Το «Θάλασσα Μπορούμε» δίνει 8.000 ευρώ για την «μάχη» ενάντια στον covid-19

Gazzetta team
Το «Θάλασσα Μπορούμε» δίνει 8.000 ευρώ για την «μάχη» ενάντια στον covid-19

bet365

Σπουδαία πρωτοβουλία από τον ΙΟΠ με πολύ καλό αποτέλεσμα στη μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το ποσό των 8.000 ευρώ συγκέντρωσε ο εικονικός αγώνας ιστιοπλοϊας που διοργάνωσε ο ΙΟΠ με την ονομασία "Θάλασσα Μπορούμε".

Το «Θάλασσα Μπορούμε»,εντάχθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», προέκυψε σαν ιδέα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη του Πάσχα που έληγε το όριο για την υποβολή δηλώσεων είχε συγκεντρώσει 8.000 Ευρώ.

Ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, συμμετείχαν για τον κοινό σκοπό, πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Η πρώτη φάση των αγώνων, αποτελείτο από δυο ημέρες προκριματικών αγώνων και συμμετείχαν πάνω από 100 ιστιοπλόοι σε διαφορετικά γκρουπ. Από τη φάση αυτή, προέκυψαν 20 νικητές που συμμετείχαν στους τελικούς.

Από τη βαθμολογία της τελικής φάσης προκρίθηκαν για το medal race 10 ιστιοπλόοι, όπως ακριβώς γίνεται και στη θάλασσα! Νικητές του «Θάλασσα Μπορούμε» ήταν οι Ιάσωνας Βαλιάδης από την Θεσσαλονίκη, Μανώλης Τριγκώνης από το Abu Dhabi και Μπάμς Κουαντρί από την Θεσσαλονίκη, που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε: «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ήταν ο καταλύτης που βοήθησε να ενωθεί η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και να δείξει σε όλους ότι στη θάλασσα είμαστε όλοι μια παρέα. Μια παρέα που όταν το πράγμα ζορίσει, βγαίνουμε μπροστά και αντιμετωπίζουμε μαζί το οτιδήποτε.

Μας το έχει μάθει η θάλασσα αυτό. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, αυτός ο τρόπος ζωής, ο ιστιοπλοϊκός, σε μαθαίνει να πατάς στα πόδια σου. Να βοηθάς. Να εκτιμάς. Να ευχαριστείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους τους e-στιοπλόους της διοργάνωσης!

Μπράβο σε όλους όσους διακρίθηκαν. Όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι μέλη της παρέας αυτής.

Ειδικά ευχαριστώ για την πολύχρονη βοήθεια τους τον Ολυμπιονικη μας Παύλο Καγιαλή, τον Μιχάλη Πατενιώτη, τον Γιάννη Μιτάκη και τον Άκη Τσαρούχη.

Όλοι αυτοί αποτέλεσαν για την ώρα τη διαδικτυακή παρέα, σύντομα όμως θα βρεθεί ξανά στη θάλασσα να αγωνίζεται για μετάλλια και διακρίσεις! Η διάκριση του Θάλασσα Μπορούμε έχει γραφτεί ήδη στο παλμαρέ όλων!»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED