ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Συντζανάκη: XTERRA η πιο άρτια διοργάνωση στην Ελλάδα

Συντζανάκη: XTERRA η πιο άρτια διοργάνωση στην Ελλάδα

Συντζανάκη: XTERRA η πιο άρτια διοργάνωση στην Ελλάδα

Γεννημένη στα Χανιά, αρχιτέκτων στο επάγγελμα και  μητέρα 3 παιδιών, η Νάντια Συντζανάκη θα είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρούσα στην γραμμή εκκίνησης του XTERRA Greece. τον αγαπήσουμε περισσότερο!

 Η συμμετοχή  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA αποτελεί σταθμό για την πορεία της στον αθλητισμό και καλεί όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν στις 29 Απριλίου στην Βουλιαγμένη κάθε κομμάτι της διαδρομής.

Τι περιλαμβάνει η προπόνηση και η προετοιμασία ενός αθλητή τριάθλου;

Ένα γενικό  εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 3-4 προπονήσεις ποδηλασίας, 3-4 προπονήσεις κολύμβησης και 3-4 τρεξίματος, ανάλογα με τον αθλητή και τον αγώνα-στόχο. Συνολικά συμπληρώνονται 10-20 ώρες την εβδομάδα, οι οποίες κατανέμονται ανάλογα στα τρία αθλήματα. Κατά την περίοδο προετοιμασίας , προστίθενται 2 -3 ώρες μυικής ενδυνάμωσης.

Ποιο είναι το μυστικό για να αντέξεις αλλά και να κερδίσεις έναν αγώνα τριάθλου;

Συνέπεια στις προπονήσεις, υπομονή και επιμονή είναι λέξεις κλειδιά. Σίγουρα η σωστή διαχείριση των δυνάμεων σου μέσα στον αγώνα είναι εξίσου σημαντική.

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι το XTERRA Greece;

Το ΧTERRA Greece είναι ο μοναδικός αγώνας τριάθλου στην Ελλάδα με συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτό για μένα αποτελεί πρόκληση να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη.

Έχει μυστικά η διαδρομή στη Βουλιαγμένη; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια;

Καταρχάς η κολυμβητική διαδρομή είναι στα ήρεμα νερά της Βουλιαγμένης, το ποδηλατικό και το δρομικό σκέλος έχει ποικιλία με βατά μονοπάτια ,αλλά  είναι προσιτό και για τους ερασιτέχνες. Προτείνω να απολαύσουν κάθε κομμάτι της διαδρομής, να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για το τρέξιμο, για να έχουν ένα υγιή και χαρούμενο τερματισμό!

Γιατί να λάβει μέρος ένας αθλητής στο XTERRA; 

Το XTERRA είναι η πιο άρτια διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα, είναι προσιτός προορισμός και έχεις την τύχη να τρέξεις με δυνατούς αθλητές από όλον το κόσμο.

Είναι μια διοργάνωση που αξίζει να την ζήσεις και ως θεατής;

Φυσικά, σαν θεατής μπορείς να παρακολουθήσεις τον αγώνα, να ενθαρρύνεις την προσπάθεια των αθλητών, μιας και οι διαδρομές είναι προσβάσιμες σε αρκετά σημεία.

Από την διοργάνωση του 2017 πήρες την πρόκριση για τον τελικό στη Χαβάη όπου και διακρίθηκες; Είναι η κορυφαία στιγμή σου ως τριαθλήτρια;

Σίγουρα η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA αποτελεί σταθμό για μένα. Οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι πολύτιμες, έτρεξα με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, κατάφερα να διακριθώ 5η στην κατηγορία μου, οπότε μπορώ να πω πως ήταν κορυφαία στιγμή!

Θα είσαι παρούσα στις 29 Απριλίου στο 6ο XTERRA Greece Championship. Ποιος είναι ο στόχος;

Φέτος θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα βρίσκομαι στη γραμμή εκκίνησης του XTERRA Greece.Στόχος μου να ζήσω για άλλη μια φορά την «περιπέτεια» και να τερματίσω υγιής. Η πρόκριση και φέτος για το Παγκόσμιο θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

Θα ήθελα να κλείσουμε με μια συμβουλή σε όσους ακόμα το σκέφτονται να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Βάζοντας τον αθλητισμό στην ζωή μας, μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε!  Ας το δούμε σαν μία απόδραση από την καθημερινότητα, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε περισσότερο!