Και η κατηφόρα της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται...

Gazzetta team
Η Γιουνάιτεντ έπεσε στον... γκρεμό και πλέον καλείται να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση για να καταφέρει να σώσει την παρτίδα των επόμενων ετών!

Μια αγωνιστική πριν το τέλος και το Champions League έμεινε... όνειρο για τη Γιουνάιτεντ. Η φετινή αποτυχημένη σεζόν σφραγίστηκε στο «John Smith», με την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ να αποσπά ισοπαλία και να στέλνει τους Κόκκινους στο Europa League και παράλληλα να γιγαντώνει τον προβληματισμό! Η σεζόν δε σώθηκε με τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, απλά δεν τελείωσε τον Νοέμβρη. Εκτός τίτλου από νωρίς, εκτός κυπέλλου από τα προημιτελικά, καμία ελπίδα για υπέρβαση κόντρα στη Μπαρτσελόνα και τέλος η τετράδα μια στροφή πριν το τέλος. Αποτυχία χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με το μερίδιο ευθύνης να είναι τεράστιο για τη διοίκηση, μεγάλο για τον Σόλσκιερ και τους παίκτες, κάτι που παραδέχθηκε και ο Ερέρα «Οι παίκτες έχουν μεγάλη ευθύνη και γι 'αυτό νομίζω ότι όλοι πρέπει να αισθανόμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε τους στόχους».

Την περασμένη χρονιά η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τερμάτισε 2η με 19 βαθμούς πίσω από τη Σίτι, ενώ τώρα είναι στο -28 από την κορυφή της Premier League (η Σίτι δεν έχει αγωνιστεί ακόμα). Η Μάντσεστερ έχασε την τετράδα, ενώ η τελευταία της νίκη... χάνεται στις 13 Απριλίου, έχοντας μόλις δυο επιτυχίες στην τελευταία δεκάδα αγώνων! Μερικές εβδομάδες έπειτα το τριετές συμβόλαιο στον Σόλσκιερ και ο Νορβηγός βρίσκεται ήδη υπό... αμφισβήτηση, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ τίτλο την επόμενη σεζόν, ενώ επέμεινε πως θα του δοθεί στήριξη για να πετύχει.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν ποιος έχει την ευθύνη; Η τοξικότητα των αποδυτηρίων διέλυε την ομάδα και η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως λογική απόφαση, μήπως και σωθεί κάτι από τους στόχους. Η Μάντσεστερ βελτιώθηκε τις πρώτες εβδομάδες υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ και όλοι συμφώνησαν πως ήταν το πιο σωστό να αναλάβει προσωρινά ένας θρύλος της ομάδας. Ναι, ήταν η καλύτερη απόφαση της διοίκησης μετά την αποχώρηση του Σερ Αλεξ, αλλά στο τέλος όλοι έμειναν με την πικρία. Ηταν μια απόφαση που έδειξε την έλλειψη ποδοσφαιρικής εμπειρίας των διοικούντων, αλλά και την τάση να παρασύρονται από την κοινή γνώμη και όχι να σχεδιάζουν τη δική τους πορεία. Ολοι οι δρόμοι της αποτυχίας… επιστρέφουν στη διοίκηση που δεν έχει ποδοσφαιρική αντίληψη, που δεν μπορεί να καταλάβει πως το άθλημα απαιτεί μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και γερά θεμέλια. H πρόσληψη του Νορβηγού τεχνικού σε μόνιμη βάση, υποδηλώνει την αποτυχία της διοίκησης να παραμείνει ψύχραιμη μπροστά σε «κοντές» σε διάρκεια επιτυχίες.

Και τώρα...

Ο Σόλσκιερ θέλησε να είναι ξεκάθαρος. Θεωρεί πως ορισμένοι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν πρέπει να εκπροσωπήσουν ξανά την ομάδα και ότι το να αγωνίζεται η Μάντσεστερ στο Europa είναι κάτι που το αξίζει σύμφωνα με την φετινή της χρονιά. Επίσης πως η Γιουνάιτεντ απέχει ακόμα από τις τοπ ομάδες της χώρας. Το 1-1 της Γιουνάιτεντ με την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ διασφάλισε πως θα τερματίσει εκτός της πρώτης τετράδας για 4η φορά στις τελευταίες έξι σεζόν. Η αποτυχία να προκριθεί στο Champions League θα κοστίσει 35 εκατ. στην ομάδα από χαμένα έσοδα και οι παίκτες θα έχουν περικοπές αποδοχών σε ένα 25%. Ο Σόλσκιερ επίσης μπορεί να δει τα πλάνα του για την προετοιμασία να μην εφαρμόζονται και περιμένοντας παράλληλα να του κάνει αγωνιστική χάρη η Σίτι. Εάν η Γιουνάιτεντ τελειώσει 6η και η Σίτι χάσει τον τελικό του Κυπέλλου από την Γουότφορντ τότε θα μπει στον 2ο προκριματικό του Europa που αρχίζει στις 25 Ιουλίου, την ίδια ημέρα που θα είναι να παίξει με την Τότεναμ σε ματς του.... International Champions Cup στην Σανγκάη. Αντίθετα, η Γουότφορντ θα πάει αυτομάτως στην φάση των ομίλων του Europa. Η Γιουνάιτεντ έχει κάποια εναλλακτικά πλάνα όμως η πιθανότητα να παίξει έξι προκριματικά ματς στο Europa σε διάστημα έξι εβδομάδων για να φτάσει στους ομίλους θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Η καριέρα του Σάντσες στο Ολντ Τράφορντ έχει πάρει την κάτω βόλτα και η Γιουνάιτεντ πρέπει να απαλλαγεί από τις 500.000 λίρες αποδοχών την εβδομάδα

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη Γιουνάιτεντ, αφού η διοίκηση θα κληθεί για άμεσο ξεσκαρτάρισμα μεγάλων ονομάτων, αλλά και να προσπαθήσει να πείσει μεγάλα ονόματα να παίξουν στο Ολντ Τράφορντ! Ο Εντ Γούντγουορντ στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι...