Λυκογιάννης: Το... ταξίδι στο κορυφαίο πρωτάθλημα για αμυντικούς!

Λυκογιάννης: Το... ταξίδι στο κορυφαίο πρωτάθλημα για αμυντικούς!

bet365

Από το Γκρατς στη Serie A και στο βάθος… Ιντερ! Ο νέος σταρ της Κάλιαρι, Μπάμπης Λυκογιάννης τα λέει όλα στο FourFourTwo του Gazzetta.gr.

Των Πολύδωρου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τομαρά

«Ψάχνω έναν παίκτη ευέλικτο με εξαιρετικά προσόντα, γρήγορο, με καλό σουτ που μπορεί να μπορεί να παίζει με ευκολία όλη την πλευρά» ήταν το μήνυμα του Λόπες στους ανθρώπους της Κάλιαρι και μέσα σε λίγα λεπτά ο Μπάμπης Λυκογιάννης δέχθηκε κλήση από τη Σαρδηνία. Ο 24χρονος ήταν ο μοναδικός της λίστας που είχε όλο αυτό πακέτο! Ο δρόμος για τη Serie A δεν είχε εμπόδια, είχε φροντίσει με τις εμφανίσεις του να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε. Αλλωστε, ήταν κοινό μυστικό στην Ιταλία, πως ο «Λύκος» είχε προσελκύσει και τους ανθρώπους της Ιντερ.

Για να τον τσεκάρουν αρκετές φορές, κάτι καλό είχαν δει! Πριν μερικούς μήνες κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι συζήτησαν την ιδέα ότι το χαμένο νησί της Ατλαντίδας είναι στην πραγματικότητα η Σαρδηνία. Για τον «Λύκο» η Σαρδηνία είναι το πρώτο βήμα μέχρι την απόλυτη καταξίωση! Θα αντιμετωπίσει Ντιμπάλα, Ικάρντι, θα ονειρευτεί να παίζει στο αριστερό άκρο των Νερατζούρι, αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι ο σταρ της Κάλιαρι! Αλλωστε, η αρχή έγινε με το που πάτησε το πόδι στο Νησί, φώτα, κάμερες, αποθέωση… Το FourFourTwo του Gazzetta.gr πήρε την πρώτη συνέντευξη του 24χρονο διεθνή μπακ κι έμαθε για το καλύτερο deal της καριέρας του, τα όνειρά του, τους… φόβους, αλλά και το… επόμενο βήμα! Αλλωστε, φέτος είναι η χρονιά των Ελλήνων αμυντικών!

Μια εβδομάδα έχει περάσει από το τεράστιο βήμα. Πως είναι οι εντυπώσεις από την πόλη και την ομάδα;

Είναι πολύ ωραία πόλη, ένα εντυπωσιακό νησί και ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Προς το παρόν μένω στο προπονητικό κέντρο και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω βρει και το σπίτι μου. Έχω βέβαια το άγχος της ομάδας, καθώς στόχος είναι η σωτηρία και μας περιμένουν δύσκολα ματς ακόμα και με την τελευταία Μπενεβέντο. Λίγο με την αλλαγή του κλίματος επηρεάστηκα αλλά σιγά- σιγά προσαρμόζομαι.

Κρύο, χιόνια στην Αυστρία, ήλιο στη Σαρδηνία. Πόσο θα σε επηρεάσει;
Καθόλου, το κλίμα είναι σαν της Ελλάδας. Ηλιος, εξαιρετική θερμοκρασία κι έτοιμος για μπάλα!

Bundesliga, ενδιαφέρον από την Ελλάδα, ψίθυροι από Αγγλία και… ξαφνικά Κάλιαρι!
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με πήραν απευθείας από την προετοιμασία για να τελειώσει η μεταγραφή. Ο μάνατζερ μου, ο Θεόφιλος Καρασαββίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση. Μου είπε τα καλύτερα… Επικοινώνησε με Ταχτσίδη, Οικονόμου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Πως πείσθηκες;
Εδειξαν ότι με θέλουν αρκετά. Προτίμησα την Κάλιαρι διότι μου παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρότζεκτ. Υπήρχε ενδιαφέρον και από Αγγλία και Γερμανία αλλά η Κάλιαρι με κάλυπτε πλήρως. Η Ιταλία είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα για έναν αμυντικό. Από εκεί μπορείς να κάνεις το πιο μεγάλο βήμα. Από την Αγγλία παίρνουν αμυντικούς από την Ιταλία.

Η μεταγραφή σου έκανε ντόρο στην Ιταλία. Αισθάνθηκες λίγο σαν… σταρ;
Λίγο;;; Αυτό που έζησαν δεν περιγράφεται… Με το που βγαίνω από το αεροδρόμιο με περιμένουν 50 φωτογράφοι και οπαδοί. Ναι, εμένα περίμεναν. Κάποιες δεκάδες άτομα που περίμεναν να με δουν από κοντά. Δεν το περίμενα. Έπαθα σοκ. Λέω από μέσα μου '’ωχ εμένα περιμένουν;'. Στη συνέχεια είδα το προπονητικό κέντρο, έφεραν λίγο το ιταλικό πρωτάθλημα στη σκέψη μου και κατάλαβα πως είχα κάνει το σωστό βήμα.

Αλήθεια, ποιον παίκτη έφερες πρώτα στο μυαλό σου;
Τον Ντιμπάλα! Όταν εβλεπα τα ματς της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό είχε περάσει από το μυαλό μου πως μπορεί κάποια στιγμή να τον βρω απέναντί μου. Είμαι χαρούμενος στη Serie A και θα προετοιμαστώ κατάλληλα για την επόμενη σεζόν όταν θα τον έχω αντίπαλο

Κάλιαρι και μετά… Ιντερ; Οι Ιταλοί το έγραψαν κάποιες φορές…
Ήξερα πως υπήρχε ένα ενδιαφέρον από την Ίντερ. Με είχε παρακολουθήσει ο τεχνικός διευθυντής της. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω να υπήρξε κάτι άλλο, αλλά σίγουρα είναι σπουδαίο να σε παρακολουθεί μία τέτοια ομάδα. Εγώ θέλω να πηγαίνω βήμα - βήμα. Να προσαρμοστώ και να βελτιώνομαι.

«Ο Μανωλάς ανέβασε το επίπεδο»!

Παρακολουθούσες Serie A;
Ναι, όσο μπορούσα παρακολουθούσα. Να πω την αλήθεια περισσότερα έβλεπα Premier και Γερμανία, αλλά για μας τους αμυντικούς το Ιταλικό είναι εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Πιστεύεις ότι με την παρουσία του Μανωλά αυξάνονται και οι μετοχές των Ελλήνων στην Ιταλία;
Σίγουρα έχει ανεβάσει το επίπεδο για τον Έλληνα στόπερ και αναμφίβολα έχει παίξει όλο αυτό τον ρόλο του. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, έχει κάνει τη διαφορά σε μια μεγάλη ομάδα και όλο αυτό λειτουργεί καλά και για όλους τους Ελληνες παίκτες.

Οι αγαπημένοι σου παίκτες; Ο κορυφαίος προπονητής;
Εκτός από τον τρομερό Ντιμπάλα, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μου αρέσουν πολύ όπως ο Ναϊγκολάν και ο Ικάρντι. Σπουδαίος και ο Κολάροφ. Τρομερός παίκτης και τον θαυμάζω πολύ. Εξαιρετικός ο Αλέγκρι, αλλά μου αρέσει πολύ και ο Σπαλέτι και δεν το λέω για το… ενδιαφέρον της Ιντερ!

Γιουβέντους ή Νάπολι;
Γιουβέντους. Δεν είμαι οπαδός της Γιουβέντους, αλλά θεωρώ πως θα πάρει τον τίτλο.

Η γνώμη σου αγωνιστικά για την Κάλιαρι;
Ήξερα την ομάδα αρκετά καλά και πρόλαβα να την παρακολουθήσω. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά ματς για την παραμονή όπως με Μπενεβέντο, Σπαλ, Σασουόλο, Νάπολι και Ρόμα. Εάν θέλεις να μείνεις κατηγορία ματς όπως αυτό με την τελευταία Μπενεβέντο πρέπει να το κερδίσεις. Θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε…

Ο Ρομπέρτο Κάρλος και το… 3-5-2

Οι Ιταλοί τονίζουν πως χωρίς πολλά χρήματα βρήκαν θησαυρό στο Γκρατς! Γιατί πιστεύεις πως σε διάλεξε η Κάλιαρι;
Πιστεύω για όλο το... πακέτο που έχω. Με είχαν δει πολλές φορές και νομίζω πως τα βασικά είναι τα στημένα, οι καλές σέντρες και τα αμυντικά μου καθήκοντα. Ξέρουν τη φυσική μου κατάσταση, τις αντοχές και την ταχύτητά μου. Ελπίζω να τους δικαιώσω.

Το σύστημα που θα σε έκανε καλύτερο;
Το 3-5-2 θα έλεγα και να παίζω όλη την πλευρά. Η Κάλιαρι παίζει αυτό το σύστημα, αλλά κάποιες φορές το αλλάζει και σε 4-4-2. Μπορώ να βοηθήσω σε όποια θέση και αν μου ζητηθεί. Τους το είπα…

Μπορείς να παίξεις ως μπακ, όλη την πλευρά. Εξτρέμ θα σε δούμε… ξανά;
Το να παίξω μπακ ή εξτρέμ για μένα είναι το ίδιο. Το ίδιο μπορώ να τα καταφέρω αφού παίζω όλη την πλευρά. Θυμάμαι το πως ο Ζαρντίμ με έβαζε ακραίο επιθετικό. Στόχος μου να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς και όχι μόνο αμυντικά!

Το πρότυπό σου;
Οι δυο κορυφαίοι του είδους! Ρομπέρτο Κάρλος και Μπέιλ. Ο Ουαλός είχε ξεκινήσει από μπακ, εγώ από σέντερ φορ κι εξτρέμ. Προσδοκώ σε καθημερινή μου βελτίωση σε μία νέα ομάδα. Να βελτιωθώ και να βελτιώνομαι συνέχεια και να πετύχω την καθιέρωσή μου. Βήμα -βήμα στην ομάδα και φυσικά πάντα και με στόχο την Εθνική.

Εκανες τις πρώτες προπονήσεις, το ντεμπούτο σου, πως αισθάνεσαι πλέον;
Είμαι πιο ήρεμος, πιο συγκεντρωμένος. Ξεπέρασα το άγχος μου, μπαίνω στο κλίμα κι αισιοδοξώ. Είναι η πιο σημαντική μεταγραφή στην καριέρα μου, το έχω συνειδητοποιήσει και είμαι έτοιμος να συνεχίσω δυνατά.

Η Ελλάδα των… αμυντικών!

Από τον Ρέτσο στον Μαυροπάνο και στον Λυκογιάννη! Οι ξένοι αποθεώνουν την άμυνά μας, σωστά;
Ναι η αλήθεια είναι πως γίνεται πολύς ντόρος γιατί όντως έχουμε top class αμυντικούς σαν τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Είχαμε και πιο παλιά καλούς αμυντικούς, αλλά δεν βγάζουμε μόνο παίκτες στην άμυνα… Στόχος δικός μου και των παιδιών και συνεχίσουμε την καλή παράδοση! Είμαστε μια χώρα με αμυντική ποδοσφαιρικά φιλοσοφία και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο Ελληνας αμυντικός υπερέχει έναντι άλλων παικτών από διαφορετικές χώρες.

Πως αντέδρασες στην μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Αρσεναλ;
Δεν τον είχα παρακολουθήσει αγωνιστικά. Έπαθα σοκ με την καλή έννοια φυσικά. Λέω 'πήγε Έλληνας στην Άρσεναλ; Μπράβο'. Εμεινε στην ομάδα κι αυτό δείχνει πως υπολογίζουν σε αυτόν. Εύχομαι να τον δούμε σύντομα να παίζει στην Premier League.

Tον Ρέτσο τον παρακολουθείς;
Ο Παναγιώτης εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και σε πολύ καλή ηλικία. Μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά και να κάνει την υπέρβαση. Είμαι σίγουρος γι αυτόν, μπορεί να πιάσει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύθηκαν.

Συμπαίκτης με τον Μιραλάς…

Πολλά γράφτηκαν για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ισχύει;
Όχι δεν είχα κρούση από τον Ολυμπιακό ή από κάπου αλλού στην Ελλάδα. Μόνο ενδιαφέρον και κρούσεις από το εξωτερικό. Ήξερα πως στον Ολυμπιακό έψαχναν για αριστερό μπακ, αλλά δεν είχα κάτι.

Ποια είναι η άποψή σου για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού;
Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Για να βγαίνουν τόσα παιδιά και να πηγαίνουν και στο εξωτερικό κάτι καλό γίνεται. Για τον Παναγιώτη Ρέτσο είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε. Θα φτάσει πολύ ψηλά…

Ποια ήταν η αντίδρασή σου στην επιστροφή του Μιραλάς στον Ολυμπιακό;
Χάρηκα πάρα πολύ. Με τον Μιραλάς έχουμε συνυπάρξει στον Ολυμπιακό. Τον έχω προλάβει. Πρόκειται για μία πολύ καλή κίνηση κι έναν εξαιρετικό παίκτη. Είναι ένας ιδανικός συμπαίκτης για την πλευρά, θα ήθελα να τον έβρισκα ξανά μπροστά μου…

Οι Ιταλοί σε διάλεξαν για τα προσόντα σου. Υπάρχει κάποιο μυστικό για σένα;
Εκτός από την σκληρή δουλειά και τη θέλησή μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γυμναστή μου, Σταμάτη Λένη. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Όποτε γυρίζω στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Και στα σπριντ και την ταχύτητα και την ταχυδύναμη!

 

Τελευταία Νέα