Διευθύντρια Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη απαγορεύει κοντές φούστες και σορτσάκια

Διευθύντρια Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη απαγορεύει κοντές φούστες και σορτσάκια
Οδηγία που παραπέμπει σε σχολεία άλλων δεκαετίων στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Το υποχρεωτικό ντύσιμο με ποδιά αποτελεί παρελθόν στην χώρα μας από την δεκαετία του '80, όμως αν επιβεβαιωθεί το περιστατικό που έφερε στην δημοσιότητα το alterthess.gr, κάποιοι ζηλεύουν την δόξα του.

Μόνο αυτό μπορεί να πει κάποιος διαβάζοντας την είδηση πως η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη έχει απαγορεύσει τις φούστες και τα σορτσάκια στις μαθήτριες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διευθύντρια επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος όμως δεν αναφέρει κάτι τέτοιο για παντελόνια και φούστες.

Κανονισμός σχολείου

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».