Πώς θα ήταν η βαθμολογία της Premier League χωρίς το VAR;

Gazzetta team
Πώς θα ήταν η βαθμολογία της Premier League χωρίς το VAR;

bet365

Περισσότερο κι από το να λύνει προβλήματα, το VAR δείχνει να έχει δημιουργήσει περισσότερα φέτος. Πώς θα ήταν, επομένως, η βαθμολογία στο αγγλικό πρωτάθλημα χωρίς αυτό;

Οφσάιντ χιλιοστών, ατελείωτες συζητήσεις για το τι ισχύει με το χέρι και πολλοί οπαδοί που κάνουν στις εξέδρες την κίνηση του διαιτητή όταν ελέγχει το VAR. Η τεχνολογία έχει μπει στην Premier League και έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Για όλες τις συζητήσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα του ή για το αν χρησιμοποιείται λάθος, το ερώτημα παραμένει: Χωρίς αυτό, θα ήταν κάτι διαφορετικό από ό,τι τώρα; Σύμφωνα με την έρευνα για τις αποφάσεις που έχουν αλλάξει, η απάντηση ναι. Αν και όχι πολύ.

Ο Μπρένταν Ρότζερς μπορεί να κερδίσει την αποθέωση όλων για το πώς έχει μεταμορφώσει τη Λέστερ σε μια ασταμάτητη επιθετική δύναμη, αλλά θα πρέπει να ευχαριστούν το VAR για τρεις βαθμούς που έχουν πάρει φέτος. Χωρίς αυτό, θα ήταν και πάλι στην 4άδα, αλλά τέσσερις βαθμούς πίσω από την 3η Τσέλσι, η οποία με τη σειρά της θα είχε έναν επιπλέον βαθμό χωρίς το Video Assistant Referee.

Οι Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας επίσης θα πρέπει να ευχαριστούν το VAR για επιπλέον τρεις βαθμούς από όσους θα είχαν, με την Πάλας να παραμένει έτσι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα ενώ οι Αγιοι δεν είναι στην τελευταία θέση. Οσο για αυτούς που μπορούν να γκρινιάξουν περισσότερο, είναι οι οπαδοί της Γουλβς, αφού η ομάδα τους έχασε τέσσερις βαθμούς. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντος παρουσιάστηκε στην αρχή της σεζόν σαν έτοιμοι να σπάσει το top-6, αλλά μια δύσκολη αρχή σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις στο Europa League, την έχουν φέρει στη 12η θέση, με μόλις δύο νίκες σε 11 παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά, τέσσερις βαθμούς τους έχασε μέσω VAR και με αυτούς θα... ήταν όντως στο top-6 και στο -1 από την Αρσεναλ.

Ακόμη και η μάχη του τίτλου θα ήταν πιο κλειστή αν δεν υπήρχε το VAR. Η διαφορά των έξι βαθμών ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προφανώς δεν είναι τέτοια που να λες ότι δεν καλύπτεται, αλλά οι επιπλέον δύο βαθμοί που θα είχε η Σίτι υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα προκαλούσαν έξτρα πίεση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Αυτό που είναι αποδεκτό χρόνια, είναι ότι τα διαιτητικά λάθη υπέρ και εις βάρος κάθε ομάδας, στο τέλος της σεζόν είναι βασικά τα ίδια. Ή τουλάχιστον αυτό λένε στους εαυτούς τους οι προπονητές ώστε να ηρεμούν και να μη φωνάζουν για ακυρωμένα γκολ ή soft πέναλτι. Στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Premier League, τουλάχιστον, το VAR έχει επηρεάσει την πορεία της κάθε ομάδας, αλλά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν έρθει ο Μάιος; Θα δούμε...

Ορίστε η βαθμολογία της Premier League, μετά τις πρώτες 11 αγωνιστικές, αν ζούσαμε σε έναν κόσμο χωρίς VAR...

1. Λίβερπουλ 31 (-)
2. Μάντσεστερ Σίτι 27 (+2)
3. Τσέλσι 24 (+1)
4. Λέστερ 20 (-3)
5. Αρσεναλ 18 (+1)
6. Γουλβς 17 (+4)
7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 17 (+1)
8. Μπόρνμουθ 15 (-1)
9. Μπράιτον 15 (-)
10. Γουέστ Χαμ 15 (+2)
11. Μάντσεστερ Γιουν. 14 (+1)
12. Αστον Βίλα 13 (+2)
13. Κρίσταλ Πάλας 12 (-3)
14. Τότεναμ 12 (-1)
15. Μπέρνλι 12 (-)
16. Εβερτον 12 (-1)
17. Νιούκαστλ 12 (-)
18. Νόριτς 7 (-)
19. Γουότφορντ 5 (-)
20. Σαουθάμπτον 5 (-3)

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα