Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου της Αννας Πολλάτου -Εφεση από τον Εισαγγελέα εφετών (pics)

Gazzetta team
Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου της Αννας Πολλάτου -Εφεση από τον Εισαγγελέα εφετών (pics)

bet365

Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πάτρας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας που κατηγορείται για κατασκευαστικό λάθος στο ΙΧ στο οποίο έχασε την ζωή της η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Αννα Πολλάτου.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου της σπουδαίας πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής και του ανσάμπλ, Αννας Πολλάτου, από τροχαίο πριν από επτά χρόνια.

Η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο τον Μάιο του 2014, με την υπόθεση να οδηγείται στα δικαστήρια καθώς είχε γίνει καταγγελία για κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητο. Κατηγορούμενος ήταν στέλεχος (από το εξωτερικό) της αυτοβιομηχανίας που κατηγορούνταν για το κατασκευαστικό λάθος, αλλά πρωτόδικα αθωώθηκε.

Ωστόσο, μετά και από κινήσεις του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος, Γιάννη Μαρακάκη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χρήστος Καραγιάννης, ανοίγει ξανά την υπόθεση, καθώς άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας! Ο αντιεισαγγελέας αφού παρέλαβε την δικογραφία 1.200 περίπου σελίδων, λίγο μετά το Πάσχα προχώρησε τις διαδικασίες και η υπόθεση επανέρχεται και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως η εκδίκαση θα γίνει άμεσα στους προσεχείς μήνες, καθώς τον Μάιο του 2022 η υπόθεση κινδυνεύει να παραγραφεί και στην περίπτωση που δικαιωθεί η πλευρά του θύματος, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση, στον Αρειο Πάγο.

Το πόρισμα του αντεισαγγελέα για το τροχαίο δυστύχημα της Πολλάτου

Σύμφωνα με το 14σελιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα Εφετών, ο εκπρόσωπος της εταιρείας του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ, έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος.

«Η ύπαρξη κατασκευαστικών ελαττωμάτων του οχήματος και η πλημμελής τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας φρονούμε ότι θεμελιώθηκε με αναλυτική τεκμηρίωση, με επιστημονική επάρκεια και με παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων» αναφέρεται στην έφεση, παραπέμποντας στις καταθέσεις τεχνικών συμβούλων μηχανικών, αλλά και στις καταθέσεις των πραγματογνωμόνων μηχανικών που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας.

Aποσπάσματα από το 14σελιδο πόρισμα του Αντιεισαγγελέα στο Gazzetta.gr

To Gazzetta έχει στην κατοχή του το πόρισμα της απόφασης της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και παρουσιάζει αποσπάσματα από το σκεπτικό της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Μαρακάκης: Πρωτοφανή δεδομένα στο τροχαίο της Αννας Πολάτου

«Για πρώτη φορά διώκεται στην Ελλάδα ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλοδαπός νόμιμος εκπρόσωπος μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το τροχαίο της Άννας Πολλάτου έχει δυο πρωτοφανή δεδομένα. Την αποκόλληση του τιμονιού από την κολώνα του και την εισχώρηση του ταμπλό μέσα στην καμπίνα του οδηγού. Εξαιτίας μάλιστα της αφαίρεσης του τιμονιού όχι απλώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου αλλά δεν άνοιξε και ο αερόσακος κατά τη σύγκρουση. Η πρωτοφανής συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν εξηγήθηκε ποτέ έως σήμερα από την κατασκευάστρια εταιρεία» τονίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μαρακάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας της Άννας Πολάτου.

 

Τελευταία Νέα