Οι δύο «καρδιές» του Σάρι

Θοδωρής Βασίλης
Οι δύο «καρδιές» του Σάρι

bet365

Ο Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκεται σε ένα τεράστιο δίλημμα ενόψει καλοκαιριού, αφού οι δύο αγάπες του, Φιορεντίνα και Νάπολι θέλουν να τον κάνουν δικό τους. To PlanetFootball γράφει για το ποιο μέρος της καρδιάς θα είναι χαρούμενο και ποιο λυπημένο.

Το Castelfranco Piandiscò είναι ένα γραφικό χωριουδάκι που βρίσκεται στην Τοσκάνη μέσα σε μια υπέροχη περιοχή που ονομάζεται Le Balze. Η εν λόγω περιοχή είναι διάσημη αφού αποτελεί το background του φημισμένου πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι Μόνα Λίζα. Είναι όμως γνωστή επίσης, γιατί εκεί βρίσκεται το ησυχαστήριο του Μαουρίτσιο Σάρι. Εκεί βρέθηκε αντιπροσωπεία της Φιορεντίνα αποτελούμενη από τον άνθρωπο του Ρόκο Κομίσο στην Φλωρεντία, Τζόε Μπαρόνε και τον αθλητικό διευθυντή των «βιόλα», Ντανιέλε Πραντέ προσφέροντάς του εν λευκώ τις τύχες της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι οπαδοί της Φιορεντίνα όσο και ο ίδιος ο Ρόκο Κομίσο αλλιώς περίμεναν πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα τα δύο αυτά χρόνια που έχει αποκτήσει τον σύλλογο της Φλωρεντίας και αλλιώς εξελίσσονται. Μια ομάδα που θα έπρεπε να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, παλεύει για την παραμονή. Γι αυτό και ο Κομίσο έχει βρεθεί μπροστά σε μια κατάσταση η οποία απαιτεί μια απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τις τύχες του συλλόγου. Γι αυτό και ο Ιταλοαμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει αποφασίσει πως μόνο ένας προπονητής επιπέδου Μαουρίτσιο Σάρι μπορεί να αλλάξει το στάτους της Φιορεντίνα. Του ανθρώπου ο οποίος στη Νάπολι την τριετία 2015-2018 έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία.

Η Φιορεντίνα όμως φαίνεται πως δεν παίζει μόνη της αφού ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις βλέποντας το φετινό χάλι της Νάπολι έχει αποφασίσει στο τέλος της σεζόν να κάνει μια προσπάθεια και να επαναφέρει τον Σάρι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», παρά το γεγονός πως το διαζύγιο τους πριν τρία χρόνια σήκωσε πάρα πολλή σκόνη. Ο ίδιος ο Σάρι δεν έχει κρύψει τα αισθήματα του για τους «παρτενοπέι» ως Ναπολιτάνος όπως και για τους «βιόλα» (το σπίτι των γονιών του είναι λίγα μέτρα από το Αρτέμιο Φράνκι) στα χρόνια του στη Νάπολη έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο δεσμό με τον κόσμο και την πόλη που οι ίδιοι οι τιφόζι είναι διατεθειμένοι να του συγχωρέσουν ακόμα και την «προδοσία» του να επιστρέψει στην Ιταλία για να αναλάβει την Γιουβέντους.

Αυτή την στιγμή ο 62χρονος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «μπιανκονέρι» και το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος να διαλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης και περισυλλογής, αλλά και όχι και τόσο πετυχημένης σεζόν στο Τορίνο, ο Σάρι έχει αποφασίσει πως η επόμενη επιλογή του θα πρέπει να του εγγυάται ότι θα μπορέσει να δουλέψει στο απόλυτο το αγαπημένο του Sarriball (ποδόσφαιρο κυριαρχίας με κατοχή μπάλας και πίεση ψηλά). Γι αυτό και δεν βιάζεται να αποφασίσει.

Όταν η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης ήρθε με μια πλουσιοπάροχη πρόταση η οποία περιλάμβανε μέχρι και χαβιάρι, ο Σάρι την αρνήθηκε με το χαβιάρι να μετατρέπεται σε ένα υπέροχο μεζέ για τον σκύλο του Τσίρο. Ίδια κατάληξη είχε και η κρούση της Μαρσέιγ πριν ένα μήνα. Ο ίδιος γνωρίζει καλά πως η επόμενη επιλογή θα είναι κρίσιμη γι αυτό και δίνει στον εαυτό του όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να αποφασίσει. Ήδη πάντως, ένα μαγαζί που θα μπορούσε ο Σάρι να δουλέψει με απόλυτη επιτυχία, η Ρόμα, δείχνει να έχει στρέψει την προσοχή της στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τι προσφέρει ο ένας και τι ο άλλος

Η Φιορεντίνα γνωρίζει καλά ότι για να πείσει τον Σάρι δεν αρκεί μόνο το συναισθηματικό κομμάτι. Άλλωστε αυτό μπορεί να το καλύψει με την ίδια ευκολία και η Νάπολι. Χρειάζεται να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Αρχικά να του δείξει να καταλάβει ότι όλη η Φλωρεντία θα είναι στο πλευρό του 100% -χαρακτηριστικό γνώρισμα διαχρονικά της Φλωρεντίας ήταν η διχόνοια και ο αλληλοσπαραγμός- προσφέροντας του όλα τα απαιτούμενα εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό η έναρξη των εργασιών του Viola Park, του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου αθλητικού κέντρου της Ιταλίας. Ένα αθλητικό κέντρο που είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του. Ένα όνειρο για τον Μαουρίτσιο ο οποίος πάντοτε ονειρευόταν ένα αθλητικό κέντρο όπου θα μπορούσε επί 24ωρου βάσης να τελειοποιήσει τις ιδέες του έχοντας υπό την επίβλεψή του και τις ακαδημίες. Παράλληλα, ο Ρόκο Κομίσο έχει το οικονομικό υπόβαθρο να του εγγυηθεί ένα τριετές project (αυτή είναι η βάση για την χρονική διάρκεια στην οποία συζητάει ο Σάρι) με στόχο την επιστροφή των «βιόλα» στην Ευρώπη.

Εδώ όμως έρχονται και τα αλλά. Μπορεί το τωρινό στάτους της Φιορεντίνα να καλύψει τις φιλοδοξίες του Μαουρίτσιο Σάρι; Μπορεί το υπάρχον ρόστερ να ανταποκριθεί στις τακτικές επιταγές; Δύσκολο αυτή την στιγμή.

Αντίθετα, όλα αυτά τα προσφέρει η Νάπολι. Και έτοιμη ομάδα είναι, και το οικονομικό στάτους να πρωταγωνιστήσει έχει, ενώ για τον Σάρι θα πρόκειται για ένα περιβάλλον γνώριμο, εκεί που έζησε τα πιο δημιουργικά χρόνια της καριέρας του. Το πρόβλημα εκεί είναι ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ο οποίος μπορεί να δείχνει πιο διαλλακτικός στην επιστροφή του, αλλά ακόμα δεν έχει ξεχάσει το πως αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης όταν ο ιδιοκτήτης της Νάπολι είχε ετοιμάσει τις σαμπάνιες να το γιορτάσουν και οι οποίες έμειναν δεν άνοιξαν ποτέ μετά το όχι του Σάρι.

Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι ο Σάρι θα έχει μπροστά του ένα σκληρό δίλημμα. Δύο υπέροχα πιάτα από τα οποία θα πρέπει να διαλέξει το ένα. Θα είναι αυτό της Φλωρεντίας, της πόλης της ζωής του ή της Νάπολη, της πόλης που γεννήθηκε; Όποιο πάντως και να διαλέξει, η μία πλευρά της καρδιάς θα παραμείνει λυπημένη.

 

Τελευταία Νέα