Μεντιέτα: «Εκπληκτικό βολέ!» (vid)

Gazzetta team
Ο Γκαΐθκα Μεντιέτα θυμάται στο FourFourTwo το απίστευτο γκολ που είχε πετύχει επί της Μπαρτσελόνα το 1999.

Η άνοδος της Βαλένθια λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας ήταν εκπληκτικό, έστω και αν μοιάζει πλέον μακρινό. Εμπνευσμένοι από τον Γκαΐθκα Μεντιέτα οι Βαλενθιάνοι κατέκτησαν το 1999 το πρώτο τους τρόπαιο μετά από σχεδόν 20 χρόνια, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ στον δρόμο για το Κύπελλο.

Στα προημιτελικά, στον πρώτο αγώνα στο Nou Camp, ο Μεντιέτα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Ο Ισπανός έπιασε το βολέ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα εκεί που κανένας δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

«Είναι κάπως αστείο, καθώς δεν το είχαμε δοκιμάσει ποτέ στην προπόνηση», θυμάται ο Μεντιέτα. «Ήταν απλά ένας αυτοσχεδιασμός από τη στιγμή που κερδίσαμε το κόρνερ. Είδα ότι ήμουν μόνος έξω από την περιοχή. Έτσι, σήκωσα το χέρι μου και ζήτησα την μπάλα από τον Ίλιε. Μου έβγαλε ιδανική πάσα και απλά έκανα το σουτ».

Ο Βάσκος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σκόραρε ακόμη ένα εκπληκτικό γκολ στη νίκη επί της Ατλέτικο με 3-0 στον τελικό.

«Το γκολ στον τελικό, πάντως, χρειάστηκε μεγαλύτερη ικανότητα, αυτοσυγκράτηση, αντίληψη και τεχνική, όμως το βολέ με την Μπαρτσελόνα ήταν φανταστικό. Εδώ που τα λέμε, η μπάλα θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε!».