Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν. Αγρινίου μετά το τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη

Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν. Αγρινίου μετά το τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη
Ο πρώην πλέον διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης κάνει λόγο για βάναυση καταπάτηση της αξιοπρέπειας του και τηλε-κανιβαλισμό.

Την παραίτησή του υπέβαλε τελικά το Σάββατο (5/6) ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά και την προθεσμία που του είχε δώσει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά και την επίσκεψη του στις υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε τονίσει σχετικά: «Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να γίνει πλέον, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για ποσοστό θανάτου ως και 100%.

Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, ο πρώην ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, εξηγεί...

«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο νοσοκομείο Αγρινίου κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.