Βλάχος: «Θα παίξουμε με… νύχια και με δόντια κόντρα στην Κροατία»

Gazzetta team
Βλάχος: «Θα παίξουμε με… νύχια και με δόντια κόντρα στην Κροατία»

bet365

Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως η Εθνική Ανδρών θα τα παλέψει με νύχια και δόντια για να προκριθεί στα ημιτελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά την πρόκριση της Εθνικής στον Προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης

«Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε με… νύχια και με δόντια για να κάνουμε τα πάντα. Στα τρία πρώτα ματς οι ερωτήσεις σας είχαν να κάνουν με το τι παθαίνουμε στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο. Σήμερα ήμασταν καλοί σε αυτό το διάστημα και όχι στο πρώτο και υπάρχει εξήγηση. Ένα παιχνίδι νοκ άουτ είναι πολύ διαφορετικό, καθώς η πίεση είναι συνήθως στο φαβορί και επομένως ήταν σ’ εμάς. Φάνηκε αυτό στο πρώτο ημίχρονο στα τελειώματα και στις επιλογές μας στον παραπάνω. Η Ρουμανία από την άλλη δεν είχε τίποτα να χάσει. Σιγά – σιγά, όμως, βρήκαμε ρυθμό και δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι».

Για το τι είπε στους παίκτες του όταν η Ρουμανία προηγήθηκε με 4-1: «Τους είπα ότι τα τελειώματά τους και οι επιλογές τους δεν είναι του επιπέδου τους και ότι θα πρέπει να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους και ότι θα έρθουν στιγμές του παιχνιδιού που θα αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Φαινόταν στην αρχή ότι δεν είμαστε… εμείς. Ήμασταν κάπως μαζεμένοι, κάπως αγχωμένοι και το ξεπεράσαμε.

Σε αυτό το ματς δεν παιζόταν απλά η παρουσία μας στους 8, αλλά και η πρόκριση στο Προολυμπιακό, που θέλαμε οπωσδήποτε να είμαστε αν δεν καταφέρουμε κάτι εδώ. Όλα αυτά γύριζαν στο μυαλό μας, αλλά τελικώς πήραμε μια καθαρή νίκη».

Για τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά: «Δεν θα κάνω αναφορά. Αύριο θα βρεθεί άλλος. Ξέω πολύ καλός ποιος είναι ο Φουντούλης, ποιος είναι ο Βλαχόπουλος, ποιος είναι ο Γενηδουνιάς. Σήμερα ήταν εκείνος, προχθές ήταν ο Βλαχόπουλος. Στο τέλος θα τους εξυμνήσουμε όλους και φυσικά και τους τερματοφύλακες»

Για τον Έλληνα προπονητή της Ρουμανίας, Σάκη Κεχαγιά και στον βοηθό του Πάνο Βέργο, εξαίροντας το τιμητικό για την ελληνική Υδατοσφαίριση γεγονός ότι υπήρχαν στους πάγκους τέσσερις Έλληνες προπονητές (σ.σ. ο βοηθός του Δημήτρης Κραβαρίτης ο άλλος):

«Σήμερα υπήρχαν τέσσερις Έλληνες προπονητές στους πάγκους. Είμαστε φίλοι με τον Πάνο και τον Σάκη, που έχει δώσει και την ψυχή του για τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Ήταν μια ευχάριστη νότα για την ελληνική υδατοσφαίριση. Και το ότι πολλά πράγματα δεν γινόντουσαν σωστά στην αρχή οφείλεται και στο ότι ήξερε πολύ καλά του Έλληνες παίκτες. Υπάρχει, όμως, διαφορά ποιότητας των παικτών, η οποία ξεπερνάει τις δυσκολίες».

Για τη μάχη εισόδου στα ημιτελικά με αντίπαλο την Κροατια: «Πάντα το παιχνίδι για τον Προημιτελικό είναι το πιο σημαντικό του τουρνουά. Αυτή τη φορά έχουμε απέναντί μας την Κροατία, μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Αλλά και εμείς είμαστε μία από τις καλύτερες. Το φαβορί αυτή τη φορά είναι η Κροατία. Το ματς θα είναι πολύ δύσκολο κι εμείς πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και σε επίθεση. Θα παίξουμε με… νύχια και με δόντια για να κάνουμε τα πάντα».

Για την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών και το αυριανό ματς με την Ισπανία: «Τα κορίτσια μέχρι τώρα είχαν τρεις άνετες νίκες με τις πιο αδύναμες ομάδες και δύο ήττες και αύριο έχουν το πιο σημαντικό ματς. Πρέπει να τα ξεχάσουν όλα, είναι στο χέρι τους, δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Να φανούν πιο αποφασισμένες και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να προκριθούν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες»

 

Τελευταία Νέα