Στίβος-ΑΜΕΑ: Ρεκόρ κόσμου και Ευρώπης στο Ηράκλειο (pic&vid)

Gazzetta team
Στίβος-ΑΜΕΑ: Ρεκόρ κόσμου και Ευρώπης στο Ηράκλειο (pic&vid)

bet365

Παγκόσμια ρεκόρ από τους Κωνσταντινίδη, Μαλακόπουλο και Προδρόμου σε ημερίδα στίβου στο Παγκρήτιο. Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Φουντουλάκη.

Σε ημερίδα παγκοσμίων και ευρωπαϊκών -ανεπίσημων για την ώρα- ρεκόρ, εξελίχθηκε η διοργάνωση του στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του τέως προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργου Φουντουλάκη.

Συνολικά σημειώθηκαν τρία παγκόσμια και δύο ευρωπαϊκά ρεκόρ, με πρωταγωνιστές τους Αθανάσιο Κωνσταντινίδη, Στέλιο Μαλακόπουλο, Αθανάσιο Προδρόμου και Εμμανουήλ Γιακουμάκη.

Ο δις Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία F32 με 23.08μ., ενώ είχε και ρεκόρ Ευρώπης στην σφαίρα της ίδιας κατηγορίας με 10.54μ.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία ανήκε στον ίδιο με 21.85μ. από τις 2 Αυγούστου 2020 στην Αθήνα, όπως και το ρεκόρ Ευρώπης στη σφαίρα με 10.39μ. από τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατηγορίας Τ62 σημείωσε ο Στέλιος Μαλακόπουλος, φτάνοντας για πρώτη φορά τα επτά μέτρα (7.00μ.) και ευνοϊκό άνεμο μόλις +0,7. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο με 6.87μ. από τις 3 Ιουλίου 2020 στο Βερολίνο.

Ρεκόρ κόσμου στο τριπλούν κατηγορίας Τ20 είχε ο Αθανάσιος Προδρόμου με 14.91μ., καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ουκρανού Προυντίκοφ με 14.50μ. από τις 18/7/2017 στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Γιακουμάκης, σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στον ακοντισμό F64 με 37.70μ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Ελβετού Πάτρικ Στολ με 35.79μ. από τις 26 Μαίου 2019 στο Νότβιλ.

Υπεύθυνη για την επικύρωση των ρεκόρ είναι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Μια μέρα που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. 7,00μ. Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ. Είμαι βαθιά συγκινημένος που κατάφερα να...

Δημοσιεύτηκε από Stelios Malakopoulos / Στέλιος Μαλακόπουλος Parathlete στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα