Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ραντεβού στο ΣΕΦ με τους κορυφαίους του ελληνικού στίβου

Gazzetta team
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ραντεβού στο ΣΕΦ με τους κορυφαίους του ελληνικού στίβου

bet365

Το 34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι προ των πυλών κι εκεί θα είναι για να αγωνιστούν τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, που ένταξαν στο πρόγραμμα τους τη χειμερινή δράση.

Το διήμερο της δράσης (28-29/2) θα είναι συναρπαστικό κάτι που αποδεικνύεται από τις συμμετοχές και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετέχοντες.

Ταχύτητες


Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) δεν είναι μονάχα ο νικητής στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις είναι κατά κοινή ομολογία ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ των τελευταίων ετών. Με 6.62 από το περσινό πρωτάθλημα και 6.66 φετινό ρεκόρ φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο αγώνισμα. Ο Ζήκος ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα «Βwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», στο οποίο η bwin υποστηρίζει νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται να κερδίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η νέα γενιά των σπριντ αναμένεται να διεκδικήσει θέση στο βάθρο των νικητών. Ο 20χρονος Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 6.80 και ο συνομήλικος του Δημήτρης Χρυσάφης (ΜΕΑΣ Τρίτων) με 6.81 θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Στις γυναίκες η απουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) άνοιξε το δρόμο σε αρκετές αθλήτριες να φλερτάρουν με το χρυσό μετάλλιο. Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) έχει την κορυφαία επίδοση με 7.34 και οι Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) και Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος) ακολουθούν με 7.42 και 7.48. Οι τρεις αθλήτριες φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η παρουσία των Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος) και Γιαννοπούλου (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.).

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ., αφού είναι ο γρηγορότερος όλων των σεζόν με 21.53. Ο έμπειρος αθλητής έχει καταρχήν ως στόχο να κάνει πέντε τις νίκες του στη διοργάνωση και να κυνηγήσει το ατομικό του 21.35. Στις γυναίκες η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού διανύει εξαιρετική σεζόν. Η 30χρονη έχει κάνει φέτος 23.73 και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να βελτιώσει κι άλλο το ρεκόρ της. Η Βασιλείου θα είναι το μεγάλο όνομα και στα 400 μ., με ατομικό ρεκόρ από φέτος 52.93 και μία σειρά από καλές παρουσίες. Η περσινή νικήτρια των 400 μ. Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) είναι σε καλή κατάσταση και θέλει μια κούρσα κάτω από το φετινό της 54.64. Στους Άνδρες ο Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ), ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) και ο Ηρακλής Σπανδός (ΓΣ Ηρακλής) βάσει των επιδόσεων τους είναι οι τρεις με προβάδισμα για το βάθρο.

Αποστάσεις

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) είναι η κορυφαία αθλήτρια των 800 μ. των τελευταίων ετών και δικαίως το φαβορί για τη νίκη στον αγώνα , που αν θα έρθει θα είναι η τρίτη της στη διοργάνωση. Η νεάνιδα Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) θα κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της απόστασης, αφού έχει τρέξει φέτος σε 2.08.02 με το ρεκόρ της Μαρινάκου να είναι 2.07.83. Στο αντίστοιχο αγώνισμα Ανδρών, ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) είναι γρηγορότερος όλων και φαβορί για τη νίκη, ωστόσο ο Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς) είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να του κόψει το δρόμο προς τη νίκη. Δηλωμένος στο ίδιο αγώνισμα είναι και ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας). Στα 1.500 μ. το μεγάλο όνομα είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, ο αθλητής με δέκα νίκες στην απόσταση και φαβορί για την 11η στη φετινή διοργάνωση. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ έχει φετινό ρεκόρ 3.46.74, που ήταν το πέρασμα του στο μίλι της Νέας Υόρκης, επίδοση που είναι πολύ πιθανό να βελτιώσει.

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να επιστρέψει με νίκη στη διοργάνωση, με υψηλές προσδοκίες θα μπουν στον αγώνα τόσο η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) και Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος).

Απουσία του περσινού νικητή της απόστασης, Μάρκου Γκούρλια, ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο, λίγες μόλις ημέρες από την εξαιρετική του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και τη νίκη του στα 10χλμ. Ανδρών. Ο νεαρός Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν και να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Δίχως φαβορί είναι το 3αρι των γυναικών με τις Σκαρπέτη (ΠΓΣ) και Πασπαλιάρη (Πανιώνιος) να έχουν τις δύο καλύτερες επιδόσεις. Στην κούρσα αναμένεται να μπει και η Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ).

Εμπόδια

Από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα του διημέρου θα είναι τα 60μ. εμπ. Ανδρών και Γυανικών, με τον Κώστα Δουβαλίδη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και την Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος)να είναι πρωταγωνιστές. Ο Δουβαλίδης κατάφερε φέτος να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ με 7.59 και να δείξει παράλληλα πως έχει το περιθώριο να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Ο έμπειρος εμποδιστής θέλει να κλείσει τη χρονιά με ένα νέο ρεκόρ, το οποίο θα συνδυάσει με την ένατη νίκη του. Με στόχο το φετινό της 8.20 θα μπει στην κούρσα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που μετρά ήδη έξι νίκες στη διοργάνωση. Ενδιαφέρουσα θα είναι η παρουσία και της Κυριακής Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) που έχει κάνει 8.34.

Άλματα

Δίχως αμφιβολία τα άλματα είναι τα αγωνίσματα που φέρνουν εδώ και χρόνια σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα μας. Και στο φετινό πρωτάθλημα το ενδιαφέρον σε αυτά τα αγωνίσματα θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Στο ύψος Ανδρών τον πρώτο λόγο έχει ο κορυφαίος άλτης των τελευταίων ετών, Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής), που σταθερά πηδάει ψηλά στο ΣΕΦ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου έχει κάνει φέτος 2,27 μ. και θα δεν αποτελέσει έκπληξη αν ανέβει υψηλότερα. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο Αντώνης Μέρλος (Ερμής 1877), ο οποίος ευελπιστεί σε επίδοση πάνω από το ατομικό του 2,15 μέτρα.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ο τελικός στο ύψος των γυναικών. Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) έχει φετινό 1,82μ., που είναι και ατομικό της ρεκόρ, ωστόσο δεν είναι η μόνη που θα μπει στον αγώνα με το βλέμμα στο χρυσό μετάλλιο. Οι Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων), Αθηνά Ρέτζιου (ΓΣ Κηφισιάς), Παναγιώτη Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και Αλίκη Βαγγέλη (Αθηναϊκός Ομ. Αθλητισμού) διεκδικούν θέση στο βάθρο των νικητριών.

Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού για πρώτη φορά από το 2017 και την 10η νίκη του στην ιστορία του θεσμού. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έχει κάνει φ΄τος 5,70 μ, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στο ΣΕΦ. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει ακόμη ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος ΓΣΣ) με φετινό 5,40 μ. και την προοπτική να ανέβει υψηλότερα, οι έφηβοι Σωτήρης Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων) και Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος τους Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Αρης) με φετινό 5,23 μέτρα. Στις γυναίκες η προσοχή πέφτει στην Ελένη Πόλακ, αφενός γιατί έχει την κορυφαία επίδοση με 4,65 μ. και αφετέρου γιατί δείχνει ικανή να την βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Η κορασίδα Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείωνς) έχει φτάσει αισίως στα 4,07 μ. και σύντομα αναμένεται και υψηλότερα.


Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, αφού πρόκειται για τον πρωταθλητή Ευρώπης και τον δεύτερο κορυφαίο φέτος στην Ευρώπη- βάσει επίδοσης. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει κάνει φέτος δύο φορές 8,07 μ. και στο ΣΕΦ θα κυνηγήσει να βρει το άλμα πάνω από τα 8,15 μέτρα. Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) και ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ στους Παίδες με 7,22 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει εκ νέου.

Στις γυναίκες οι Ελένη Κουτσαλιάρη (Πυγμή Ευόσμου) με 6,19 μ. και Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφσιάς) με 6,10 μ. φαίνεται να έχουν το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων αθλητριών, που θα αγωνιστούν.

Στο τριπλούν των Ανδρών το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πολυνίκη Δημήτρη Τσιάμη (ΟΣΦΠ), που στον πρώτο του αγώνα τη σεζόν θέλει ένα άλμα κοντά στα 16,50 μ. και μαζί το 14ο χρυσό μετάλλιο. Ο Παύλος Μόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) και ο Ανδρέας Πανταζης (ΑΟ Μεγάρων) είναι οι δυο αθλητές που δείχνουν ικανοί να του ...κόψουν το σερί.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΓΣ Κερκυραϊκός), απουσία της Βούλας Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) είναι η αθλήτρια που διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της στη διοργάνωση .

Σφαιροβολία/Σύνθετα/βάδην

Η σφαιροβολία των Ανδρών τα τελευταία χρόνια είναι από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα, εξαιτίας της πληθώρας δυνατών αθλητών. Ο Νικόλας Σκερβέλης (ΓΣ Τρικάλων), μπορεί φέτος να λείπει, ωστόσο ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) θα είναι στο ΣΕΦ κι έτοιμος να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στο αγώνισμα. Ο Μουζενίδης, με 19,03 μ. έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα σε αυτούς που μετέχουν, που ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα «Βwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», στο οποίο η bwin υποστηρίζει νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται να κερδίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η παρουσία τω Κυριάκου Ζώτου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και του Τάσου Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος).

Η Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας) επέστρεψε φέτος στα σύνθετα με στόχο τις μεγάλες διοργανώσεις του ανοιχτού και θέλει να κάνει μια καλή αρχή στο 5αθλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι νεαρότερες Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) και Νικολέτα- Ιλζέ Λογδανίδου (ΓΕ Νάουσας) θα έχουν δυναμική παρουσία στο αγώνισμα.

Στους Άνδρες ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΕΚ) θέλει να κόψει πρώτος το νήμα, ενώ με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον αγώνα ο Παναγιώτης Πήτας (ΓΣ Βόλου) και οι Άγγελος και Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας).

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώττη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα συμμετάσχει στα 3.000 μ. βάδην με μεγάλο αντίπαλο το χρονόμετρο στα το οποίο ευελπιστεί να σταματήσει κάτω από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Στους άνδρες ο νεαρός Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάδα Πάτρας) και ο έμπειρος Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) θα διεκδικήσουν τη νίκη.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ' όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων από το social media της ομοσπονδίας (Facebook, twitter, instagram), αλλά και από το site με live αποτελέσματα.

Στο σχετικό μπάνερ στην κεντρική σελίδα του site (ή πατώντας εδω) μπορείτε να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, το αφιέρωμα, καθώς και το πρόγραμμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα