Το Σαββατοκύριακο που ... βγάζει πρωταθλητές Ελλάδος!

Gazzetta team
Το Σαββατοκύριακο που ... βγάζει πρωταθλητές Ελλάδος!

bet365

Το παιχνίδι ΑΣ Πέρα-ΔΑΟ Ταύρου κρίνει το πρωτάθλημα στις γυναίκες. Φαβορί η ΑΕΚ στους Άνδρες με τον Ολυμπιακό να ελπίζει ως το τέλος.

Πέφτει αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17.3) με την ανάδειξη των πρωταθλητών της περιόδου 2018-19 η αυλαία στα πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας σε άνδρες και γυναίκες.

Στην Α1 γυναικών θα διεξαχθούν η 12η, η 13η και η 14η αγωνιστική και μέχρι το κλείσιμο στην υπόθεση του τίτλου αναμένεται να προσφέρουν σασπένς και θέαμα. Το Πέρα έχει κάνει την τέλεια πορεία και το Σάββατο συναντά το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθειά του να ξαναπάρει τα σκήπτρα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Βασίζεται σταθερά στη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ-Κνέζεβιτς, τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα και την Όλγα Γεωργοπούλου. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου κυνηγά τον 4ο τίτλο της ιστορίας του και για να βρεθεί στη κορυφή και να έχει την υπεροχή στην ισοβαθμία με το Πέρα χρειάζεται και ανατροπή της ήττας του τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε το Πέρα είχε επικρατήσει με 4-2, ενώ τα σετ ήταν 13-11 υπέρ του.

Ο Δ.Α.Ο.Τ. προχώρησε στα τελευταία ματς με την ελληνική του σύνθεση (Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη, Φιλαρέτη Εξάρχου) και τώρα θα ενισχυθεί ξανά με τις ξένες αθλήτριές του, δηλαδή την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ και τη Λιθουανή Λίνα Μισικονίτε. Το Πέρα ξεφεύγει και εξασφαλίζει τον τίτλο αν αυξήσει το σερί. Ο Δ.Α.Ο.Τ. όμως, που έχει δυσκολότερο πρόγραμμα, αν πετύχει τον στόχο του αύριο το πρωί θα πρέπει μετά να ξεπεράσει δύο ακόμα εμπόδια.

Στο Σ.Ε.Φ. το Σάββατο θ’ αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό και στην Ελευσίνα μεθαύριο τις Σάρισες Φλώρινας. Ο Ολυμπιακός θα έχει στη διάθεσή του τη μία από τις δύο ξένες αθλήτριες του (έρχεται η Ισπανία Σάρα Ραμίρεζ, αλλά όχι η Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς), ενώ οι Σάρισες παρατάσσουν και την κινεζικής καταγωγής Λιου Τζούντιθ από τη Γαλλία. Η ομάδα της Φλώρινας παλεύει για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά, ενώ στην Α2 οδηγείται πιθανότατα η ουραγός Καβάλα.

Στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν η 16η, η 17η και η 18η αγωνιστική. Τα πράγματα στην κορυφή άλλαξαν έπειτα από το συναρπαστικό διήμερο στην Ορεστιάδα, τον Ιανουάριο και τώρα η Α.Ε.Κ. προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί. Θα συναντήσει τα Χανιά και τον Ίφιτο Πατρών στο Σ.Ε.Φ., την Πεύκη την Ελευσίνα και είναι στο χέρι της να προχωρήσει με νίκες και να φτάσει στο τρόπαιο. Τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια του έχει και ο ισόβαθμός της Ολυμπιακός, όμως θέλει στραβοπάτημα της Α.Ε.Κ. για να ωφεληθεί και να κρατήσει τα σκήπτρα.

Στις χαμηλές θέσεις η 8η Φιλία Ορεστιάδας παίζει το τελευταίο της χαρτί μήπως γλιτώσει τα μπαράζ και θέλει να ξεπεράσει κάποιον από τους Ο.Α. Χανίων, Πέρα Αθηνών, Α.Ο. Ταταύλα και Ίφιτο Πατρών. Ο 9ος Α.Ο. Πεύκης θα διεκδικήσει την παραμονή στα μπαράζ, ενώ υποβιβάζεται ο Άρης Νικαίας.

Στην Α2 ανδρών γίνονται η 16η, η 17η και η 18η αγωνιστική και η Ε.Α. Βόχας απέχει ένα βήμα από τη μεγάλη διάκριση της πρωτιάς και της απευθείας ανόδου στην Α1. Έχει το περιθώριο για απώλειες, καθώς είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Ελευσίνα κι όταν την αντιμετωπίσει την Κυριακή πολύ πιθανόν να έχει κριθεί ήδη υπέρ της ο τίτλος. Η Ελευσίνα έχει εξασφαλισμένα τα μπαράζ ανόδου και την επίσης προνομιούχο 3η θέση διεκδικούν κυρίως ο Φοίνικας Πειραιά και η Αθηνά Μαγκουφάνας και σε δεύτερο πλάνο το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Πέφτουν σίγουρα κατηγορία οι Αετοί Πόλης και λογικά θα τους ακολουθήσει ο Διόνυσος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου σε Α1 και Α2:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 09:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Πεύκης

Άρης Νικαίας-Παναθηναϊκός

Ο.Α. Χανίων-Α.Ε.Κ.

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φιλία Ορεστιάδας

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 12:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Παναθηναϊκός-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ολυμπιακός-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Ταταύλα-Άρης Νικαίας

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης

Α.Ε.Κ.-Ίφιτος Πατρών

Την Κυριακή στις 09:00 στην Ελευσίνα:

Παναθηναϊκός-Ο.Α. Χανίων

Α.Σ. Πέρα Αθηνών–Άρης Νικαίας

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ε.Κ.

Α.Ο. Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών

Φιλία Ορεστιάδας-Ολυμπιακός

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 09:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Ο. Ταταύλα-Σάρισες Φλώρινας

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Ολυμπιακός

Το Σάββατο στις 12:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά-Σάρισες Φλώρινας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 11:30 στην Ελευσίνα:

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας

Ολυμπιακός-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 15:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Διονύσου

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Απόλλων Καλαμαριάς-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

Αετοί Πόλης-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ε.Α. Βόχας-Αθηνά Μαγκουφάνας

Το Σάββατο στις 18:00 στο Σ.Ε.Φ.:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Αετοί Πόλης

Ε.Α. Βόχας-Απόλλων Καλαμαριάς

Αθηνά Μαγκουφάνας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Α.Ο. Διονύσου

Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Την Κυριακή στις 14:30 στην Ελευσίνα:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Απόλλων Καλαμαριάς

Αετοί Πόλης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Ο. Διονύσου-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

Αθηνά Μαγκουφάνας-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ε.Α. Βόχας

NEWS FEED