Κοσμίδης στο gazzetta.gr: «Άκρως σοκαριστικό, αδυνατώ να το πιστέψω»

Κοσμίδης στο gazzetta.gr: «Άκρως σοκαριστικό, αδυνατώ να το πιστέψω»

bet365

Ο Λευτέρης Κοσμίδης, ένα από τα χρυσά παιδιά της ενόργανης γυμναστικής, παίρνει θέση μέσω του gazzetta.gr για το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει το άθλημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με απόλυτη επιτυχία. Οι στιγμές πάνω στο βάθρο κι οι Ολυμπιακού Αγώνες που παραμένουν όνειρο.
bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Χίμκι. |21+

Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παιδιά να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Καταγγελίες που σοκάρουν.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης, ένας αθλητής υπόδειγμα, που έχει υπηρετήσει την ενόργανη με απόλυτη επιτυχία, μέσω του gazzetta.gr, δηλώνει ότι αδυνατεί να πιστέψει τα όσα διαβάζει, ενώ τονίζει τη βεβαιότητά του ότι σήμερα αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις δεν συμβαίνουν.

Σήμερα, ο ίδιος προσπαθεί να ξεπεράσει έναν ακόμα τραυματισμό και ρίχνει το βάρος του στις σπουδές του, πάνω στη φυσικοθεραπεία. οι στιγμές που δεν θα ξεχάσει πάνω στο βάθρο, οι θυσίες του κι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που παραμένουν ένα όνειρο.

Ο πρώτος 16χρονος Έλληνας, που κατέκτησε ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών σε όλα τα αθλήματα στο gazzetta.gr.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν γίνει ακραία περιστατικά, που κάνουν λόγο για ένα κύκλωμα που υπάρχει στην ενόργανη και κακοποιεί αθλητές - κυρίως σε μικρή ηλικία. Ποια είναι η αρχική σου τοποθέτηση πάνω σ' αυτό και όσα θα έχεις διαβάσει. Οι λεπτομέρειες που δίνονται είναι σοκαριστικές.

«Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι καταδικάζω κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ' όπου και αν προέρχονται ακόμα και αν έχουν παρουσιαστεί ως μεμονωμένα περιστατικά. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου η ύπαρξη κυκλώματος κακοποίησης αθλητών και αθλητριών κάτι το οποίο είναι άκρως σοκαριστικό και αδυνατώ να πιστέψω. Επίσης είμαι σίγουρος ότι αυτή την εποχή δεν υπάρχουν ούτε ως μεμονωμένα περιστατικά τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Εσύ έχεις αντιληφθεί να συμβαίνει ποτέ τίποτα τέτοιο σε κάποιον αθλητή ή να σου έχει πει κάποιος κάτι; Ή να σου έχει συμβεί εσένα; Είναι κι ο αδερφός σου αθλητής, ίσως εκείνος να σου έχει πει κάτι αντίστοιχο​.

«Δεν έχω αντιληφθεί να έχει συμβεί κάτι σχετικό σε κάποιον αθλητή που να υπερβαίνει τα όρια της οποιασδήποτε προπονητικής διαδικασίας και πολύ περισσότερο δεν έχει συμβεί σε εμένα. Επίσης ούτε στον αδερφό μου».

Το 2007 έγινε ο πρώτος 16χρονος Έλληνας, που κατέκτησε ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών σε όλα τα αθλήματα. Για να πετύχεις κάτι τόσο σπουδαίο σίγουρα απαιτούνται πολλές θυσίες. Ποιες είναι αυτές που έκανες εσύ;

«Το άθλημα της ενόργανης είναι από την φύση του σκληρό και απαιτεί πολλές θυσίες. Αφιέρωσα όλο τον ελεύθερο μου χρόνο, την προσωπική μου ζωή, τις φίλιες μου και τις μικρές χαρές της ζωής από την πολύ μικρή ηλικία για να πετύχω τους στόχους μου».

«Παραμένουν όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής; Πιστεύεις ότι θα πρέπει οι ομοσπονδίες γενικότερα να είναι πιο προσεκτικές ως προς τα άτομα που τοποθετούν σε τόσο καίριες θέσεις; Ή μπορεί να γίνονται κάποια περιστατικά, με τους αρμοδίους να γνωρίζουν πολύ καλά το τί συμβαίνει;

«Ο προπονητής παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία εξέλιξης του αθλητή και θα πρέπει να εμπνέει πάντα με την θετική του στάση έξω από ακρότητες και οριακές καταστάσεις. Όσο αφορά τους ομοσπονδιακούς προπονητές που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι ήταν οι καλύτερες επιλογές της ομοσπονδίας».

Μέσα από τη μακρά και άκρως επιτυχημένη διαδρομή σου, ποιες είναι οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές που κρατάς μέχρι σήμερα; Οι πιο δύσκολες στιγμές που είχες και πώς βίωσες την επιτυχία είναι οι τραυματισμοί που σε άφησαν εκτός μεγάλων διοργανώσεων; Τί είναι αυτό που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις και να μη πεις "τα παρατάω";

«Οι στιγμές που βρισκόμουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και άκουγα τον εθνικό ύμνο καθώς κυμάτιζε η ελληνική σημαία είναι από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της πορείας μου, ενώ οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ τους τίτλους μου. Ωστόσο είχα πάντα δίπλα μου όλες τις δύσκολες στιγμές τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Πέτυχες σ' ένα άθλημα που οι συνθήκες προπόνησης δεν είναι οι ιδανικές. Κατά καιρούς διάφοροι αθλητές έχουν δηλώσει ότι είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία. Ισχύει και στην ​περίπτωσή του αυτό;

«Πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις. Πάντα όμως βρίσκαμε τρόπους να τα καταφέρουμε. Είτε έχοντας κοντά μας την πολιτεία είτε όχι εμείς κάναμε το χρέος μας».

Εχεις πει ότι είναι απωθημένο η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Τώρα όμως είσαι τραυματισμένος...

«Η συμμετοχή σε μια ολυμπιάδα ήταν και είναι το όνειρο μου όμως πρώτα απ' όλα η υγεία μου».

 

Τελευταία Νέα