Εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μαντζουράνη στην σφυροβολία Κ18 (80,46μ.)

Gazzetta team
Εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μαντζουράνη στην σφυροβολία Κ18 (80,46μ.)

bet365

Ο Αγγελος Μαντζουράνης ήταν ο πρωταγωνιστής στο φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης καθώς σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στη σφυροβολία με βολή στα 80,46μ.

Ο Άγγελος Μαντζουράνης ξεχώρισε στο φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης, κάνοντας ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην σφυροβολία.

Ο αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς έσπασε το φράγμα των 80 μέτρων, ρίχνοντας βολή στα 80,46μ. Με αυτή την επίδοση κατέρριψε το ρεκόρ του Χρήστου Φραντζεσκάκη (80,15μ. από το 2017) και σημείωσε την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως για φέτος στην κατηγορία του. Ο Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε στην κατηγορία των ανδρών και έριξε βολή στα 76,85μ.

Στο ίδιο αγώνισμα και την κατηγορία των κορασίδων, η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με βολή στα 66,47 μέτρα, ενώ στις γυναίκες κυρίαρχη ήταν η Ηλιάνα Κοροσίδου με βολή στα 65,64μ.

Στην σφαιροβολία, η Αναστασία Ντραγκομίροβα έστειλε τη σφαίρα στα 15,40 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με την σφαίρα 4κιλών. Η νεαρή παράλληλα έπιασε τα όρια για τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της κατηγορίας της, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Μαρία Σουβλάκου (ΓΑΣ Σκάλας) με βολή στα 13,98 μ., επίδοση που της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 19,30 μ. και δεύτερος ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,08 μέτρα, αμφότεροι αθλητές που ανήκουν στην Team Future της Bwin, όπως και η Ελίνα Τζένγκο.

Στον ακοντισμό η Τζένγκο έριξε βολή στα 56,24μ. και κέρδισε τον αγώνα, ενώ στην σφύρα εφήβων επικράτησε ο Ορέστης Ντουσάκης με βολή στα 77,21μ. Στο αγώνισμα τέσσερις αθλητές έχουν πιάσει όρια για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κ20 (Ντουσάκης, Πολυχρονίου, Ζιώγας, Κορακίδης), ωστόσο μόνο δύο θα έχουν δικαίωμα να πάνε στο Παγκόσμιο και τρεις στο Ευρωπαϊκό. Ο Ντουσάκης κατέχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη και είναι οι επικρατέστεροι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα