Κατερίνα Δίβαρη: «Είναι τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα στους Ολυμπιακούς»

Gazzetta team
Κατερίνα Δίβαρη: «Είναι τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα στους Ολυμπιακούς»

bet365

Η Κατερίνα Δίβαρη και ο προπονητής της Ζαν Μαρκ Φάντης μιλούν για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κλάση RSX στην ιστιπλοϊα.

Μπορεί να είναι παιδί της θάλασσας αλλά τις τελευταίες ημέρες... πετάει ψηλά!

Η Κατερίνα Δίβαρη δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 χρόνια της αλλά από το Σάββατο (28/11) είναι πλέον μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδος.

Η νεαρή ιστιπλόος που έχει σπουδαίες επιτυχίες στα Techno 293 Plus και στα RSX σε παγκόσμιο επίπεδο εξασφάλισε μέσα από το Ευρωπαϊκό RSX της Πορτογαλίας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με δύσκολες συνθήκες λόγω και της πανδημίας. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ούτε μπορώ να περιγράψω ακριβώς τα συναισθήματά μου. Η χαρά που αισθάνομαι είναι τόσο μεγάλη. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τη μητέρα μου που ήταν συνεχώς δίπλα μου, τον πατέρα μου που με καθοδηγούσε από το σπίτι, την Ομοσπονδία, τον όμιλό μου, την ΕΟΕ και όσους πίστευαν και πιστεύουν σε εμένα. Είναι τιμή μου που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», δηλώνει η Κατερίνα Δίβαρη που είναι το νέο αστέρι του αθλήματος στη χώρα και ανήκει στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας.

Φάντης: «Όλα πήγαν πρίμα»

Ο προπονητής της , ο Ζαν Μαρκ Φάντης, είπε από την πλευρά του: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με όλες τις καιρικές συνθήκες. Η αποστολή της Κατερίνας δεν ήταν εύκολη, διότι οι περισσότερες αθλήτριες ταξιδεύουν συχνά κι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Η Κατερίνα, όμως, τα κατάφερε μια χαρά. Είχε έρθει πιο νωρίς στη Πορτογαλία για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Έχει έλλειψη από αγώνες με τη συμμετοχή μεγάλου στόλου. Σε υψηλό επίπεδο μετράνε πολύ οι στόλοι. Η Κατερίνα ήταν συγκεντρωμένη στον στόχο της, είχε σταθερότητα και γρήγορα πήρε διαφορά. Όλα πήγαν πρίμα».

 

Τελευταία Νέα