O Φαν Χάαλ... αλλάζει την Ολλανδία!

O Φαν Χάαλ... αλλάζει την Ολλανδία!

bet365

O Φαν Χάαλ μεταμορφώνει την Ολλανδία και ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει τους λόγους που τον οδήγησαν στο νέο σύστημα και την αλλαγή φιλοσοφίας.

Ολλανδία έτοιμη για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Λίγες αλλαγές στα πρόσωπα, τεράστια αλλαγή στο πως θα παρουσιαστεί. Ο Λουίς Φαν Xάαλ ετοιμάζει τεράστια έκπληξη στους αντιπάλους, αλλά και στους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας. Ναι, οι «Τουλίπες» αλλάζουν και θα δούμε ένα 5-3-2 κάτι σαν την φετινή Φέγενορντ που εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα. Ο Κούμαν που παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο ήταν αυτό που χειροκρότησε πρώτος την αλλαγή. Ποιο θα είναι το κλειδί της επιτυχίας; Η Ολλανδία θα χτίσει μια δυνατή άμυνα, αλλά θα μπορεί να γίνει πιο απειλητική και στην επίθεση.

Πως θα παίξει; Τρεις κεντρικοί αμυντικοί και δυο μπακ που θα τα δίνουν όλα σε άμυνα και επίθεση! Η Ολλανδία ξεπερνά το σοκ της απουσίας του ηγέτη της Στρούτμαν και κάνει πιο... υπεύθυνους σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι την τριπλέτα στα χαφ. Η άμυνα της Ολλανδίας θα παρουσιαστεί πιο σκληρή, αλλά και πιο απλωμένη επιθετικά, κάτι που θα την βοηθήσει στο πιο κρίσιμο ματς του ομίλου, αυτό της 23ης Ιουνίου με τη Χιλή! Οι Νοτιοαμερικάνοι χρησιμοποιούν ένα σύστημα 3-4-3 και ο Φαν Χάαλ αισθάνεται πως η αλλαγή της Ολλανδίας θα του δείξει τον δρόμο της επιτυχίας.

Η απουσία του Στρούτμαν, η απουσία ενός ποιοτικού αριστερού μπακ, αλλά και η παρουσία τριών δημιουργικών χαφ στο κέντρο είναι οι αιτίες που οι «οράνιε» αλλάζουν πρόσωπο και δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολλά χρόνια πριν αρκετές ομάδες της χώρας έπαιξαν το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο όμως αποχωρίστηκαν σχεδόν όλες την τελευταία δεκαετία. Η ποιότητα των χαφ θα φανεί, η δύναμη των Ολλανδών μπορεί να βγει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι αναλυτές έσπευσαν να τονίσουν πως ταιριάζει... γάντι στους Ρόμπεν, Φαν Πέρσι. Κόντρα στο Εκουαδόρ, το... πείραμα του Φαν Χάαλ θα πάρει σάρκα και οστά, θα δοκιμασθεί με Γκάνα και Ουαλία, ενώ στις προπονήσεις το βάρος πέφτει στους πέντε της άμυνας. Εξάλλου, γνωρίζει καλά πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες, ένα ματς, 90 λεπτά και η ήττα μπορεί να φέρει τον αποκλεισμό! Σκοπός του Ολλανδού τεχνικού να καταφέρει να προσαρμόσει άμεσα τους παίκτες του στα νέα δεδομένα, να αφήσουν στην άκρη το 4-3-3 και το... πείραμα να έχει ευτυχή κατάληξη!

«Μπορούμε να γυρίσουμε πολύ εύκολα και στο 4-3-3, ακόμα και στη διάρκεια του ματς» τόνισε ο Φαν Χάαλ θέλοντας να... ηρεμήσει αυτούς που του άσκησαν ήδη έντονη κριτική!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...