Το Αμβούργο απελευθερώνεται

Gazzetta team
Το Αμβούργο απελευθερώνεται

bet365

Το Αμβούργο ξεκινάει την περιπέτεια της δεύτερης κατηγορίας με κεντρικό πρόσωπο τον Κρίστιαν Τιτς, που προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα στο σύλλογο.

Το Αμβούργο ετοιμάζεται για πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του στη δεύτερη κατηγορία με αντίπαλο την Χόλσταϊν Κίελ. Το Volksparkstadion θα είναι κατάμεστο με 57.000 οπαδούς, τα 25.000 διαρκείας που βγήκαν για πούλημα εξαντλήθηκαν (όσα ήταν και πέρυσι), ενώ μετά τον υποβιβασμό ο σύλλογος είδε άλλα 7,500 μέλη να εγγράφονται. Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μπορέσεις να βρεις κάτι θετικό στη μεγαλύτερη ιστορική καταστροφή στην ιστορία του Αμβούργου;

Μάλλον ναι. Τα μεγαλύτερα αστέρια, τουλάχιστον αυτά που ήθελαν όντως να κρατήσουν οι Δεινόσαυροι, όχι μόνο έμειναν, αλλά αποδέχθηκαν μείωση της τάξεως του 50% στα συμβόλαιά τους, ενώ νεαροί παίκτες όπως ο Αρπ προτίμησαν τη σκληροτράχηλη δεύτερη κατηγορία από μία μεταγραφή μακριά από το Αμβούργο. «Δεν είναι καθόλου δεδομένο σήμερα ότι οι παίκτες δέχονται μειώσεις εκατομμυρίων για να μείνουν στην ομάδα», τόνισε ο Τιτς.

Ο 47χρονος τεχνικός αποτελεί το νέο πρόσωπο του Αμβούργου. Την «ελπίδα», όπως είπε ο Μπέρνχαρντ Πέτερς, πρώην τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και νυν μάνατζερ. Διότι η διοίκηση και οι παίκτες ήταν εκείνοι που είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και ο προπονητής τους αποτελεί τον αναμορφωτή ολόκληρης της φιλοσοφίας του συλλόγου. Ήταν ο πρώτος που με τις επιλογές του έσπασε την αλυσίδα των λαθών, βασισμένων στο παρελθόν. Ο Τιτς έχει γράψει αρκετά βιβλία τακτικής και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η διαφορά στην τακτική των Δεινόσαυρων. «Οι παίκτες θα πρέπει να είναι κατά 50% ελεύθεροι», τόνισε ο ίδιος με την υποσημείωση ότι αν πιστέψουν στο σύστημα, τότε θα μπορέσουν να βγάλουν τον «ελεύθερο εαυτό» τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συλλόγου πάντα ήταν οι εσωτερικές διαμάχες. Ο Τιτς με τον Πέτερς κέρδισαν την πρώτη, καθώς όταν ο Μπερντ Χόφμαν έγινε CEO στα τέλη του περασμένου Μαΐου ήθελε τον Ρόγκερ Σμιντ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. «Ο Τιτς είναι επικοινωνιακός, ειλικρινής, άμεσος», τόνισε ο Πέτερς, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε δημόσια ότι δεν θέλει αλλαγή στον πάγκο μετά τον υποβιβασμό. «Το Αμβούργο χρειάζεται ένα πρόσωπο γύρω από το οποίο θα συσπειρωθεί», αναγνώρισε και μαζί του συμφώνησε ο νέος τεχνικός διευθυντής Ραλφ Μπέκερ, που μέχρι τον περασμένο Μάιο ήταν στην Χόλσταϊν. Πριν έρθουν, μάλιστα, οι ανακατατάξεις στο Αμβούργο τον ήθελε για προπονητή στο Κίελο.

«Απέναντι σε εμάς και στην Κολωνία όλοι θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα κάνουν όλα τα παιχνίδια μας να μοιάζουν με τελικό», τόνισε ο Τιτς. «Θα πρέπει να αποδεχθούμε αυτόν τον ρόλο και πάντα να παίζουμε επιθετικά». Ο 47χρονος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο στο ιστορικό ματς που έφερε το Αμβούργο στη δεύτερη κατηγορία. Τώρα, έχει βάλει στόχο να βρίσκεται ξανά στον ίδιο πάγκο στην επόμενη ιστορική μέρα, που θα φέρει την πρώτη άνοδο στη Bundesliga. Στόχος του δεν είναι μόνο να απελευθερώσει τους παίκτες του, αλλά και ολόκληρο το σύλλογο από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

 

Τελευταία Νέα