Δεν θα έχουν προολυμπιακό χαρακτήρα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Gazzetta team
Δεν θα έχουν προολυμπιακό χαρακτήρα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

bet365

Τη βούληση να μη δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τα εξ αναβολής ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης του 2020 εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, η οποία θα προωθήσει το σχετικό αίτημα στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) προκειμένου να ενημερωθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της European Gymnastics, με την ενεργή συμμετοχή του αντιπροέδρου της και επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, επικράτησε η άποψη που διατυπώθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν:

«Θα ζητηθεί από τη FIG να ενημερώσει τη Δ.Ο.Ε. ότι εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης σε όλη την Ευρώπη, λόγω Covid-19, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι συνθήκες θεωρούνται ακατάλληλες για να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση και δεν θέλουμε να πιέσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες – μέλη μας να ταξιδέψουν για μία διοργάνωση (μόνο επειδή θα πρόκειται για αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης) στην οποία διαφορετικά ίσως δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν».

Παρόλα αυτά, η European Gymnastics έκανε σαφές ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί βάσει προγράμματος (26-29 Νοεμβρίου), χωρίς όμως να έχει προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ενόργανης ανδρών και γυναικών, τα οποία έχει πλέον αναλάβει να φιλοξενήσει το Μπακού (9-13 Δεκεμβρίου και 17-20 Δεκεμβρίου), η απόφαση θα ληφθεί σε μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, αφού εξεταστούν ορισμένα ανοιχτά οργανωτικά ζητήματα. Ακόμα όμως και εφόσον υλοποιηθούν, οι δύο διοργανώσεις δεν πρόκειται να έχουν προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα