Βρίσκει τον δρόμο της η Γιουνάιτεντ!

Βρίσκει τον δρόμο της η Γιουνάιτεντ!

bet365

Ρούνεϊ, Juan... Love και Λουΐς Φαν Χάαλ δείχνουν ξανά στη Γιουνάιτεντ τον δρόμο της κορυφής. Η πιο σταθερή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μάτα και Ερέρα κρύβουν τη μπάλα και ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα διαμορφώνει το 3-1 για τη Γιουνάιτεντ, που τη στέλνει στο +8 από τη Λίβερπουλ και αγκαλιά με το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς με την Αστον Βίλα ήταν πραγματική «παγίδα» για τους παίκτες του Φαν Χάαλ, αφού η διακοπή ήταν πιθανό να είχε κόψει το ρυθμό τους. Ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας έχουν εμπιστοσύνη πλέον στις ικανότητες του Ολλανδού και των παικτών του και μετά τη χθεσινή νίκη η Μάντσεστερ... αφαίρεσε και τις τελευταίες αμφιβολίες που υπήρχαν πως δεν μπορεί να επιστρέψει στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πέμπτη διαδοχική νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και μαζί με Αρσεναλ και Σίτι θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη 2η θέση! Κάτι τέτοιο έμοιαζε... τρελό στο Νησί μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, τότε που ο Φαν Χάαλ είχε δοκιμάσει ό,τι σχήμα και παίκτες θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Τότε που η γκρίνια ήταν καθημερινό φαινόμενο στο Ολντ Τράφορντ και η ανησυχία για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων λιρών έντονη! Από το Νοέμβριο και μετά η Μάντσεστερ είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, δεν παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν είναι τόσο φορμαρισμένη όσο η Αρσεναλ, αλλά είναι ώριμη, ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει! Τον Μάρτιο όμως έδειξε και δείγματα για το τι είναι ικανή να κάνει. Το πρώτο ημίχρονο με την Τότεναμ, τα διαστήματα που είχε στο «Ανφιλντ» έδειξαν πως ο Ολλανδός ξέρει τον τρόπο να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Κάποια πειράματα όπως αυτό με τον Ρούνεϊ δεν του βγήκαν ποτέ, αλλά ο Φαν Χάαλ έχει κατασταλάξει σε ένα σχήμα, έχει βρει τον κορμό και σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας, χθες είχε μόνο μια αλλαγή, τον Ρόχο στη θέση του Σμόλινγκ! Αν κάτι έχουν ξεχάσει στο Ολντ Τράφορντ, αυτή είναι η... μουρμούρα να γίνει η ομάδα πιο επιθετική. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχουν λύσεις, αλλά και παίκτες πλέον που έχουν πάρει τα πάνω τους και οδηγούν την Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο καλύτερος φορ της ομάδας και από τους πιο φορμαρισμένους στην επίθεση! Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον ρόλο που του δόθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, εκείνον του... μέσου. Στο παιχνίδι του Βίλα Παρκ έμοιαζε μόνος, αβοήθητος, δυστυχισμένος, δεν μπορούσε να ελέγξει τα πράγματα. Χθες ήταν ένας άλλος παίκτης στο κέντρο της επίθεσης και το γκολ του ήταν μοναδικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας στο Νησί που να μην τονίζει «Πλέον παίζει εκεί όπου ανήκει...».


Ο Χουάν Μάτα τρελαίνει το Ολντ Τράφορντ και οι περσινές μουρμούρες ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, η ποδοσφαιρική του ευφυΐα τον κάνουν τον ιδανικό πλέι μέικερ. Δεν μπορεί να παίξει περιφερειακά και όλοι αναρωτιούνται πλέον γιατί έμεινε εκεί τόσο καιρό... Δημιουργεί, εκτελεί, δίνει ρυθμό και μπορεί να μην είναι τόσο καλός ανασταλτικά, αλλά μπρος σε τόση μαγεία τι είναι αυτό το μειονέκτημα.. Καθόρλα, Σίλβα και πλέον Μάτα, οι Ισπανοί που κάνουν ό,τι θέλουν στο Νησί! «Juan Love» στο Ολντ Τράφορντ...


Ο επίλογος είναι αφιερωμένος στον Ασλεϊ Γιανγκ, τον παίκτη που ξεπέρασε τα υποτιμητικά σχόλια, την περιφρόνηση, τις αποδοκιμασίες, δούλεψε τόσο πολύ και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας της Γιουνάιτεντ. Μπορεί ο Ντι Μαρία να μην είναι στα καλύτερά του, αλλά ο Γιανγκ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και παίρνει με το σπαθί του αυτό που του αξίζει! Κόντρα σε κάθε προσδοκία, ο 29χρονος κάνει εξαιρετική σεζόν, αν και μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Ολλανδό τεχνικό!

Η Γιουνάιτεντ είναι πιο κοντά από ποτέ στον φετινό της στόχο, την επιστροφή στους καλύτερους της Ευρώπης. Τα μεταγραφικά σενάρια πολλά, τα εκατομμύρια που θα δοθούν ακόμα περισσότερα, ωστόσο οι φίλοι της μπορούν να αισιοδοξούν πως η ομάδα βρίσκει ξανά τον δρόμο της, αυτόν της κορυφής!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...