«Τζακ ποτ» τίτλου για Ρεάλ

Γιώργος Καραμάνος
Κάθε φορά που η λοταρία των Χριστουγέννων λήγει σε 40, οι Μαδριλένοι κατακτούν το πρωτάθλημα. Συνέβη τρεις φορές στο παρελθόν και φέτος το νούμερο είναι το 79.140...

Το 2015 ήταν πραγματικά μια κακή χρονιά ημερολογιακά για τη Ρεάλ. Από τη στιγμή που είχε αλλάξει πέρσι το έτος, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που πήγαινε τρένο, κατέρρευσε έτσι απλά και στο φινάλε δεν πήρε τίποτα. Και φέτος στο πρώτο μισό όμως με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο τα πράγματα πάνε μάλλον χειρότερα. Τουλάχιστον αυτό είναι το γενικότερο feeling που πηγάζει από το στρατόπεδο των Μαδριλένων. Ωστόσο, τώρα που αλλάζει και πάλι και φεύγει ο... γέρος χρόνος, στην ισπανική πρωτεύουσα οι λάτρεις των οιωνών βλέπουν κάτι θετικό για να χαμογελάσουν και να ονειρευτούν τον τίτλο...

Τι και αν αγωνιστικά οι Μερένγκες του Ράφα δεν σε προδιαθέτουν ότι θα τα καταφέρουν, ας είναι καλά η χριστουγεννιάτικη λοταρία! Η κλήρωση της έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και ο νικητήριος αριθμός ήταν το 79.140. Ο «χοντρός», όπως αποκαλούν οι Ισπανοί την κληρωτίδα, ανέδειξε έναν και μοναδικό τυχερό που θα εισπράξει κοντά στα δύο εκατ. ευρώ. Μαζί όμως με τον νικητή, έχουν και οι οπαδοί της Βασίλισσας τον λόγο τους να αισθάνονται από τώρα νικητές. Και αυτός ο λόγος έχει να κάνει με το καταληκτικό νούμερο 40 στο συνολικό νούμερο του νικητή.


Είναι που το 40 στο τέλος έχει έρθει ακόμα τρεις φορές στο παρελθόν. Τι συνέβη τότε στο τέλος της σεζόν; Μα η Ρεάλ κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το φαινόμενο, ήταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1956. Το νικητήριο νούμερο που εμφανίστηκε ήταν το 15.640 και το φινάλε της περιόδου (1956-'57) οι Μαδριλένοι του Αλφρέδο Ντι Στέφανο σήκωναν τον τίτλο έπειτα από διάλειμμα ενός έτους (Μπιλμπάο). Μάλιστα πήραν το πρωτάθλημα εύκολα, στο +5 από την 2η Σεβίλλη και την ισόβαθμη της Μπαρτσελόνα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1978 ο «χοντρός» έβγαλε και πάλι νικητή ακριβώς το ίδιο νούμερο, το 15.640. Τον Μάιο του 1979 λοιπόν η Ρεάλ σήκωνε το δεύτερο από τα τρία σερί πρωταθλήματα της εκείνη την περίοδο, με 2η στο -4 την κορυφαία Σπόρτινγκ Χιχόν της ιστορίας (σ.σ.: η Μπάρτσα 5η στο -9).

Η αμέσως προηγούμενη από την τωρινή φορά που η λοταρία έβγαλε το 40 στο τέλος του συνολικού αριθμού ήταν το 2000. Το 49.740 έδωσε πολλά χρήματα σε κάποιον τυχερό και στη Ρεάλ το πρωτάθλημα του 2000-'01. Εκείνος ο τίτλος, ο 28ος της, ήταν ο πρώτος έπειτα από τρία στείρα χρόνια. Τον πήρε στο +7 από την 2η Λα Κορούνια και τη Μπάρτσα 4η στο -17.

Οπότε, εάν η ομάδα στρώσει λίγο, έχει πλέον όλους τους απαραίτητους οιωνούς για να σηκώσει και πάλι την κούπα της Primera Division. Αυτό τουλάχιστον προστάζει η ιστορία της λοταρίας των Χριστουγέννων. Λέτε να επαναληφθεί το απίθανο αυτό φαινόμενο;

Follow me: @jorgekaraman