένα

Χέι, Μακαρένα!

Η Μακαρένα έχει ένα αγόρι του οποίου το όνομα

Του οποίου το επίθετο είναι Βιτορίνο

Κι ενώ αυτός κατατάχθηκε εθελοντής στον στρατό

Αυτή βγαίνει με δυο φίλους του

Η Μακαρένα ονειρεύεται το Corte Ingles*

(*το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της Ισπανίας)

Και αγοράζει τα πιο μοντέρνα ρούχα

Θα ήθελε να ζει στην Νέα Υόρκη

Και να γνωρίσει ένα νέο αγόρι... άααι!"