Η Serie A παίζει poker (vids)

Gazzetta team
Η Serie A παίζει poker (vids)

bet365

Με αφορμή τα 4 γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 5-2 της Λάτσιο επί της Σπαλ, το FFT θυμάται άλλους επτά παίκτες που έκαναν το ίδιο τα τελευταία επτά χρόνια.

Το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) η Λάτσιο πήγε στην έδρα της Σπαλ με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε σε τροχιά 4άδας. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι πέτυχε τον στόχο της και πάτησε στην 4η θέση, έχοντας και ματς λιγότερο, με τον Ιμόμπιλε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τα 4 γκολ που πέτυχε. Στο ιταλικό ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο, αυτό λέγεται poker και ο διεθνής φορ έγινε ο 26ος τα τελευταία 50 χρόνια που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στα ιταλικά γήπεδα. Και παράλληλα ο 8ος τα τελευταία επτά, φτάνοντας στα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έχοντας τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο του Capocannoniere. Ας θυμηθούμε ποιοι ήταν οι άλλοι επτά που έκαναν το ίδιο τα τελευταία επτά χρόνια...

Αλέξις Σάντσες, Παλέρμο-Ουντινέζε 0-7 (27/2/11)
Ο Χιλιανός είναι ο καλύτερος από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της, προσθέτοντας ακόμη έναν παικταρά στο ρόστερ της. Οτι θα γίνει τέτοιος ο Σάντσες, άλλωστε, το έδειχνε από τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη με την φανέλα της Ουντινέζε. Τότε που οδηγούσε τους Φριουλάνι στην Ευρώπη, κάνοντας μαγικά πράγματα. Οπως ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου του '11 στο Παλέρμο...

Ντιέγκο Μιλίτο, Ιντερ-Παλέρμο 4-4 (1/2/12)
Η σεζόν 2011-12 δεν ήταν καλή για τους Νερατζούρι, οι οποίοι δεν θύμιζαν την ομάδα του treble του 2010. Πρωταγωνιστής σε εκείνη την ανεπανάληπτη επιτυχία της Ιντερ ήταν ο Μιλίτο, ο οποίος έκανε πάντα το καθήκον του, ακόμη κι αν δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με την Παλέρμο τον Φεβρουάριο του '12, όταν ο Αργεντίνος φορ έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά η ομάδα του δεν νίκησε.

Μάουρο Ικάρντι, Σαμπντόρια-Πεσκάρα 6-0 (27/1/13)
Ο Αργεντίνος φορ της Ιντερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους killers όχι μόνο της Serie A αλλά γενικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το φονικό ένστικτο, άλλωστε, το είχε ανέκαθεν και το έδειχνε από την πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, με τη φανέλα της Σαμπντόρια. Τον Ιανουάριο του '13 οι Μπλουτσερκιάτι έβαλαν μισή ντουζίνα γκολ στην Πεσκάρα και τα τέσσερα από αυτά ήταν του πιτσιρικά Μάουρο Ικάρντι.

Μίροσλαβ Κλόζε, Λάτσιο-Μπολόνια 6-0 (5/5/13)
Το 2013 ο Γερμανός φορ δεν ήταν κάποιος νεαρός και ανερχόμενος. Ηταν αναγνωρισμένος bomber με όσα είχε κάνει στη Bundesliga και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Αλλά και με όσα έκανε και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Κλόζε είχε συστηθεί όπως έπρεπε από την προηγούμενη σεζόν (2011-12) στη Serie A και τον Μάιο του '13 χάρισε ένα μοναδικό show στους τιφόζι των Λατσιάλι αφού έβαλε... όχι τέσσερα αλλά πέντε γκολ στο 6-0 επί της Μπολόνια στο Olimpico.

Ντομένικο Μπεράρντι, Σασουόλο-Μίλαν 4-3 (12/1/14)
Στις 12 Ιανουαρίου 2014 ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απολύθηκε από την Μίλαν και όλος ο κόσμος έμαθε το όνομα ενός πιτσιρικά που έδειχνε έτοιμος να τα σαρώσει όλα τα επόμενα χρόνια. Η εξέλιξη του Ντομένικο Μπεράρντι, τελικά, δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει γράψει το όνομα του στην ιστορία ως ο μοναδικός που έχει βάλει τέσσερα γκολ σε ένα ματς στους Ροσονέρι! Με 0-2 προηγήθηκαν οι Μιλανέζοι αλλά ο Μπεράρντι το έκανε μόνος του 4-2, για να μειώσει απλά ο Μοντολίβο στο τέλος.

Ντρις Μέρτενς, Νάπολι-Τορίνο 5-3 (18/12/16)
Με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να έχει υπογράψει στη Γιουβέντους προκαλώντας οργή στον ιταλικό νότο, ο Μαουρίτσιο Σάρι αποφάσισε να μετατρέψει σε φορ τον Ντρις Μέρτενς. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά! Ο Βέλγος εξτρέμ μάλλον ήταν φορ και δεν το ήξερε ούτε ο ίδιος, αφού από την στιγμή που άλλαξε θέση άρχισε να κάνει τρομερά πράγματα, τρελαίνοντας τους Ναπολιτάνους. Και ζαλίζοντας τις αντίπαλες άμυνες, όπως αυτή της Τορίνο τον Δεκέμβριο του 2016.

Μάρκο Παρόλο, Πεσκάρα-Λάτσιο 2-6 (5/2/17)
Σκόρερ δεν τον λες. Δεν είναι και η δουλειά του άλλωστε. Παρ' όλα αυτά, η Πεσκάρα -την οποία συναντήσαμε ως "θύμα" και παραπάνω στη σχετική λίστα- προσφερόταν για να κάνει το ματς της ζωής του ο Μάρκο Παρόλο τον Φεβρουάριο του 2017, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε ένα 90λεπτο! Και κάπως έτσι, μπορεί ο καθένας να εξηγήσει αυτό του 2-6 των Λατσιάλι στο Adriatico.

Η ιστορία του poker στην Serie A

 

Τελευταία Νέα