Σαχτάρ: Χρυσά deals με άρωμα Βραζιλίας

Σαχτάρ: Χρυσά deals με άρωμα Βραζιλίας

Σαχτάρ: Χρυσά deals με άρωμα Βραζιλίας

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 59 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Φρεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα μεγαλύτερα ποσά που έχει εισπράξει η Σαχτάρ Ντόνετσκ από πωλήσεις Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών.

Άλεξ Τεϊσέιρα: Γιανγκσού Σούνινγκ (50 εκατ. ευρώ)
Προϊόν των ακαδημιών της Βάσκο Ντα Γκάμα, που στα 18 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και η φήμη του δεν άργησε να βγει εκτός συνόρων. Πριν καν κλείσει τα 20, η Σαχτάρ τον εντόπισε, δαπανώντας το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Έξι χρόνια μετά, η ουκρανική ομάδα δεν είπε «όχι» στα 50 εκατομμύρια που προσέφερε η κινεζική Γιανγκσού Σούνινγκ. Και αφού ο ίδιος ο Τεσέιρα δεν είχε πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα (τότε ήταν 26 ετών), τότε η Σαχτάρ κατάφερε να βάλει αυτό το τεράστιο ποσό στα ταμεία της.

Φερναντίνιο: Μάντσεστερ Σίτι (40 εκατ. ευρώ)
Μόλις 20 χρονών ήταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, όταν το καλοκαίρι του 2005 η Σαχτάρ έδινε το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Παραναένσε. Ο Φερναντίνιο εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά στην ουκρανική ομάδα, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας και το 2013 ήρθε η πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» δαπάνησαν 40 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν στην Αγγλία, με τον Φερναντίνιο να αποτελεί από τότε «κολώνα» στη μεσαία γραμμή της Σίτι.

Γουίλιαν: Ανζί (35 εκατ. ευρώ)
Λίγες μέρες αφού έκλεισε τα 19 του χρόνια, το 2007,ο ακραίος χαφ έκανε το μεγάλο ταξίδι από την Βραζιλία στην Ουκρανία, για λογαριασμό της Σαχτάρ. Τότε, το ποσό που έβαλε στα ταμεία της η Κορίνθιανς ήταν 14 εκατομμύρια ευρώ, με τον Γουίλιαν να αγωνίζεται για 5,5 χρόνια στην ουκρανική ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2013, ήρθε η πρόταση από την Ανζί, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η ρωσική ομάδα αποδείχθηκε «φούσκα» και λίγους μήνες αργότερα ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στην Τσέλσι.

Ντάγκλας Κόστα: Μπάγερν Μονάχου (30 εκατ. ευρώ)
Μία ακόμη αγορά Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, που ήταν πολύ μικρός ηλικιακά. Πριν κλείσει τα 20 του, ο Ντάγκλας Κόστα άφησε την πατρίδα του για να μετακομίσει στην Ουκρανία, καθώς η Γκρέμιο είπε «ναι» στην πρόταση της Σαχτάρ ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Πέντε χρόνια έμεινε στην ομάδα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, καθώς το καλοκαίρι του 2015 η Μπάγερν Μονάχου έκανε δικό της τον Ντάγκλας Κόστα, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η πληθώρα αστέρων στην Αλιάνζ Αρίνα οδήγησε τον Βραζιλιάνο στην Γιουβέντους.

 

Τελευταία Νέα