Τα «παιδιά» της υδατοσφαίρισης σε θέσεις ευθύνης!

Τα «παιδιά» της υδατοσφαίρισης σε θέσεις ευθύνης!

bet365

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στην θέση του ΓΓΑ το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε παλιούς αθλητές πόλο που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι από σήμερα ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Ελλάδα.

Ένας πολίστας με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1984-2000) θ' αναλάβει το τιμόνι της ΓΓΑ σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και τον αθλητισμό της.

Η ελληνική υδατοσφαίριση ή πόλο όπως το έχουμε συνηθίσει πάντα ... έβγαζε επιστήμονες αλλά και αθλητές που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης για την χώρα και τον αθλητισμό της.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν μέλος του ΕΣΚΑΝ, έγινε βουλευτής με το "Ποτάμι" και τώρα είναι ο νέος ΓΓΑ.

Στην ελληνική βουλή πρόσφατα ήταν και άλλο ένα... παιδί του πόλο, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 και εξελέγη βουλετίνα με το "Ποτάμι".

Άλλος ένας πολίστας που έφτασε και στις εθνικές ομάδες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε διατελέσει στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο Σπύρος Καπράλος είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνουν τα παιδιά της υδατοσφαίρισης. Ο παλιός αθλητής της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού είναι σήμερα πρόεδρος της ΕΟΕ αλλά και μέλος της ΔΟΕ!

Στο παρελθόν ήταν πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της ελληνικής υδατοσφαίρισης ο Κυριάκος Γιαννόπουλος (Εθνική, Ολυμπιακός, ΑΝΟΓ) στην διάρκεια των ΟΑ 2004 ήταν venue manager στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής της υδατοσφαίρισης Γιάννης Γιαννουρής, ο άνθρωπος που οδήγησε την Βουλιαγμένη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1997, ήταν διευθυντής αθλημάτων στην οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004».

Ο παλιός άσος της Γλυφάδας και της εθνικής ομάδας, ο Τάσος Παπαναστασίου ήταν πρόεδρος στον Άγιο Κοσμά ενώ ο πρώην διεθνής (Εθνικός, Ολυμπιακός, Εθνική) Αντώνης Αρώνης ήταν πρόεδρος στο ΔΣ του ΣΕΦ.

Ακόμη ο Τζώνυ Καλημέρης που έπαιξε για χρόνια πόλο στο Καλαμάκι ήταν πρόεδρος στην ΕΡΤ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα