Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα: Με νίκη "κλειδώνει" η είσοδος στους "4"

Αντώνης Πατσούρας
Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα: Με νίκη "κλειδώνει" η είσοδος στους "4"

bet365

Η Μπαρτσελονέτα είναι η βασική αντίπαλος του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Σάββατο, λίγο μετά από τις 21:00, θα μάθουμε κατά μεγάλο ποσοστό την ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση στον Α' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ της υδατοσφαίρισης.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στις 20:00 στον Πειραιά την Μπαρτσελονέτα σ' αγώνα της 9ης ημέρας της φάσης των ομίλων και το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί τελικός...

Γιατί; Οι δυο ομάδες είναι στην 1η θέση με 19β μετά από 8 παιχνίδια. Ο νικητής του αγώνα θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό στην 1η θέση κάτι το οποίο σημαίνει πως στο Final-8 της Γένοβα θα παίξει με την 4η ομάδα του άλλου ομίλου.

Πιο αναλυτικά αυτό σημαίνει ότι στον 1ο αγώνα του Final-4 θα αποφύγει την Προ Ρέκο, την Φερεντσβάρος και την OSC που σίγουρα δεν θα είναι 4ες. Άρα με νίκη ο Ολυμπιακός το Σάββατο όχι μόνο εξασφαλίζει την 1η θέση στον όμιλο αλλά θα είναι φαβορί και για πρόκριση στους "4" της Ευρώπης.

Σε αντίθετη περίπτωση θα "μπλέξει" σε αγώνες το πιθανότερο με μια εκ των δυο ομάδων της Ουγγαρίας οι οποίες φυσικά και δεν είναι υποδεέστερες του αλλά έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ και θα τον δυσκολέψουν.

Μετά από την 9η ημέρα, απομένουν άλλες 4, και τόσο η Μπαρτσελονέτα όσο και ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσουν. Από πίσω τους είναι η Γιουγκ με 18β κάτι που σημαίνει ότι ο χαμένος της "ναυμαχίας" του Πειραιά μπορεί να είναι και 3ος στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Η Μπαρτσελονέτα δεν είναι εύκολη ομάδα. Έχει 10 παίκτες της εθνικής Ισπανίας η οποία το καλοκαίρι του 2019 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας αλλά και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό που διεξήχθη τον Ιανουάριο στην Ουγγαρία.

Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στο 1ο παιχνίδι στην Ισπανία το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο (11-11) με την Μπαρτσελονέτα να είναι μπροστά στο σκορ σ' όλο το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τους Ισπανούς και υπάρχει πίστη για τη νίκη.

 

Τελευταία Νέα