Όλα όσα έμαθα όταν άνοιξα βήμα και ξεκίνησα να τρέχω

Gazzetta team
Όλα όσα έμαθα όταν άνοιξα βήμα και ξεκίνησα να τρέχω

bet365

Ένας δημοσιογράφος του Gazzetta γράφει για τα μαθήματα που πήρε τρέχοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα στους δρόμους της Αθήνας.

Η πρώτη φορά που έτρεξα ήταν σκέτη τραγωδία. Φόρεσα τα ολστάρ μου και πήγα στο άλσος Παγκρατίου, στο οποίο συνήθως βγάζουν για βόλτα οι κάτοικοι τους σκύλους τους. Σκάρτο ενάμιση χιλιόμετρο αργότερα με πονούσαν τα γόνατά μου, ενώ η φόρμα μου είχε δαγκωματιές από δύο σκύλους.

Όλως περιέργως δεν πτοήθηκα κι ένα χρόνο αργότερα έτρεξα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο. Στο μεσοδιάστημα αγόρασα παπούτσια για τρέξιμο και άρχισα προπονήσεις σε χώρους που ενδείκνυνται για αυτό, όπως ο περίγυρος του Καλλιμάρμαρου και η Πανεπιστημιούπολη.

Με αφορμή τη νέα καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE με μήνυμα «Άνοιξε βήμα» και πρωταγωνιστή τον παραολυμπιονίκη πρωταθλητή στίβου Μιχάλη Σεΐτη θυμήθηκα τον ιδρώτα, τον κόπο και τον πόνο που βίωνα σε συνδυασμό με την χαρά και την ικανοποίηση που ένιωθα για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο που έτρεχα μέχρι να φτάσω τα 21Κ. Και κυρίως θυμήθηκα όλα όσα μου δίδαξαν τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που έκανα στους δρόμους της Αθήνας.

Συγκεκριμένα έμαθα πως:

-Οι δυνατότητές μας είναι ανεξάντλητες. Αφού εγώ, που δε μπορούσα να τρέξω ούτε 10χλμ στο ίσιωμα, κατάφερα 2 χρονια μετά να προετοιμαζομαι για Μαραθωνιο, τότε σίγουρα μπορείς κι εσύ.

-Πρέπει πάντα να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.

-Δεν τρέχουμε ποτέ σε πάρκα που ο κόσμος βγάζει βόλτα το σκύλο του. Πολύ βασικό.

-Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό πράγμα μετά τη δουλειά από ένα τρέξιμο 10 χιλιομέτρων.

-Κάθε σημείο της πόλης αποτελεί ένα πολύ καλό μέρος για προπόνηση. Από τον παράδρομο της Συγγρού μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο στο ΟΑΚΑ.

-Τα 10 χλμ είναι πολύ πιο κοντά στα 42 από ότι το 1χλμ στα 10.

-Το τρέξιμο είναι ένας αγώνας κόντρα στον εαυτό σου.

-Μόνο εσύ ξέρεις γιατί τρέχεις κι αυτό είναι που σε κάνει τόσο δυνατό.

-Κάνε παρέα με άτομα που έχουν πετύχει κάτι που δεν έχεις πετύχει ακόμα. Έχεις να μάθεις πολλά από την εμπειρία τους.

-Διατάσεις, διατάσεις και ξανά διατάσεις. Είναι εξίσου σημαντικές τόσο πριν ξεκινήσεις την προπόνηση, όσο και μετά από αυτή.

-Μία ΑΜΣΤΕΛ FREE είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεδιψάσεις και να βοηθήσεις το σώμα σου να επανέλθει μετά την προπόνηση.

-Δεν υπάρχει ιδανική ώρα για τρέξιμο. Τρέξε όποτε νιώθεις ότι θέλεις να τρέξεις. Ακόμα και στις 4 το πρωί.

-Το γεύμα μετά την προπόνηση είναι το πιο σημαντικό της ημέρας.

-Όρια στον εαυτό σου μπορείς να βάλεις μόνο εσύ.

-H χαρά του να περνάς τη γραμμή του τερματισμού μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστα πράγματα στον κόσμο.

Αν ένιωσες να ταυτίζεσαι με όλα τα παραπάνω και θες να μοιραστείς το δικό σου λόγο που τρέχεις καθημερινά, μπες στο amstelfree.gr και δώσε κίνητρο σε άλλους που θα σε διαβάσουν για να ανοίξουν βήμα και να κατακτήσουν τους στόχους τους!

Αν ο Μιχάλης Σείτης κατάφερε λίγους μήνες μετά το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή να πάρει τόσα μετάλλια, εμείς δεν έχουμε καμία δικαιολογία να καθομαστε στον καναπέ μας, έτσι δεν είναι;

#Anoiksevima #Amstelfree

 

Τελευταία Νέα