Ντεφόε: Η μεγάλη επιστροφή!

Θάνος Σαρρής Θάνος Σαρρής
Ντεφόε: Η μεγάλη επιστροφή!

bet365

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την επιστροφή στην Premier League του Ζερμέν Ντεφόε, του μοναδικού παίκτη που έχει σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας!

Για περίπου 40 λεπτά η Σάντερλαντ δέχθηκε μεγάλη πίεση από τη Σουόνσι στο Liberty. Στο 41', με δύο πάσες από την άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Ντεφόε στο ημικύκλιο του κέντρου. Τρεις συμπαίκτες του έκαναν κίνηση, βοηθώντας τον έμπειρο Άγγλο να συνεχίσει το βηματισμό του. Πέρασε εύκολα τον αμυντικό που πήγε πάνω του και με γρήγορο τελείωμα στην δεξιά γωνία Φαμπιάνσκι, έδωσε το προβάδισμα στις «Μαύρες Γάτες». Ο Κι στο 66' με κεφαλιά ισοφάρισε, ωστόσο ο πόντος που πήρε η ομάδα του Πογιέτ ήταν καθαρά πόντος... Ντεφόε. Με το τέρμα αυτό, ο κοντόσωμος επιθετικός έγινε ο μοναδικός στην τρέχουσα Premier League που έχει σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες! Δεν είναι και λίγο.

Σε αυτό ακριβώς το φονικό του ένστικτο απέναντι στην αντίπαλη εστία πόνταρε ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος τον είχε ποδοσφαιριστή και στην Τότεναμ. «Το εξαιρετικό του ρεκόρ στο σκοράρισμα μιλάει από μόνο του», είχε δηλώσει ο Ουρουγουανός, ο οποίος τόνισε πως ο 32χρονος μπορεί να ξαναβρεί τη θέση του βασικού φορ της Εθνικής Αγγλίας και του έδωσε συμβόλαιο 70.000 λιρών την εβδομάδα! Όσο υπερβολικό κι αν φαντάζει ο JD δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει λύση σε έναν τομέα που οι «Μαύρες Γάτες» πονούσαν πολύ. Την επίθεση.

Όταν ένα χρόνο πριν, αποφάσιζε να ενδώσει στο στενό μαρκάρισμα και να πει το «ναι» στην πρόταση της Τορόντο, αρκετοί θεώρησαν πως η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Πως πήρε οριστικά την κάτω βόλτα και μετακινήθηκε στο MLS για τα τελευταία, καλά χρήματα. Η συμφωνία της μεταγραφής του τον ξεπέρασε, αφού περιελάμβανε και εμπορικά deals ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των Σπερς και τους Καναδούς, όπως και τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα. Ο Ντεφόε επέστρεψε ως δανεικός στην Τότεναμ, αλλά έκανε μόλις δύο εμφανίσεις ως αλλαγή. Τελειωμένος; Το αντίθετο.

Ο Λονδρέζος σημείωσε 11 γκολ σε 16 αγώνες, αλλά όπως είχε αποκαλύψει άνθρωπος από το περιβάλλον του στη Μail, δεν βρήκε στους Τορόντο αυτά που περίμενε. Από το κλαμπ τον αγκάλιασαν, ωστόσο το ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση δεν ήταν όπως στο Νησί. Τα ρεπορτάζ τον ήθελαν να ψάχνεται για επιστροφή. Η Σάντερλαντ, αποφάσισε να επενδύσει στην εμπειρία και στην ικανότητά του στο σκοράρισμα τον Ιανουάριο, αφού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο γκολ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν την κίνηση με κακό μάτι. «Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν σε έναν 32χρονο, για τον οποίο οι πιο φονικές μέρες ανήκουν στον παρελθόν, συμβόλαιο 3.5 χρόνων και μισθό 70.000 λιρών την εβδομάδα. Αν αυτό δείχνει απελπισία, είναι επειδή η Σάντερλαντ είναι απελπισμένη», έγραφε το ρεπορτάζ του Guardian.

Το πρώτο του ματς ήταν απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Τότεναμ, με παρτενέρ τον Φλέτσερ. Οι Black Cats έχασαν 2-1. Ήταν και η τελευταία ήττα τους. Στο παιχνίδι με τη Μπέρνλι, που είχε περισσότερους χώρους ως μοναδικός φορ, με κοντινότερο στήριγμα τον Γουίκαμ, ήταν περισσότερο αποδοτικός. Έπαιρνε τη μπάλα από πιο πίσω, άνοιγε χώρους για τους συμπαίκτες του και βρήκε δίχτυα. Το ίδιο έγινε και απέναντι στην Σουόνσι. Σε ένα κλασικό ματς κατοχής του αντιπάλου, που η Σάντερλαντ ή θα χτυπούσε σε κόντρα, ή δεν θα χτυπούσε καθόλου. Η κατοχή των «Κύκνων» έφτασε το 60.4% έναντι του 39.6% των φιλοξενούμενων. Τα σουτ ήταν 16-4 και οι πάσες 439-259. Ο βαθμός, όμως, ήρθε.

Τα 3.5 χρόνια συμβολαίου και οι 70.000 την εβδομάδα φαντάζουν υπερβολικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 55 φορές διεθνής με την Εθνική Αγγλίας επιθετικός έρχεται από το MLS. Λίγοι θα το θυμούνται όμως, αν στο τέλος καταφέρει με τα γκολ του να οδηγήσει την ομάδα στη σωτηρία. Το τέρμα που σημείωσε με τη Σουόνσι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει από τον κοντόσωμο φορ ο Πογιέτ. Ακόμα κι αν συνεχίζει να ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ξεκαθάρισε ότι θα τον χρησιμοποιεί μέχρι να... πεθάνει στον αγωνιστικό χώρο! Η προσωπική ενέργεια, η ταχύτητα και το φονικό τελείωμα, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα στη μάχη για τη γρήγορη παραμονή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Θάνος Σαρρής
Θάνος Σαρρής

O Θάνος Σαρρής γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάρο. Ερωτεύτηκε από μικρή ηλικία τη μαγεία του αθλητισμού και το γράψιμο. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ και έκανε το master του στο Πολιτικό της Νομικής. Λατρεύει τα ταξίδια σε ποδοσφαιρικές γειτονιές του εξωτερικού, τις ιστορίες που γεννά το ποδόσφαιρο εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και θυμάται την ατμόσφαιρα του γηπέδου σχεδόν απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Τα βιβλία του, «Η Μπάλα στην Κερκίδα» και «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΟΞΥ και Brainfood αντίστοιχα.