Γυναίκα πέθανε αφού ο... φύλακας προσποιήθηκε τον γιατρό και της έκανε χειρουργική επέμβαση

Γυναίκα πέθανε αφού ο... φύλακας προσποιήθηκε τον γιατρό και της έκανε χειρουργική επέμβαση
Στα δημόσια νοσοκομεία του Πακιστάν, είναι σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς να πληρώνουν χρήματα  προκειμένου να θεραπευτούν, αλλά και συχνό φαινόμενο απατεώνες να παριστάνουν τους γιατρούς.  

Απάτη η οποία ισοδυναμείται με δολοφονία έστησε ένας φύλακας σε νοσοκομείο του Πακιστάν, ο οποίος πληρώθηκε από την οικογένεια μιας 80χρονης γυναίκας για να την χειρουργήσει ώστε να θεραπευτεί και η οποία πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Η Shameema Begum έχασε τη ζωή της την Κυριακή, δεκαπέντε μέρες μετά τον ισχυρισμό του Μοχάμεντ Waheed Butt ότι είναι γιατρός και την επέμβαση που της έκανε προκειμένου να θεραπεύσει την πλάτη της σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στο Λαχόρη του Πακιστάν.

Στα δημόσια νοσοκομεία του Πακιστάν, είναι σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς να πληρώνουν χρήματα προκειμένου να θεραπευτούν, κάτι που συχνά οδηγεί σε χαωτικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια της Begum πλήρωσε τον Butt για την επέμβαση αλλά και δύο ακόμη επισκέψεις στο σπίτι για να δει την τομή της. Όταν η αιμορραγία και ο πόνος επιδεινώθηκαν, η οικογένειά της την πήγε στο νοσοκομείο, όπου ανακάλυψαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το σώμα της φυλάσσεται για αυτοψία ώστε να εξακριβωθεί εάν ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα επιπλοκών από την αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Λαχόρη είπε στους δημοσιογράφους: «Ο φύλακας που κατηγορείται έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση.

«Ο Μπατ παρίστανε τον γιατρό και είχε κάνει κι άλλες επισκέψεις σε σπίτια άλλων ασθενών στο παρελθόν» υποστήριξε κάποιος στην αστυνομία που κράτησε την ανωνυμία του.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Mayo είπε ότι ο Butt απολύθηκε πριν από δύο χρόνια επειδή προσπάθησε να εκβιάσει χρήματα από κάποιους ασθενείς.

Νωρίτερα τον Μάιο ένας άνδρας συνελήφθη επειδή παρουσιάστηκε ως γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο του Λαχόρη και εκβίαζε ασθενείς για να πάρει χρήματα πριν μπουν στο χειρουργείο.

Το 2016, αποκαλύφθηκε ότι μια γυναίκα που παρίστανε την νευροχειρουργό πραγματοποίησε χειρουργικές επεμβάσεις για οκτώ μήνες μαζί με ειδικευμένους γιατρούς στο Νοσοκομείο Υπηρεσιών της Λαχόρης!

Γενικότερα… χάος!