ΣΕΓΑΣ: Ο Βασίλης Σεβαστής καταγγέλει κομματικοποίηση των εκλογών (pic)

Gazzetta team
ΣΕΓΑΣ: Ο Βασίλης Σεβαστής καταγγέλει κομματικοποίηση των εκλογών (pic)

bet365

Ο γ.γ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής καταγγέλει την κομματικοποίηση των εκλογών του ΣΕΓΑΣ και δημοσιοποιεί επιστολή της Κελεσίδου προς τους δημάρχους όλης της χώρας.

Επιστολή προς όλους όσοι έχουν σχέση με τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ στην οποία καταγγέλει την κοματικοποίηση των εκλογών απέστειλε ο γ.γ Βασίλης Σεβαστής.

Μάλιστα συνοδεύεται και από επιστολή της υποψηφίας προέδρου με την αντίπαλη, προς την πλευρά Σεβαστή, παράταξη, Τασούλας Κελεσίδου προς τους δημάρχους της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Σεβαστή:

«Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

Ελπίζω η επιστολή μου να σας βρει όλους καλά.

Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζει με αμείωτη ένταση να θέτει σε δοκιμασία την παγκόσμια κοινωνία, με οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία του πλανήτη και απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ζωών.

Η Χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση από την συνολικότερη εικόνα και δυστυχώς ο χώρος μας, η οικογένεια του Στίβου είχε τη δική του συμμετοχή στις λίστες των νοσηλειών, αλλά και των θανάτων. Ευτυχώς αρκετοί φίλοι που αρρώστησαν έχουν αναρρώσει.

Πρόσφατα όμως χάσαμε δύο από τα πιο επίλεκτα στελέχη του Σωματειακού Αθλητισμού, δύο «εργάτες» του Στίβου, που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της νεολαίας και του Αθλήματος μας. Τον Γιώργο Πάντο από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τον Θεόδωρο Διαμαντόπουλο από την Κατερίνη.

Και οι δύο με πολύχρονη, ανεκτίμητη, προσφορά, αποτελούσαν αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις σπουδαίας ερασιτεχνικής συμμετοχής και προσφοράς στον Σωματειακό Αθλητισμό, το δείγμα ακριβώς των ανθρώπων που η πολιτική του κ. Αυγενάκη απαξιώνει και θέλει να εξοστρακίσει από τον κορμό του Ελληνικού Αθλητισμού.

Θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα να αποτίσω φόρο τιμής στην μνήμη τους και να απευθύνω λόγο παρηγοριάς στους οικείους τους. Είναι αυτονόητο ότι μας συνέδεε και προσωπική εκτίμηση πολλών χρόνων.

Να ευχηθούμε λοιπόν να είναι οι τελευταίες «απώλειες» και βέβαια ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.

Στο μεταξύ οι προγραμματισμοί και τα χρονοδιαγράμματα του κ. Αυγενάκη, για μια ακόμα φορά έπεσαν έξω!

Αρχικά προέβλεπαν ολοκλήρωση του Μητρώου στις 30/11/2020. Προκηρύξαμε τις Αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ στις 21/10/2020, για τις 11-12/12/2020, πενήντα ημέρες πριν και με δυνατότητα τήρησης ΟΛΩΝ των προβλεπόμενων από το Νόμο προθεσμιών.

Στη συνέχεια η ολοκλήρωση των ελέγχων μετατέθηκε στις 31/12/2020, οπότε στις 3/12/2020 μεταθέσαμε τη Γενική Συνέλευση για τις 16-17 Ιανουαρίου 2021.

Τελικά, μπροστά στο αδιέξοδο της μεγάλης δυσκολίας των Σωματείων, όλων των Αθλημάτων, να ανταποκριθούν στον κυκεώνα της γραφειοκρατικής υπερβολής και την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών της ΓΓΑ να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο δουλειάς, σε τόσο σύντομο διάστημα ο κ. Υφυπουργός αναγκάσθηκε να Νομοθετήσει για πολλοστή φορά και να καθορίσει νέα χρονοδιαγράμματα:

Έτσι λοιπόν, την περασμένη Πέμπτη, ψηφίστηκε στη Βουλή νέα τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο θα ολοκληρωθεί, για όλους, στις 31/12/2020 και οι τυχόν διορθώσεις ή συμπληρώσεις το αργότερο μέχρι τις 22/1/2021!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ θα ματαιώσει την Γενική Συνέλευση της 16ης Ιανουαρίου 2021 και θα προκηρύξει άλλη με το νέο έτος.

Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η ένταξη στο Μητρώο δεν είναι αναγκαία μόνο για την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου, αλλά και προϋπόθεση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την συμμετοχή των αθλητών του Σωματείου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και την αξιοποίηση των προβλεπόμενων επιβραβεύσεων, σε ολόκληρο το σύστημα των κινήτρων.

Στο μεταξύ δεν μπορεί να μην σχολιάσω το γεγονός ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τα τελικά ενταγμένα στο Μητρώο Σωματείων Μέλη του ΣΕΓΑΣ, έχουν ξεπεράσει τα 200 και όπως όλα δείχνουν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί ακόμη πολύ.

Αυτή η εικόνα οδηγεί σε δύο συμπεράσματα :

α) Διαψεύδεται πανηγυρικά ο κ. Αυγενάκης στις δημόσιες δηλώσεις του, ότι οι Διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ επί πολλά χρόνια ψηφίζονται από Σωματεία – σφραγίδες και,

β) Τα Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, είναι τα πιο νοικοκυρεμένα, μακράν, από όλα σχεδόν, τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Φτάνει να συγκρίνει κανείς τα σχετικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

Και μια ακόμα παρατήρηση.

Οι παλινωδίες, οι λανθασμένοι χειρισμοί και οι ανεδαφικοί προγραμματισμοί της εποπτεύουσας τον Αθλητισμό Αρχής, έχουν ως αποτέλεσμα, έξι μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, η κατάσταση στον Ελληνικό Αθλητισμό να είναι τραγική.

Η αθλητική δραστηριότητα έχει ανασταλεί στο Σωματειακό επίπεδο, ή πολυπόθητη έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί ουσιαστικά μέσα στο 2021 σε ελάχιστο αριθμό Σωματείων, η προολυμπιακή προετοιμασία σε όσα αθλήματα επιτρέπεται είναι κολοβή, το ίδιο και η προετοιμασία για τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, οι «εμφύλιοι» που έχει «πυροδοτήσει» και υποθάλπει ο κ. Αυγενάκης μαίνονται στις περισσότερες Ομοσπονδίες, οι Αρχαιρεσίες μετατίθενται πάλι κατά ένα τρίμηνο και οι πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις και πιέσεις συνεχίζονται με ένταση και χαρακτηριστικά χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον σε καιρούς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα στο χώρο μας, αφού αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα συμμετοχής με πρωτοφανείς αντισυνταγματικές διατάξεις, σωρεία στελεχών με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά, ανασύρθηκαν από το ένδοξο παρελθόν, παλιοί αθλητές μας που μετά την ολοκλήρωση της λαμπρής αθλητικής τους διαδρομής έκοψαν κάθε επαφή με το χώρο και ιδιαίτερα με την Σωματειακή δραστηριότητα. Μαζί τους και ένα ετερογενές άθροισμα ανθρώπων, της πολιτικής, και δημοσιογραφίας κ.λπ. που ισχυρίζονται ότι αγάπησαν τον χώρο ξαφνικά και πάλι και μάλιστα ότι γνωρίζουν πολύ καλά και πως θα τον διοικήσουν!

Μηδενίζουν ένα τεράστιο έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία 23 χρόνια, στα πλαίσια του οποίου έχουν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί πολλοί από αυτούς και ζητάνε από τα Σωματεία να τους εμπιστευθούν και να τους ψηφίσουν. Δεν το κάνουν όμως απευθείας, γιατί γνωρίζουν ότι τα Σωματεία έχουν τα δικά τους αλάθητα κριτήρια.

Χρησιμοποιούν τους κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς που κινητοποιεί ο κ. Αυγενάκης, αλλά και όποιο άλλο μέσο πίεσης και επιρροής μπορεί να φανταστεί κανείς.

Γι’ αυτό σήμερα είμαι υποχρεωμένος να φέρω στη δημοσιότητα και να αποκαλύψω με στοιχεία τις παραπάνω μεθοδεύεις:

Πρώτα- πρώτα, η Γραμματεία Οργανωτικού του Κυβερνώντος κόμματος (προσοχή: ούτε καν ο Τομέας Αθλητισμού!) οργάνωσε στις 30/11/2020 τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών, με ομιλητή τον κ. Αυγενάκη και θέμα «Ανοικτές δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες για τις νέες διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών της Χώρας μας»!!!

Αυτολεξεί!

Δημόσια!

Απροκάλυπτα!

Και δυστυχώς, σε παρόμοιο ολίσθημα, με παρότρυνση άλλων υποθέτω, η ίδια η Τασούλα Κελεσίδου, η οποία με προσωπική της επιστολή στους Δημάρχους της Χώρας, ζήτησε τη μεσολάβησή τους, ώστε να παρέμβουν στα Σωματεία της περιοχής τους, επηρεάζοντας τα για να ψηφίσουν την ίδια και τους υποψήφιους της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, προκειμένου να αναλάβουν τη διοικητική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ», όπως αυτολεξεί γράφει.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα τα πειστήρια που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μου και εκθέτουν τον κ. Αυγενάκη, αλλά και την Κελεσίδου!

Εκεί έχουμε φτάσει!

Αφού πέρασαν από τη Βουλή απίστευτα πράγματα με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, αφού πυροδότησαν και ενίσχυσαν τον διχασμό στο χώρο μας τώρα πολιτικοποιούν και κομματικοποιούν τον χώρο του Στίβου, εκβιάζοντας συνειδήσεις και πιέζοντας τους ανθρώπους των Σωματείων, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν τους εμπιστεύεται και θα στηρίξουν για μια ακόμη φορά τα στελέχη της ΑΚΑΣ που θα είναι υποψήφιοι τόσο από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και τους νέους υποψήφιους με επικεφαλής την Σοφία Σακοράφα, όλοι τους στελέχη που προέρχονται από τα σπλάχνα του Σωματειακού Αθλητισμού και από όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, τις οποίες όλοι μας αφήσαμε, αφήνουμε και θα αφήνουμε έξω και μακριά από το πεδίο της ενασχόλησης μας με τον αθλητισμό.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΚΑΣ που θα ανακοινωθεί στην ώρα του, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο:

ΕΡΓΟΥ

ΓΝΩΣΗΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ και

ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

Εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!

Πρώτη προτεραιότητα είναι να είμαστε υγιείς. Γι’ αυτό τηρούμε τα Μέτρα!

Περιμένουμε το εμβόλιο, για να είμαστε όλοι καλά και μετά την πανδημία.

Να είστε καλά.

Βασίλης Σεβαστής

Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ».

H επιστολή της Τασούλας Κελεσίδου:

 

Τελευταία Νέα