Ο Μχιταριάν στο FourFourTwo!

Ο Μχιταριάν στο FourFourTwo!

Gazzetta team
Ο Μχιταριάν στο FourFourTwo!

bet365

Ο Χένριχ Μχιταριάν μίλησε στο FourFourTwo για την Ντόρτμουντ και τις πιθανότητας να εκθρονίσει την Μπάγερν από τον θρόνο της Bundesliga.

- Συνεχίζετε να είστε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ή η δεύτερη θέση είναι το ταβάνι σας αυτή τη στιγμή;

Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους, όμως είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς την Μπάγερν. Είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, μαζί με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ. Παρόλα αυτά, δεν είναι απίθανο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

- Η περσινή κατάρρευση ήταν κυρίως ψυχολογική;

Ειλικρινά, δεν ξέρω. Στον δεύτερο γύρο αποδείξουμε ότι έχουμε ποιότητα και κερδίσαμε πολλά παιχνίδια. Ήμασταν οι ίδιοι παίκτες, με τον ίδιο προπονητή, με τον οποίο είχαμε κερδίσει πρωταθλήματα στο παρελθόν. Πιστεύω ότι σε πολλά μας, απλά μας έλειψε η τύχη.

- Όταν υπέγραψες στην Ντόρτμουντ, σκεφτόσουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για σένα και το αν πρέπει να αποδείξεις ότι τα αξίζεις;

Είναι αλήθεια ότι ο Κλοπ με βοήθησε πολύ σε αυτό. Μου είπε ότι το ποσό της μεταγραφής δεν σημαίνει τίποτα. Είναι κάτι ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Κατάλαβα ότι έχει δίκαιο και απλά το ξέχασα. Σταμάτησα να σκέφτομαι άλλα πράγματα, που με ενοχλούσαν. Στο ματς με την Άιντραχτ, το τελευταίο μας εντός έδρας πριν τη χειμερινή διακοπή, έχασα ένα γκολ από τα δύο μέτρα. Στο παρελθόν, αυτό θα με «κυνηγούσε». Τώρα, το ξεχνάω και συνεχίζω να παίζω.

- Το τελευταίο συμβαίνει, διότι η ομάδα τώρα σκοράρει συνεχώς και νιώθεις απελευθερωμένος, ώστε να χάνεις ευκαιρίες;

Όχι. Απλά είπα στον εαυτό μου: αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια μέρα θα κάνεις χατ τρικ και την επόμενη δε θα σκοράρεις ούτε ένα γκολ.

- Η ομάδα έχει το εύκολο γκολ, όμως δέχεται και αρκετά. Είναι αυτήν η μεγάλη σας αδυναμία φέτος;

Κάποιες φορές, θα πρέπει να δεχθείς γκολ, προκειμένου να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς. Πάντα υπάρχει κάτι, που πρέπει να μάθεις. Αν, όμως, δε δέχεσαι γκολ και δεν χάνεις ποτέ, τότε ίσως σκεφτείς ότι όλα είναι τέλεια. Φυσικά και δε θέλουμε να δεχόμαστε γκολ και να χάνουμε. Το νόημα είναι ότι πρέπει να το βλέπουμε ως ευκαιρία για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

- Θα ήθελες κάποια στιγμή να παίξεις στην Premier League;

Μπορεί να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, όμως νομίζω ότι η Bundesliga είναι στο ίδιο επίπεδο. Όχι σε ό,τι αφορά τα χρήματα, φυσικά. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο του ποδοσφαίρου.

- Παρά τα χρήματα, όμως, οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν έχω ιδέα. Ίσως τα χρήματα δεν ξοδεύονται με σωστό τρόπο.

 

Τελευταία Νέα