Συνεχίζουν στην Ιταλία η Τόλιου και στην Τσεχία η Παρίδη

Gazzetta team
Συνεχίζουν στην Ιταλία η Τόλιου και στην Τσεχία η Παρίδη

bet365

Στη Νορμπέλο της Ιταλίας θα παίζει τη νέα σεζόν η Τόλιου και στην Ντόμπρε της Τσεχίας η Παρίδη.

Η Τόλιου υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ιταλική Νορμπέλο, ομάδα της 1ης εθνικής κατηγορίας, που εδρεύει στη Σαρδηνία ενώ η Παρίδη ήρθε επίσης σε μονοετή συμφωνία με το σωματείο Ντόμπρε της Τσεχίας, το οποίο αγωνίζεται στην 1η κατηγορία και βρίσκεται στο ομώνυμο μέρος, περίπου 40 λεπτά από την Πράγα. Να σημειωθεί ότι στη Σουηδία η πρωταθλήτρια του 2018 Στόρφορς ουσιαστικά διαλύεται, καθώς διαπίστωσε αδυναμία να διαχειριστεί αλλαγές κανονισμών, που αποφάσισε η ομοσπονδία της χώρας!

Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης Κατερίνα Τόλιου συνδυάζει σταθερά από το 2014 αγώνες στη δική μας Α1 και το εξωτερικό. Ως πρώτο σταθμό στη διεθνή καριέρα της είχε τη γαλλική Παρί ΤΤ, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια αποτέλεσε βασική παίκτρια της Στόρφορς. Η Ιταλία θα γίνει η τρίτη χώρα, στην οποία θ’ αγωνιστεί και παράλληλα διατηρεί το πλεονέκτημα να βρίσκεται και σε ελληνικό σωματείο.

Η αμυντικού στυλ αθλήτρια θα ενισχύσει τη Νορμπέλο στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο και μεταξύ άλλων θα έχει συμπαίκτρια τη διεθνή Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι. Θα πηγαίνει στη γειτονική χώρα για τους αγώνες και δεν θα έχει την υποχρέωση να μένει για προπονήσεις. Στο πρωτάθλημα πρόκειται να πάρουν μέρος 8 ομάδες (θα κριθεί στην πορεία πόσες θα είναι απόλυτα έτοιμες, καθώς η χώρα δέχτηκε τεράστιο πλήγμα από την πανδημία) και μετά τους δύο γύρους υπάρχουν πλέι οφ. Θυμίζουμε ότι στη Νορμπέλο είχε αγωνιστεί με επιτυχία στη δεκαετία του ’10 η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του ίδιου κλαμπ έχει φορέσει ο Ντανιέλ Τσιόκας.

Εμπειρία σε τρίτη ευρωπαϊκή χώρα θα ζήσει και η Κωνσταντίνα Παρίδη με τη μεταγραφή της στην Ντόμπρε. Πριν από την περσινή συμμετοχή της στη Στόρφορς είχε μικρή πετυχημένη θητεία στις National κατηγορίες της Γαλλίας. Σε δυνατό πρωτάθλημα η 24χρονη αθλήτρια του εθνικού μας συγκροτήματος θα βοηθήσει τη νέα της ομάδα να φτάσει στην παραμονή, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να παίξει παράλληλα και σε ελληνικό σωματείο. Στόχος της Ντόμπρε είναι η παραμονή, στο πρωτάθλημα αναμένεται ν’ αγωνιστούν 10 ή 12 ομάδες και στο πρόγραμμα υπάρχουν και πλέι οφ μετά το τέλος των δύο γύρων. Να προστεθεί ότι πέρασμα από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Τσεχίας είχε προ ετών η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, πρώην συμπαίκτρια της Παρίδη σε Ελλάδα και Γαλλία.

Στη Σουηδία αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια μία ακόμη εν ενεργεία διεθνής, η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Ήταν αθλήτρια της Μελαρένερτζι. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δεν γνωρίζει ακόμα αν και σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θ’ αγωνιστεί, καθώς αυτό είναι σε συνάρτηση και με τις μεταπτυχιακές σπουδές, που πρόκειται να κάνει στο εξωτερικό.

Υπάρχει επίσης, η περίπτωση της Μαρίας Χριστοφοράκη, η οποία ζει και δουλεύει ως προπονήτρια στη Σουηδία. Η 31χρονη αθλήτρια, που μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εθνική ομάδα, συμφώνησε να παίξει λίγα ματς και την επόμενη σεζόν στη γαλλική Σεν Πιερέζ και παράλληλα θα είναι προπονήτρια στη Λάχολμ. Με καθημερινή πλέον παρουσία στην προπόνηση θα είναι υπεύθυνη τόσο για τις ακαδημίες όσο και για τα αγωνιστικά τμήματα μέχρι τους αθλητές και τις αθλήτριες 18 ετών κι αυτή είναι η σημαντικότερη εξέλιξη.

Τέλος, οι αλλαγές που αποφασίστηκαν στη Σουηδία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κορυφαία διασυλλογική κατηγορία. Ειδικά στις γυναίκες είναι χαρακτηριστικό ότι η Άρβικα και η Στόρφορς (στην οποία θυμίζουμε ότι είχε συμμετοχή τα δύο τελευταία χρόνια και η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Χριστίνα Φίλη) έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι σταματούν για οικονομικούς λόγους και αναζητούνται ομάδες από τη 2η κατηγορία για να συμπληρώσουν τα κενά. Η ομοσπονδία υποχρεώνει πλέον τις ομάδες να έχουν τουλάχιστον δύο ντόπιες αθλήτριες στη σύνθεσή τους, αλλά και να εγκαταστήσουν το ειδικό τάραφλεξ δάπεδο και στους χώρους προπόνησης…

 

Τελευταία Νέα