Μαυρωτάς για Χολίδη: «Ο Μπάμπης ήταν ο ορισμός της ψυχής»

Μαυρωτάς για Χολίδη: «Ο Μπάμπης ήταν ο ορισμός της ψυχής»

bet365

Ο Γιώργος Μαυρωτάς μιλάει στο gazzetta.gr για τον φίλο του Μπάμπη Χολίδη που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς πληροφορήθηκε στο Στρασβούργο την είδηση του θανάτου του Μπάμπη Χολίδη και όλα όσα έζησαν μαζί πέρασαν σαν φλας μπακ από το μυαλό του.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης συμμετείχε μαζί με τον Χολίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988 και έχει μόνο καλά να θυμάται από την παρουσία του ως αθλητή και ως άνθρωπο.

«Ο Μπάμπης ήταν ο ορισμός της ψυχής. Όσο μπόι του έλειπε τόση ψυχή είχε. Ήταν τεράστιος. Είναι μεγάλη η απώλεια για τον ελληνικό αθλητισμό», τονίζει αρχικά και συνεχίζει μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ξέρεις τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 και το 1988 η Ελλάδα κέρδισε 3 μετάλλια και τα 2 τα έφερε στη χώρα ο Χολίδης. Το άλλο ο Θανόπουλος. Ήταν μαζί με τον Γαλακτόπουλο, τον Μηγιάκη, τον Ποζίδη και τα άλλα παιδιά.».

Τον θυμάται μετά από κάθε μεγάλη μάχη σε Λος Άντζελες και Σεούλ: «Τα θυμάμαι όλα. Εμείς οι πολίστες είχαμε και έχουμε πάντα καλές σχέσεις με τους παλαιστές. Περιμέναμε τον Μπάμπη μετά από κάθε αγώνα στο Ολυμπιακό χωριό και εκείνος έφτανε γραντζουνισμένος και "τσαλακωμένος" αλλά με το χαμόγελο στα χείλη. Πάντα έτοιμος να πει τα αστεία του. Ήταν ο ορισμός του μαχητή. Είχε μάθει να παλεύει. Ήταν ψυχάρα».

 

Τελευταία Νέα