Je suis non – SYRIZA…

Gazzetta team
Je suis non – SYRIZA…
O φίλος του Αντώνη Πανούτσου, Μάκης Προβατάς, αναρωτιέται αν γίνεται να το ξεστομίσεις ή ακόμα χειρότερα να το γράψεις στα κοινωνικά δίκτυα προεκλογικά, χωρίς να δεχτείς προσωπική επίθεση.
Πριν από μερικά χρόνια έπιασαν στην Ρωσία έναν serial killer ο οποίος είχε σκοτώσει γύρω στους εκατό ανθρώπους, άνδρες γυναίκες και παιδιά, από πέντε έως ενενήντα ετών. Όταν το είπα στον φίλο μου τον Αλέξανδρο μού είπε «δεν μπορεί κάτι θα του είπαν».
Όταν του είπα ότι μερικά από τα θύματα είχαν προβάλει αντίσταση μου είπε θριαμβευτικά «Τι σου έλεγα;».
Αυτή ήταν μια άσχετη με το θέμα μας ιστορία που ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας…
------------------------------------------------------------------------
Λάκης Λαζόπουλος (καλλιτεχνικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ): «Εάν κάποτε βρεθούν πραγματικοί εισαγγελείς σε αυτή την χώρα, Άδωνις, Πλεύρης κλπ θα μπουν φυλακή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».
Προφανές συμπέρασμα (Π.Σ): Μέχρι να υπάρξει ένας ‘αληθινός εισαγγελέας’, όποιος ψηφίζει αυτούς τους δύο, έχει ροπή προς μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Με τη λέξη ‘κλπ’ μετά τα δυο ονόματα, μπορεί κάποιος να προσθέσει στην κατηγορία αυτή όποιον γουστάρει.
Του ιδίου για Γ.Α.Π: «Νομίζετε ότι είναι βλαμμένος και κάνει κόμμα; Λάθος! Προσπαθεί να έχει παλι ασυλία γιατί ξέρει τι τον περιμένει!.....Και όμως, κάποια ανεγκέφαλα θα τον ψηφίσουν!».
Π.Σ: Όποιος ψηφίσει Γ.Α.Π είναι ανεγκέφαλος ή συνένοχος αφού δίνει ασυλία σε εγκληματία.
Η Αυγή (για τους οπαδούς του Ποταμιού): «..είναι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο θεωρούν ότι είναι έξυπνοι, διορατικοί, επιτυχημένοι, όμορφοι, μορφωμένοι, ξέρουν ποια είναι τα καλύτερα μπαρ, τα καλύτερα εστιατόρια, οι καλύτερες παραστάσεις, οι καλύτεροι δίσκοι».
Π.Σ: όποιοι ψηφίζουν Ποτάμι είναι ηλίθιοι, κοντόφθαλμοι, κακομούτσουνοι και αμόρφωτοι. Άσε που πάνε σε άθλια μπαρ, κωλοεστιατόρια (μπηχτή για το Άλάτσι’), άθλιες παραστάσεις και ακούνε και μαλακίες δίσκους.
Η Αυγή, με τίτλο ‘Τι ψηφίζει η Lifo Voice;’ : «οι δύο μεγαλύτερες δωρεάν εφημερίδες της Αθήνας θεωρούνται τα λιγότερο "πολιτικοποιημένα" έντυπα που κυκλοφορούν. Κι όμως, ενόψει εκλογών, αν και όχι μόνο τότε, αποδεικνύουν μία στράτευση που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι του γνωστού βίντεο της ΚΝΕ...».
Π.Σ: Όποιοι αναγνώστες των ‘Lifo’ και ‘Athens Voice’ πάνε να ψηφίσουν έχοντας διαβάσει τις δυο αυτές εφημερίδες ενόψει εκλογών, είναι στρατευμένοι ανεγκέφαλοι οι οποίοι μάλιστα παίρνουν το χρυσό μετάλλιο στην ανεγκέφαλη στράτευση από τους ΚΝιτες.
Η Αυγή: «Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματαGoing Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια».
Π.Σ: Όποια συγκροτήματα και καλλιτέχνες πάνε σε φεστιβάλ της ΚΝΕ- ειδικά στο 38ο- πρέπει να έχουν κίτρινα δάχτυλα από τα άφιλτρα τσιγάρα, και να τραγουδάνε «θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες». Αλλιώς η παρουσία τους είναι κακοήθεια, φάρσα και προβοκάτσια στην μνήμη του ΚΚΕ, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ την τιμά πραγματικά.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν οι Αυριανιστές, αυτοί οι γίγαντες της διανόησης, της ηθικής, και φυσικά της δημοκρατίας είχαν επιβληθεί ως νοοτροπία, δεν τολμούσε κάποιος να πει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, και αμέσως του την έπεφταν σε προσωπικό επίπεδο και τον έβαζαν σε κάποια από τις εξής κατηγορίες: χουντικός, ή αδελφή (το ‘Χατζιδακική αδελφή’ ήταν ότι πιο σκληρό), ή διεφθαρμένος, ή αν ήταν τυχερός ήταν απλά ανεγκέφαλος. Προφανώς μπορούσαν να σε κατατάξουν και σε περισσότερες από μια κατηγορίες. Ο Χατζιδάκις, για παράδειγμα, ανήκε και στις τρεις συν τη μια που έφερε το όνομά του.
Τώρα, στα μέσα της δεκαετίας του 2010, έχουμε επιστροφή αυτής της λογικής, όπου δεν τολμάς να πεις «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ», και αμέσως δέχεσαι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και κατατάσσεσαι σε διάφορες κατηγορίες. Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει και έτσι το ‘Χατζιδακική αδελφή’ δεν λέγεται πλέον γιατί είναι εύσημο.
Τον ρόλο του φανατικού Αυγιανιστή που δίνει διαπιστευτήρια για το μέλλον που «Ήδη ξεκίνησε» τον έχουν αναλάβει και πολλοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες μέσω facebook και twitter. Με το που τολμαει κάποιος, με ευπρέπεια, να δηλώσει ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν προλαβαίνει να ‘μετράει’ χυδαίους χαρακτηρισμούς. Δεν γλύτωσε ούτε ο Μπουταρης που τόλμησε να πει ότι είναι με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και θέλει να πάει καλά και το ‘Ποτάμι’…
Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας αυτούς που υποστηρίζουν φανατικά ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τους υποψήφιους βουλευτές του, δεν βλέπω κανέναν ηλίθιο, κανέναν με φασιστική νοοτροπία, ούτε κάποιον διεφθαρμένο. Προφανώς σε αυτό ποντάρουν και βρίζουν όλους τους άλλους.
Υγ 1: Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι εναντίον αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝ.ΕΛ… Γι αυτούς υπάρχει μονότονα η φράση «…όμως ο Καμένος έχει μια έντιμη στάση μέχρι τώρα».
Υγ 2: 'Οση ώρα έγραφα αυτό το κείμενο είδα στις ειδήσεις το απόσπασμα με την Θεανώ Φωτίου να λέει ως σχόλιο για τα γκαζάκια στον Α. Γεωργιάδη «..και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό». Και το περιστατικό με την κουτουλιά πού έριξε κάποιος στον Παπαμιμίκο στην επίσκεψη στο Περιστέρι.
Υγ 3: Τα είδα στις ειδήσεις τού MEGA αλλά δηλώνω υπεύθυνα ότι ήταν η κακιά η ώρα