Η επιστροφή του Φύλακα Αγγελου

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Η επιστροφή του Φύλακα Αγγελου

bet365

Τα clean sheets επέστρεψαν στην Σαουθάμπτον μαζί με τον Φρέιζερ Φόρστερ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την επιστροφή του keeper των Αγίων.

Πίσω στις 25 Μαρτίου του 2014. Ο Αγγλος τερματοφύλακας συγκρούστηκε με τον Σαμ Βόουκς στον αγώνα της Σαουθάμπτον με την Μπέρνλι, έγινε αλλαγή στο πρώτο μέρος και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα λείψει «για αρκετές εβδομάδες». Τελικά τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά αφού η ζημιά που υπέστη στο αριστερό γόνατο, τον άφησε εκτός δράσης ουσιαστικά για δέκα μήνες. Σε εκείνο το σημείο, ο πρώην Νο1 της Σέλτικ είχε καταφέρει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε 14 παιχνίδια και ήταν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και πραγματοποιούσε υψηλή πτήση στην Premier League. Το γόνατό του είχε διαλυθεί και στην επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε διάφοροι μύες ενώθηκαν με τένοντες από άλλα μέρη. «Ημουν τυχερός που είχα έναν σπουδαίο χειρουργό και ένα εκπληκτικό ιατρικό επιτελείο στο κλαμπ» είπε ο Αγγλος για τον διακεκριμένο χειρουργό, Αντι Γουίλιαμς.

«Ηταν ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα, του σημείου δηλαδή που κρατά την επιγονατίδα σε σημείο που να επιτρέπει στο γόνατο να κινηθεί. Οταν το σπάσεις, δεν μπορείς να κρατήσεις το πόδι κάτω από το γόνατο. Είναι ένας ασυνήθιστος τραυματισμός για ποδοσφαιριστές, οπότε ήταν μια ευκαιρία για τους physio να ασχοληθούν περισσότερο και είδαν ότι μπορώ να είμαι ξανά καλά και πιο δυνατός από πριν. Ηταν μια περίπλοκη επέμβαση» ήταν τα λόγια του 27χρονου, που μετά την εκτός έδρας ήττα των Saints από την Νόριτς (1-0) στις 2 Ιανουαρίου, πήρε ξανά τα γάντια του βασικού.

Αυτό ήταν. Η Σαουθάμπτον, σαν να μην πέρασε μια μέρα, επέστρεψε στις εκπληκτικές αμυντικές επιδόσεις, νίκησε εντός Γουότφορντ (2-0), Γουέστ Μπρομ (3-0) και πέρασε 'καθαρή' και από το Old Trafford (0-1) κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος κράτησε χαμηλούς τόνους δηλώνοντας ότι «δεν είχα πολλή δουλειά στα τρία πρώτα παιχνίδια», όμως όταν όμως οι Αγιοι πήγαν στο Emirates ήταν κανονικός Φύλακας Αγγελος κρατώντας μόνος του το 0-0. «Το ματς με την Αρσεναλ ήταν διαφορετικό. Εχω κάνει καλή επιστροφή στην ομάδα, όμως θέλω να χτίσω σε αυτή και να έχω καλό τελείωμα στη σεζόν».

Κόντρα στους Gunners έκανε φανταστική εμφάνιση και 11 αποκρούσεις δίνοντας συνέχεια στο σερί της Σαουθάμπτον και στο απαραβίαστο της εστίας του, σε ένα ματς που ίσως η αυτοπεποίθηση είναι πιο σημαντική και από τον βαθμό. «Για μένα το γεγονός ότι επέστρεψα από τραυματισμό είναι πολύ ξεχωριστό. Ηταν καλό που αφού ήμουν τόσο καιρό έξω, έκανα ένα παιχνίδι σαν και αυτό και πραγματοποίησα επεμβάσεις».

Υστερα από τέσσερα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ, το project έγινε στη συνέχεια πιο δύκολο κόντρα σε τρίτο σερί αντίπαλο από το top-6 της Premier League, ο οποίος μάλιστα στο ματς του Saint Mary's έπαιξε για σχεδόν ένα 45λεπτο με παίκτη περισσότερο. Ο Φόρστερ όμως με αντίπαλο την Γουέστ, κατάφερε ξανά να μην δει την μπάλα στα δίχτυα του. «Η άμυνα το έκανε εύκολο για μένα από τότε που γύρισα. Περιόρισαν πολύ τους αντιπάλους, είναι πολύ δυνατοί και έχουμε παίκτες που όταν παίρνουμε την μπάλα μπορούν να την κρατήσουν και να την κυκλοφορήσουν».

Το extreme makeover της ομάδας του μετά το comeback του Φόρστερ δεν ήταν δυνατόν να μην βλέπει ο manager του μήνα στο αγγλικό πρωτάθλημα, Ρόναλντ Κούμαν. «Είναι πολύ ήρεμος και δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους αμυντικούς, δεν είναι σύμπτωση ότι από τότε που γύρισε ξεκινήσαμε να κρατάμε ξανά την εστία μας ανέπαφη» σχολίασε ο Ολλανδός, ενώ ο ίδιος ο Αγγλος keeper τόνισε ότι η αυτοπεποίθηση που χτίζεται είναι εξαιρετικά σημαντική. «Νιώθουμε πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια και έχουμε πάρει πολύτιμους βαθμούς. Είναι ωραίο που αυτό συνέπεσε με την επιστροφή μου στην ομάδα, όμως αν ρίξεις μια ματιά στους 10 παίκτες που είναι μπροστά μου, είναι εκπληκτικοί».

Πριν η Σαουθάμπτον δώσει 10 εκατ. λίρες στην Σέλτικ το καλοκαίρι του 2014 και τον αποκτήσει, ο ύψους 2.01μ. τερματοφύλακας έφτασε το απαραβίαστο της εστίας του στα 1.265 αγωνιστικά λεπτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το Σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, στην Αγγλία βρίσκεται στα 465 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ και αν καταφέρει να ισοφαρίσει ό,τι έκανε με τους Καθολικούς, θα γράψει ιστορία και στην Premier League.

Με το Euro να πλησιάζει και τις εμφανίσεις του να είναι καταπληκτικές πριν και αμέσως μετά τον τραυματισμό του, η κουβέντα για τον Φόρστερ είναι λογικό να πηγαίνει στην Εθνική. Στα Λιοντάρια, ο Νο1 των Saints έχει να συναντήσει μεγάλο ανταγωνισμό, αφού σαφές προβάδισμα για τη θέση έχει ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Τζο Χαρτ. «Απλά συγκεντρώνομαι στο επόμενο ματς της Σαουθάμπτον, αν παίζω όσο καλύτερα μπορώ, δουλεύω σκληρά και συνεχίζω να βελτιώνομαι, αυτό θα έρθει από μόνο του...».

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης